«Έφυγε» ο Μοντόνικο

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός προπονητής Εμιλιάνο Μοντόνικο, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή στο Μιλάνο ο Ιταλός προπονητής Εμιλιάνο Μοντόνικο, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ο απελθών, είχε γεννηθεί στις 9 Μαρτίου 1947 στην Ριβόλτα ντ’ Άντα της Λομβαρδίας και αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής σε Κρεμονέζε, Τορίνο, Μόντσα και Αταλάντα, από το 1966 έως το 1979. 

Πιο γνωστός έγινε για την καριέρα του ως προπονητής, ξεκινώντας το 1981 από την Κρεμονέζε, την οποία ανέβασε στην Σέριε Α το 1984.

Το 1986 μετακόμισε στην Κόμο και από εκεί στην Αταλάντα, την οποία ανέβασε επίσης στην πρώτη κατηγορία το 1988 και την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων έναν χρόνο αργότερα.

Το 1990 πήγε στην Τορίνο, οδηγώντας την στην πέμπτη θέση της Σέριε Α στην πρώτη του σεζόν, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1992, όπου η «γκρανάτα» έχασε από τον Άγιαξ, με τον Μοντόνικο να μένει στην ιστορία όταν …σήκωσε μία καρέκλα εναντίον του διαιτητή, διαμαρτυρόμενος με τον μη καταλογισμό πέναλτι στην ομάδα του. Ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το Κόπα Ιτάλια με την Τορίνο, στην οποία έμεινε μέχρι το 1994 πριν επιστρέψει στην Αταλάντα, ενώ στην συνέχεια έκανε και δεύτερη θητεία στην «γκρανάτα» μέχρι το 2000.

Ακολούθησαν θητείες σε Νάπολι, Κοζέντσα, Φιορεντίνα, Αλμπινολέφε, Κρεμονέζε και Νοβάρα, που ήταν και η τελευταία του ομάδα το 2012, ενώ από τότε εμφανιζόταν τακτικά σε τηλεοπτικές εκπομπές σχολιάζοντας.

Τορίνο και Αταλάντα εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλειά του μέσω social media.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.