Άρης: Δυο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη…

Μαζί με τον Φακούντο Μπερτόγλιο μπορεί να επέστρεψαν και τα γκολ στον Άρη, όμως, το πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι υπαρκτό και απαιτεί άμεσα λύση

Το έχουμε σημειώσει πολλές φορές σε αυτήν εδώ τη γωνιά του novasports.gr ότι ο Άρης αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα, το οποίο μέχρι ενός σημείου δεν φαινόταν, διότι έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά κυρίως ο Μπρούνο Γκάμα και ο Φακούντο Μπερτόγλιο κι από εκεί και πέρα το λόγο είχε η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας για να έρθουν οι νίκες. Μόλις ο δεύτερος έμεινε εκτός δράσης για τρία ματς, κατά σειρά με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι αντίπαλοι φρόντισαν να περιορίσουν τον πρώτο και ο διακόπτης για τους “κίτρινους” έκλεισε, μένοντας στην επιθετική αφλογιστία.

Ούτε είναι τυχαίο ότι σε αυτά τα τρία παιχνίδια, απόντος του Μπερτόγλιο, ο Άρης δεν κατάφερε να βρει γκολ, ούτε ότι με την επιστροφή του χθες (20/1) στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Αστέρα βρήκε και μάλιστα δύο, με το δεύτερο να φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του από την αρχή ως το τέλος. Καλώς ή κακώς οι “κίτρινοι” στηρίζονται πάρα πολύ πάνω στον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμά τους. Κι είναι αλλιώς η ομάδα με αυτόν και τον Γκάμα ταυτόχρονα στην ενδεκάδα κι αλλιώς χωρίς αυτόν.

Ότι ο Άρης νίκησε χθες τον Αστέρα κι επέστρεψε στα γκολ και στα επιτυχημένα αποτελέσματα, όμως, δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημά του. Στην επόμενη απουσία του Μπερτόγλιο ή του Γκάμα πιθανώς το πρόβλημα θα επιστρέψει. Κι όταν λέμε πιθανώς, εννοούμε ότι οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές. Κι η σεζόν είναι μεγάλη, έχει δρόμο ακόμη και όλοι οι στόχοι είναι μπροστά για τους “κίτρινους”. Τόσο η είσοδος μέσα στην τελική πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο, που αποτελεί διακαή πόθο της ομάδας.

Οι “κίτρινοι” πριν από την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο γνώριζαν ότι πρέπει να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό τόσο στην άμυνα, όσο και στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Το πρώτο έγινε, το δεύτερο όχι ακόμη. Το δεύτερο, όμως, ήταν περισσότερο αναγκαίο από το πρώτο, όπως αποδείχθηκε στην πράξη στους αγώνες που έδωσε η ομάδα μέσα στο 2021.

Η διοίκηση έχει μεταγραφικούς στόχους, όπως τον Μπαράλες ή τον Μήτρογλου, όμως, ο καιρός περνάει και ήδη βαθμολογικά ο Άρης έχει πληρώσει την αφλογιστία του. Οι δέκα βαθμοί που δεν ήρθαν στους αγώνες με τη Λαμία, τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αγώνες που ο Άρης δεν βρήκε ούτε ένα γκολ, είναι τρανή απόδειξη. Αυτοί δεν γυρίζουν πίσω, όμως, το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. 

Οι λύσεις πλέον είναι δύο. Είτε αποκτάται άμεσα παίκτης έτοιμος να βρίσκει αντίπαλα δίχτυα, είτε με κάποιον μαγικό τρόπο αρχίζουν να σκοράρουν και οι άλλοι επιθετικοί που υπάρχουν ήδη στην ομάδα, αρχής γενομένης από τον Μάνο και Λόπεθ. Ειδικά ο τελευταίος, πάντως, για να βρει γκολ πρέπει να αρχίσει να κάνει τελικές, διότι όσο κι αν φαίνεται απίστευτο από την αρχή της σεζόν έως τώρα μετράει μόνο μία! Κι αυτό δεν συνάδει με κανέναν σέντερ φορ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.