Η «χάρμα ιδέσθαι» Σασουόλο

Η Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου, αποτελεί την απόδειξη ότι το ελκυστικό ποδόσφαιρο μπορεί να είναι αποτελεσματικό κι απαιτεί απλά πράγματα.

Η Σασουόλο είναι η περίπτωση ομάδας που χαίρεται να παρακολουθεί κάθε φίλος του ποδοσφαίρου. Εντυπωσιακά απλή και γρήγορη όταν προκύπτουν οι προοπτικές να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, απίστευτα ήρεμη κι ευρηματική όταν οι συνθήκες το απαιτούν. 

Η ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας σε μικρό ή μεγαλύτερο εμβαδόν του γηπέδου, αποτελεί σήμα κατατεθέν της ομάδας του Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι. Είναι μια ομάδα με επιθετικό πλουραλισμό, στοιχείο διαχρονικά γοητευτικό, στην οποία μην το λησμονούμε έχει βρει θέση και ρόλο κι ένα Ελληνόπουλο, ο Γιώργος Κυριακόπουλος. 

Οι δεύτεροι στο Campionato «νεροβέρντι», όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Opta, είναι η ομάδα που έχει να επιδείξει στη Serie A τα περισσότερα σερί με πάνω από δέκα πάσες κατά το “χτίσιμο” των επιθέσεων της.  Περισσότερα και από την Ίντερ ή την Αταλάντα ή τη Γιουβέντους ή τη Νάπολι ή την πρωτοπόρο Μίλαν...! 

Στοιχείο ενδεικτικό της νοοτροπίας κυριαρχίας που βγάζει στο γήπεδο, ενδεχομένως εκ διαμέτρου αντίθετη του διαμετρήματος που χαρακτηρίζει τη φανέλα της.

Εξυπακούεται βέβαια ότι μοιράζεται την πρώτη θέση στον τομέα της καλύτερης επίθεσης με τη “σεσημάσμένη” Αταλάντα έχοντας από 18 γκολ η καθεμιά μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές. 

Τα τεκμήρια ικανότητας της ομάδας του ντε Τζέρμπι, τον οποίο ήδη η Φιορεντίνα ψάχνει τρόπο να τον αποκτήσει, ξεπερνούν τα ιταλικά σύνορα καθώς ο μέσος όρος τερμάτων της ανά παιχνίδι (2,57/ματς) υπολείπεται στο Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μόνο της Μπάγερν Μονάχου (3,9/ματς) και της Παρί Σεν Ζερμέν (2,6/ματς). 

Η Σασουόλο είναι η περίτρανη απόδειξη ότι στο ποδόσφαιρο απαιτούνται ξεκάθαρη σκέψη και στάση, εμπιστοσύνη στον παράγοντα άνθρωπο και όχι εμμονές. Μάλλον μόνο μία εμμονή… 
Αυτή του σεβασμού στη χαρά του αθλήματος!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.