Οι μαλλιάδες που αγαπήσαμε

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουν περάσει "μαλλιάδες" που άφησαν εποχή, όπως ο Βαλντεράμα, ο Κανίγια, ο Μπατιστούτα, πιο παλιά ο Κέμπες. Υπήρξαν όμως και στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές που το μαλλί ανέμιζε στα... 5 μποφόρ και πάνω.

Κοντά μαλλιά, με φράτζα, με περίεργες γραμμές και σχέδια, γενικά κεφάλια στην… πένα! 
Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής έχει στις προτεραιότητές του την αξιοθαύμαστη κόμη. Άλλωστε αποτελεί και πηγή εσόδων για κάποιους, μέσω των διαφημίσεων. 

Κάποτε όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, πιο χύμα που λέμε, ίσως πιο ροκ απ’ ότι τώρα. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουν περάσει “μαλλιάδες” που άφησαν εποχή, όπως ο Βαλντεράμα, ο Κανίγια, ο Μπατιστούτα, πιο παλιά ο Κέμπες κ.α. 

Υπήρξαν όμως και στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές που το μαλλί ανέμιζε στα… 5 μποφόρ και πάνω. 

Πάμε να τους θυμηθούμε και ίσως να θυμηθούμε και τα νιάτα μας, κάποιες παλιές και ίσως κρυμμένες φωτογραφίες. 

Γιώργος Δεληκάρης… “ο Έλληνας Beetle”

Ξεκάθαρο βρετανικό στυλ, ο Δεληκάρης μάγευε τα πλήθη με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, αλλά και τις γυναίκες με το απαράμιλλο στυλ του. 

Μπούκλα…δαχτυλίδι και Iron Maiden 

Λίγα χρόνια αργότερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κάνουν την εμφάνισή τους στην ίδια ομάδα, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, δύο από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει μπάλα στα Ελληνικά γήπεδα. Ο τεράστιος Βασίλης Χατζηπαναγής και ο σπουδαίος, “χεβιμεταλάς” Σάββας Κωφίδης. 

Μακρύ μαλλί και… μπούκλα δαχτυλίδι, ειδικά για τον “Βάσια”, ο δε Κωφίδης, είχε υιοθετήσει το κλασικό στυλ εκείνων που “γούσταραν” την Heavy Metal σκηνή. 

Μαλλιάς και μπούκλα από την Γερμανία

Στο ίδιο στυλ με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και ο Μηνάς Χατζίδης. Ο “Γερμανός” του Ολυμπιακού, ο οποίος ήρθε για να παίξει στο λιμάνι από την Γερμανία και την Μπόχουμ. Μακρύ μαλλί και μπούκλα δαχτυλίδι, ανέμιζε όταν ξεκίναγε τις κούρσες.

Χένρικ Νίλσεν, ο Σουηδός που θα μπορούσε να είναι και μοντέλο

Ήταν ένα πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά η ομορφιά του έκλεβε τις εντυπώσεις και ήταν και πολλές φορές ο λόγος που η κριτική ήταν πιο αυστηρή απ’ όσο έπρεπε. 
Το μαλλί ήταν πάντα στην… πένα. 

Θωμάς Μαύρος…με χαίτη που συνήθως έβλεπε ο κεντρικός αμυντικός

Τι να πει κανείς για τον… “Θεό”; Λίγα πράγματα μπορούν να αποτυπώσουν το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο. Το μαλλιά όπως πολλών εκείνη την εποχή, ανέμελο και χαίτη που συνήθως έβλεπαν για τα καλά οι αντίπαλοι αμυντικοί. 

Τάσος Μητρόπουλος, ο Ράμπο απλά δεν έβαζε κορδέλα

Δυνατός, μάγκας, “γαύρος” μέχρι το κόκκαλο και μαλλιάς. Ο “Τάσαρος” ήταν πάντα αυτό που λέμε παιδαράς και το μαλλί του ταίριαζε με το παρουσιαστικό του. 

Ο Βαμβακούλας με…μαλλί τρελό, μα πώς μπορούσε να ήταν αλλιώς; 

Από τους ωραίους τρελούς του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αμυντικός και χαφ άλλης κοπής όργωνε το γήπεδο αλλά το μαλλί ήταν και παραμένει μπούκλα!

Ο… λασπωτήρας το Τσιαντάκη

Ο Νίκος Τσιαντάκης ήταν ένας από τους καλύτερους χαφ του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με σέντρα διαβήτη. Ξεχώριζε για την ταχύτητα και την ακρίβεια της πάσας του, για το μαλλί λασπωτήρα και το πλούσιο μουστάκι. 

Γιώργος Σαμαράς, μοντέλο και παικταράς

Στην σύγχρονη εποχή φαν του μακριού μαλλιού, που τα κρατάει ως τώρα είναι ο Γιώργος Σαμαράς. Στην ίδια κλίμακα με τον Μητρόπουλο, αυτή των “παιδαράδων”, ο Σαμαράς τιμούσε και τιμά το μακρύ μαλλί. 

Χουάν Ραμόν Ρότσα με μαλλί ινδιάνου…

Λογικό ήταν ο Χαουάν Ραμόν Ρότσα να έχει μακρύ μαλλί, όταν προέρχεσαι από την σχολή της Αργεντινής σχεδόν απαγορεύεται να μην έχεις, ειδικά εκείνη την εποχή, μακρύ μαλλί.  

Χοσέ Μπορέλι, όπως Ρότσα

Τι γράψαμε για τον Ρότσα; Ε, το ίδιο μπορούμε να γράψουμε για τον Μπορέλι. Κλασικός Αργεντινός μέσος, δεν γινόταν να μην τιμά το μακρύ μαλλί.  

Τζιοβάνι, ο “μάγος” με το μακρύ μαλλί

Ήρθε για τον Ολυμπιακό και μάγεψε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξεχνιούνται τα όσα έκανε εντός γηπέδου, ούτε οι αντιδράσεις των αντιπάλων όπως το hi5 με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Δεν ξεχνιέται και το καρέ μαλλί την χρονιά που ήρθε στο λιμάνι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.