Ξέρει τι θέλει, ξέρει τι παίρνει

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ, αλλά και για τη νοοτροπία που υπάρχει πλέον στην ομάδα.

Το ιδανικό για κάθε ομάδα και για κάθε προπονητή είναι να έχει γεμάτο ρόστερ από την πρώτη κιόλας μέρα της προετοιμασίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ή τουλάχιστον στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, στο οποίο ουσιαστικά γίνεται το “χτίσιμο” ενόψει της σεζόν που ακολουθεί. Φέτος στην ΑΕΚ όσο περνούσε ο καιρός και πλησίαζε η 28η Ιουνίου τόσο αυξανόταν η μουρμούρα και η εσωστρέφεια για τις κινήσεις ενίσχυσης που (με εξαίρεση τους Αλμπάνη και Γιαννίκογλου) δεν είχαν γίνει.

Κι όμως όλα δείχνουν ότι μέχρι τη στιγμή που η ομάδα θα βρεθεί στην Πολωνία, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει καλύψει τουλάχιστον τις τέσσερις από τις 5-6 θέσεις στις οποίες το ρόστερ “φώναζε” για ενίσχυση, μετά τα όσα ακολούθησαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Στη γραμμή κρούσης ο Εζεκίελ Πόνσε είναι προ των πυλών και θεωρείται πλέον θέμα χρόνου η άφιξή του στη χώρα μας και η ενσωμάτωσή του με την υπόλοιπη ομάδα. Στο κέντρο της άμυνας ο Μάριος Οικονόμου έχει ήδη καλύψει το κενό που άφησε η (σωστή κατά την ταπεινή μας άποψη) πώληση του Βράνιες στην Άντερλεχτ. Στη μεσοεπιθετική γραμμή έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση ο Χρήστος Αλμπάνης, αποτελώντας τη μία απ’ τις δύο αναγκαίες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν στα άκρα (μακράν ο κορυφαίος του Απόλλωνα πέρυσι). Στα δοκάρια η άφιξη του Μάκη Γιαννίκογλου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την (ελληνική) τριάδα των τερματοφυλάκων και πλέον μιλάμε για τρεις γκολκίπερς που μπαίνουν στη “μάχη” της ενδεκάδας από την ίδια αφετηρία, αφού διαθέτουν εξαιρετικά προσόντα και έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους. 

Θα πει κάποιος (και θα έχει δίκιο) ότι απ’ την πρώτη στιγμή προτεραιότητα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη αποτέλεσε η απόκτηση ενός εξτρέμ που θα έκανε τη διαφορά και ακόμα η συγκεκριμένη μεταγραφή …αγνοείται. Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα το τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις (και καλά έκανε), αλλά ακόμα κι έτσι, δίχως να έχει καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό, η ΑΕΚ στέλνει ένα θετικό μήνυμα για τη νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα. Ποιο είναι αυτό; Ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μια βιαστική κίνηση, απλώς και μόνο για να πουν ότι έγινε εγκαίρως, δίχως να πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που πιστεύουν ότι θα κάνει τη διαφορά.  

Με μια πρώτη ματιά πάντως οι έως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει μοιάζουν σωστές και στοχευμένες, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, έχοντας πάντα υπόψιν το σκεπτικό των ανθρώπων της ομάδας οι οποίοι (στο οικονομικό κομμάτι) δεν παρεκκλίνουν στο ελάχιστο. Συγχρόνως αυξάνεται όλο και περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στα αποδυτήρια και αυτό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της φιλοσοφίας που υπάρχει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. 

Η μεταγραφή …αεροδρομίου δεν έχει γίνει, αλλά αλήθεια ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την επιτυχία μια τέτοια μεταγραφής; Το πρόσφατο παρελθόν άλλωστε μας δίδαξε ότι η ΑΕΚ πέτυχε τους στόχους της δίχως μια τέτοια κίνηση. Και μη βιαστεί κάποιος να συμπεριλάβει σ’ αυτές την περίπτωση Αραούχο, γιατί όταν πρωτοήρθε ο Αργεντινός στη χώρα μας (τον Γενάρη του 2017) πήγαν να τον υποδεχθούν οριακά …οκτώ άτομα. 

Κλείνουμε με την περίπτωση του Μάριου Οικονόμου. Ειλικρινά προκαλεί τεράστια εντύπωση αυτή η …ισοπέδωση από ορισμένους, ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται σε ιδανική ηλικία (26), την τελευταία πεναετία αγωνίζεται στην Ιταλία και συγχρόνως είναι διεθνής με την Εθνική ανδρών. Δηλαδή όταν ήρθε ο Βράνιες στην ΑΕΚ τι βιογραφικό τον συνόδευε; Δεν ξέρουμε αν θα …πιάσει ο Οικονόμου, όπως δεν ξέρουμε και για οποιονδήποτε άλλον παίκτη. Η κλασική ατάκα “καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο” ισχύει και με το παραπάνω. Σας θυμίζω ότι πρόσφατα τη φανέλα της ΑΕΚ φόρεσε και ο …πολύς Λέσκοτ, αλλά έφυγε δίχως κανένας να το πάρει χαμπάρι.  

Τέλος πάντων, ειδικά τις μέρες που ακολουθούν, θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα από το Κίελτσε, όπου και φέτος θα παρακολουθήσουμε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Ένωσης με μοναδικό σκοπό τη δική σας ενημέρωση από το novasports.gr. Μέχρι τότε …ψυχραιμία και ας έχουμε την υπομονή να κρίνουμε τους παίκτες απ’ την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο…

Υ.Γ: Προσωπική εκτίμηση είναι ότι το θέμα Κονέ θα έπρεπε να “καίει” αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, γιατί ο Έλληνας άσος είναι απ’ αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.