Τα συν και τα πλην του Μπα!

Ο Ουσεϊνού Μπα είναι η αφανής λύση του Πέδρο Μαρτίνς για την άμυνα. Ποια τα δυνατά και ποια τα αδύναμα στοιχεία του

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός είναι μια από τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για το κέντρο της άμυνας, με τον Γιασίν Μεριά να βρίσκεται σε ψυχοπνευματικά πιτς. Ο Ουσεϊνου Μπα αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την Γκαζελέκ Αζαξιό, ως μια επένδυση για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός δεν είναι σε ιδιαίτερα τρυφερή ηλικία, αλλά είναι 24 ετών. Κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται ακριβώς για ταλέντο, καθώς έχει ξεπεράσει εδώ και κάποια χρόνια τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Από τον Πέδρο Μαρτίνς λογαριάζεται ακριβώς ως τέτοια περίπτωση, χωρίς να χαίρει πίστωσης χρόνου από τον Πορτογάλο. 

Η πρεμιέρα με τα “ερυθρόλευκα”

Φέτος ο Μπα έχει αγωνιστεί 158 λεπτά σε επίσημες αναμετρήσεις. Η πρώτη ήταν στο Πλζεν, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα και μετά την έλευση του Γιασίν Μεριά από ένα εξαιρετικό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, “έδεσε” το ζευγάρι Μεριά-Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Μαζί επέστρεψε από την κορυφαία διοργάνωση της Αφρικής και ο Παπέ Σισέ κι έτσι ο Μπα έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας. 

Ξεπέρασε τον Σεμέδο

Η δεύτερη φορά που ο Μπα αγωνίστηκε στη φετινή σεζόν, ήταν στην αναμέτρηση με τη Λαμία για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε μάλιστα οι παίκτες της Λαμίας καθ’ υπόδειξη του προπονητή τους Σωτήρη Αντωνίου, είχαν… σημαδέψει τον Σενεγαλέζο, ο οποίος όμως ανταποκρίθηκε άψογα, ενώ ο Ολυμπιακός κράτησε καθαρή την εστία του στο συγκεκριμένο ματς. Με ντουέτο τον Σεμέδο, ο Μπα είχε 15 κεφαλιές, 9 ανακτήσεις μπάλας και 4 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση. Η στατιστική του εικόνα ήταν ανώτερη του Σεμέδο στο συγκεκριμένο ματς, με τον Μπα μάλιστα ν’ αγωνίζεται στα αριστερά της άμυνας, με ανάποδο πόδι. 

Έβαλε σε σκέψεις τον Μαρτίνς

Η τελευταία φορά που ο Μαρτίνς έκανε σκέψεις να δώσει ευκαιρία στον Μπα ήταν στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Όμως ο Πορτογάλος επέλεξε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, λόγω ιδιοσυγκρασίας, καθώς ήταν ένα αρκετά έντονο ματς, στο οποίο ήταν πιο έτοιμος πνευματικά να αγωνιστεί ο Έλληνας αμυντικός. 

Τα συν και τα πλην

Συνοψίζοντας την περίπτωση του Ουσεϊνού Μπα, ο Πέδρο Μαρτίνς εκτιμά αρκετά τα αγωνιστικά του στοιχεία, ενώ παράλληλα του πιστώνει εξαιρετική συμπεριφορά στα αποδυτήρια. Πρόσφατα σε συνέντευξη στα κανάλια Novasports, ο Μπα είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, δείχνοντας πως ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι απόλυτα υγιής. 

Αυτό που χρειάζεται βελτίωση από πλευράς του Σενεγαλέζου είναι η πνευματική προετοιμασία των αγώνων, ωστόσο αυτό θα χτιστεί μόνο μέσα από τον αγωνιστικό ρυθμό. Μένει να δούμε αν θα πάρει άμεσα ευκαιρίες από τον Πορτογάλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ποιον παίκτη είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.