Ο σκηνοθέτης Fatih Akin θα προσθέσει τη δική του… φλόγα στο remake του “Firestarter”

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Stephen King.Τη σκηνοθετική δυναμική του Fatih Akin θα έχει...

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Stephen King.

Τη σκηνοθετική δυναμική του Fatih Akin θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Χόλιγουντ, μέσα από το remake της ταινίας “Firestarter” (“Εξουσία πυρός”) του 1984.

Γεννημένος στο Χόμπουργκ, της Δυτικής Γερμανίας το 1973, ο Akin ξεκίνησε τις σπουδές του στην σχολή Καλών Τεχνών του Χόμπουργκ το 1994. Το 1995 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρή ταινία, με τίτλο “Sensin – You’re The One!” (“Sensin – Du bist es!”) και σηματοδότησε την έναρξη της καριέρας του, η οποία εδρεύει στην Γερμανία και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Εκεί, έχει διαπρέψει μέσα από τις ταινίες του ενώ, μία από τις γνωστότερες έγινε η “In The Fade” (“Μαζί ή τίποτα”), στην οποία πρωταγωνιστούσε η Diane Kruger και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Μάθαμε από το Variety ότι ο Akin επιλέχθηκε να σκηνοθετήσει το remake του “Firestarter”, γνωστού θρίλερ επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80 βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Stephen King. Η ανακοίνωση της ταινίας είχε έρθει νωρίτερα και συμπεριελάμβανε τα ονόματα των παραγωγών και του σεναριογράφου της ταινίας.

Το σενάριο θα υπογράψει ο Scott Teemes, ο οποίος είχε συμμετοχή και στη δημοφιλή σειρά “Narcos”, για την οποία είχε γράψει το σενάριο ενός επεισοδίου της τέταρτης σεζόν. Οι παραγωγοί Akiva Goldsman και Jason Blum θα συνεργαστούν για τρίτη φορά. Μαζί τους, θα έχουν και τη Martha de Laurentiis, συμπαραγωγό της αρχικής μεταφοράς του “Firestarter” στη μεγάλη οθόνη.

Η Drew Barrymore στο “Firestarter” (1984)

Με πρωταγωνίστρια την Drew Barrymore, σε μικρή ηλικία, το “Firestarter” αποτέλεσε έμπνευση για αρκετούς, πλέον γνωστούς, χαρακτήρες. Η πρωταγωνίστρια, που διαθέτει πυροκινητικές ικανότητες, δραπετεύει από μία μυστική κυβερνητική οργάνωση.

Η σύνοψη που προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Stephen King είναι η εξής:

“Το Τμήμα Επιστημονικής Νοημοσύνης (γνωστό ως “Τhe Shop”) ποτέ δεν περίμενε ότι δύο συμμετέχοντες του ερευνητικού προγράμματος θα παντρεύονταν και θα έκαναν παιδί. Η Charlie McGee κληρονόμησε πυροκινητικές δυνάμεις από τους γονείς της, στους οποίους είχε δοθεί ένα χαμηλού-βαθμού παραισθησιογόνο ονομαζόμενο “Lot Six”, στη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων. Τώρα, η Κυβέρνηση προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη νεαρή Charlie και να χρησιμοποιήσει τις πανίσχυρες ικανότητές της που προκαλούν πυρκαγιές ως όπλο.”

Firestarter: Akiva Goldsman, Blumhouse Developing Remake of Stephen King Classic

Η ταινία προβλέπεται τόσο καυτή όσο οι ζέστες του Ιουλίου. Για να μάθετε σε ποιες αίθουσες θα ήταν καλύτερο να μπείτε, μιας και έχουν κλιματισμό, και να γλιτώσετε από τη ζέστη, ενημερωθείτε από τον Κινηματογραφικό Οδηγό του IGN για τον Ιούλιο.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.