Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Ο φόβος του διαφορετικού βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες κρίσης»

Στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εορτάζονται φέτος 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με αυτό το κριτήριο η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε να πραγματοποιεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Άνθρωποι...

Στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εορτάζονται φέτος 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με αυτό το κριτήριο η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε να πραγματοποιεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Άνθρωποι δολοφονούνται, φυλακίζονται ή διώκονται για τις πεποιθήσεις τους, τις αξίες τους, τη θρησκεία τους, τη δράση τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.  Οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ ο φόβος του διαφορετικού ορίζει την καθημερινότητά μας, δίνοντας τροφή στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Με αφορμή την συναυλία ο Διευθυντής Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε στο Tvxs.gr για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα και το πως μπορεί να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος.

Ποιος είναι ο σκοπός της συναυλίας «Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή»;

Ο σκοπός αυτής της μεγάλης συναυλίας είναι διττός. Πρώτα από όλα υπάρχει ένας καθαρός στόχος: να συγκεντρώσουμε ως Διεθνής Αμνηστία τους απαραίτητους πόρους για την λειτουργία του εκπαιδευτικούς μας προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα σχολεία. Ένα τέτοιο πρόγραμμα έχει υψηλό οικονομικό κόστος αφού χρειάζεται να προσλάβουμε εξειδικευμένα άτομα, αλλά και να αναπτύξουμε έντυπα υλικά και μία ψηφιακή πλατφόρμα που θα συνεπικουρεί στο εκπαιδευτικό έργο. Από τη στιγμή που η Διεθνής Αμνηστία συνειδητά έχει επιλέξει να μην δέχεται χρήματα από κυβερνήσεις και διακυβερνητικούς οργανισμούς (όπως η Ε.Ε.) πρέπει να αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους για την ανεύρεση χρημάτων. Και η συναυλία αυτή είναι ένα τέτοιο τρόπος σίγουρα.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.