Η ιστορία επαναλαμβάνεται… (video)

Όπως στο ματς με την Καλλονή, έτσι και κόντρα στον Πανιώνιο, μία εβδομάδα αργότερα, ο Ατρόμητος με γκολ στο φινάλε του αγώνα πήρε τη νίκη (1-0) και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο αγωνιστικά το 2015.

Όπως στο ματς με την Καλλονή, έτσι και κόντρα στον Πανιώνιο, μία εβδομάδα αργότερα, ο Ατρόμητος με γκολ στο φινάλε του αγώνα πήρε τη νίκη (1-0) και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο αγωνιστικά το 2015. 

Η ομάδα του Περιστερίου σπατάλησε πολλές ευκαιρίες μέχρι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με σημαντικότερη το πέναλτι του Ναπολεόνι, ωστόσο στο φινάλε (88’) με σκόρερ τον Λαζαρίδη έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου και πήρε τρεις «χρυσούς» βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

Βέβαια, μέχρι να έρθει το γκολ του έμπειρου σέντερ μπακ για τον Ατρόμητο και οι «κυανέρυθροι» είχαν δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη το δοκάρι του Μπακασέτα στο ξεκίνημα της επανάληψης. 

Αυτή ήταν η 5η φετινή νίκη του Ατρόμητου στη Σούπερ Λιγκ και δεύτερη διαδοχική που τον έφερε στους 16 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος γνώρισε την τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα και έκλεισε τον πρώτο γύρο με 23 βαθμούς. 

Πως έπαιξαν…

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-2-3-1 και τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Ούμπιδες, αριστερά ο Μπίτολο και σέντερ μπακ ο Φυνατίδης με τον Λαζαρίδη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Γοδόι με τον Ουσέρο, δεξί εξτρέμ ο Μπρίτο, αριστερό ο Μαρσελίνιο και πίσω από τον προωθημένο Ναπολεόνι κινούνταν ο Πίτου Γκαρσία. 

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Πανιώνιο, με τον Διούδη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Βλάχος, στο αριστερό ο Οικονόμου και στόπερ ήταν ο Χατζηϊσαίας με τον Ρισβάνη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Σιώπης με τον Μητρόπουλο, δεξιά και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Μπουμάλ, αριστερά ο Μασούρας και πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ ο Μπακασέτας. 

Πολλές ευκαιρίες, ένα πέναλτι, κανένα γκολ

Το πρώτο 45λεπτο ήταν γεμάτο από καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με σημαντικότερη αυτών το πέναλτι του Ατρόμητου, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πιο ορεξάτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολευόταν να διασπάσει την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Παρόλα αυτά, δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, μόλις στο 10’ με τον Ναπολεόνι, ο οποίος βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, απέφυγε και τον Διούδη, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. 

Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση ένα λάθος γύρισμα του Μπουμάλ (24’), το οποίο πάντως δεν αξιοποίησε ο Μπρίτο, ανταποκρίνονταν πολύ καλά από τη μέση και πίσω, όμως επιθετικά μέχρι το 27’, όπου ο Ανσαριφάρντ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γκορμπούνοφ. 

Μετά το πρώτο ημίωρο του αγώνα ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η ένταση ανάμεσα στον Ούμπιδες και τον πάγκο του Πανιωνίου για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Φυτανίδη, αποσυντόνισε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα δεκάλεπτο για να υπάρξει ευκαιρία. 

Οι φιλοξενούμενοι στο 39’ «χτύπησαν» ξανά από τον άξονα, με τον Ανσαριφάρντ να πιάνει δυνατό σουτ, από το ημικύκλιο και τον Γκορμπούνοφ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Η απάντηση του Ατρόμητου ήταν άμεση, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Ναπολεόνι κέρδισε πέναλτι, όμως δεν το αξιοποίησε, αφού νικήθηκε δις από τον Διούδη, τόσο από την άσπρη βούλα, όσο και στην επαναφορά. 

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο. 

«Λύτρωση» με Φυτανίδη

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 53’ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως ο Μπακασέτας σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοφ. Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος ήταν πολύ νευρικός, έκανε αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. 

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι που ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, ήλεγχαν τον ρυθμό και δημιούργησαν ακόμη δύο ευκαιρίες με τους Ανσαριφάρντ (60’) και Μπουμάλ (72’), όμως κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα μείνει μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από έναν βαθμό, ο Ατρόμητος ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αύξησε την πίεση του, απείλησε με Ναπολεόνι (80’) και Λε Ταλέκ (83’) και τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας. Έπειτα από κόρνερ του Ούμπιδες, η μπάλα στρώθηκε στον Λαζαρίδη, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ και νίκησε τον Διούδη (μπροστά του υπήρχε εκτεθειμένος παίκτης του Ατρόμητου που του επηρέαζε το οπτικό πεδίο). 

Στον εναπομείναντα χρόνο, όπως ήταν λογικό ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, για να πάρει έστω τον βαθμό, όμως στις καθυστερήσεις (90+1’) ο Βιγιάλμπα δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει την πέμπτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας/4-2-3-1): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Μπιτόλο, Φυτανίδης (46’ Κοντοές), Γοδόι, Ούμπιδες, Μπρίτο, Μαρσελίνιο (76’ Κούρος), Ναπολεόνι, Ουσέρο (60’ Λε Ταλέκ), Λαζαρίδης.
Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπάλλας, Μίλος Στόιτσεφ, Λημνιός.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης/4-2-3-1): Διούδης, Βλάχος, Μπακασέτας, Χατζηϊσαίας, Σιώπης (90’ Βιγιάλμπα), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84’ Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Καθάριος, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου.

Διαιτητής: Ε. Κιοτζένης
Βοηθοί: Χ. Κούλα, Γ. Σταυρουλάκης
Τέταρτος: Σ. Σελιμός

Σκόρερ: Φυτανίδης (88′)
Κίτρινες: Ούμπιδες (32’), Γοδόι (61’), Γκορμπούνοφ (90+3′) – Μητρόπουλος (30’), Χατζηϊσαίας (41’), Ρισβάνης (74’)
Κόκκινες: –


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.