Διπλό παραμονής στην Τούμπα (vid)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και βρίσκεται αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία, καθώς απομακρύνθηκε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ με την ήττα αυτή υποχώρησε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και βρίσκεται αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία, καθώς απομακρύνθηκε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.  Αντίθετα ο ΠΑΟΚ με την ήττα αυτή υποχώρησε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε τον Χαλκιά για τη θέση του τερματοφύλακα και τους Σνάουτσνερ (δεξιά), Μπαλάφα, Τσιρίλο και Λίνο (αριστερά) για την άμυνα. Λαζάρ και Τσουκαλάς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Γιάννου μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Σαλπιγγίδης και Γεωργιάδης τοποθετήθηκαν στα άκρα και ο Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης τοποθέτησε τον Κηπουρό κάτω από τα γκολπόστ, τους Πάντο, Ντάσιο στα άκρα της άμυνας και ανάμεσα τους τους Μιχαήλ, Ανδράλα. Ζαμπρέλα και Βάντερσον χρησιμοποιήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον Γεωργίου μπροστά τους και στα πλάγια τους Μπεσέρα, Κυριάκο. Την αιχμή του δόρατος αποτελούσε ο Βίλα.

Απόλυτος αιφνιδιασμός
Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του αγώνα έδειξε τις προθέσεις του να κυριαρχήσει, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα φρόντισαν να “παγώσουν” την Τούμπα από νωρίς. Μόλις στο έβδομο λεπτό ο Βίλα κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βάλει την ομάδα του οδηγό στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν γρήγορα το αρχικό σοκ, αλλά οι προσπάθειες τους δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το σύνολο του Μπόλονι πίεζε συνεχώς, είχε κλείσει στην περιοχή του Κηπουρού τους φιλοξενούμενους και με σέντρες από τα πλάγια επιδίωκε να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ. Στο 18′ ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση με τον Αθανασιάδη, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ελληνα επιθετικό, καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.

Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ ήταν υποδειγματική και δεν άφηνε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν σε θέση βολής τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη, ωστόσο επιθετικά το σύνολο του Αναστασιάδη δεν έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του, μετά το τέρμα που πέτυχε.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να κρατήσουν για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν στα πρώτα 45 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο κράτησαν μακριά από την περιοχή τους την πίεση, όχι όμως για πολλά λεπτά.

Δίδυμοι πύργοι, αλλά μικρός δαίμονας…
Ο Λάζλο Μπόλονι δεν άργησε να πραγματοποιήσει τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι. Ο Ρουμάνος έριξε στον αγώνα τους Νιμανί, Παπάζογλου, στη θέση των Γεωργιάδη, Γιάννου. Με αυτό τον τρόπο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θέλησε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, καθώς οι παίκτες μόνο με γεμίσματα μπορούσαν να μεταφέρουν την μπάλα κοντά στην εστία του Κηπουρού.

Οι φιλοξενούμενοι μετά τις αλλαγές του ΠΑΟΚ βρήκαν περισσότερους χώρους και μάλιστα τους εκμεταλλεύτηκαν. Στο 69′ ο Ζαμπρέλα έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Γεωργίου πιο γρήγορος από τον Τσιρίλο βγήκε απέναντι από τον Χαλκιά και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του.

Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για αρκετή ώρα στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Τα σχέδια του Μπόλονι στο χαρτί έγιναν πράξη στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ο ΠΑΟΚ μείωσε γρήγορα σε 2-1. Ο Νιμανί στο 72′ με το κεφάλι γύρισε στον Παπάζογλου και ο τελευταίος με γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κηπουρό φέρνοντας και πάλι τη διαφορά στο γκολ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά οι παίκτες του Αναστασιάδη κράτησαν το προβάδισμα και διατήρησαν το αήττητο σερί που έχουν δημιουργήσει και παράλληλα αγκάλιασαν την παραμονή στην κατηγορία.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Μιχαλόπουλος
Βοηθοί: Αλεξέα, Σταθόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Μπαλάφας, Λίνο, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Τσουκαλάς (73′ Παναγιωτούδης), Γεωργιάδης (65′ Νιμανί), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γιάννου (57′ Παπάζογλου).

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (95′ Πατσατζόγλου), Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος (74′ Τζάνης), Μπεσέρα, Βίλα, Ανδράλλας, Γεωργίου (92′ Γιάκος), Ζαμπρέλα, Βάντερσον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.