O «Μπούμπα» οδηγεί την Ονδούρα στη δόξα

Η Ονδούρα αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και το οφείλει πάνω απ' όλα στον τερματοφύλακά της, Λουίς Λόπες.

Η Ονδούρα αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και το οφείλει πάνω απ’ όλα στον τερματοφύλακά της, Λουίς Λόπες.

Ο 22χρονος γκολκίπερ της Ρεάλ Εσπάνια, γνωστός στην χώρα του ως «Μπούμπα», κατέβασε τα ρολά στον προημιτελικό με τη Νότιο Κορέα και οδήγησε τους «κατράτσος» ακόμα πιο κοντά στην διεκδίκηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου (στον ημιτελικό αντιμετωπίζουν την Βραζιλία).

Ειδικά από το 38ο έως το 55ο λεπτό του αγώνα στο Μπέλο Οριζόντε, ο «Μπούμπα» έκανε θαύματα. Ειδικά ο επιθετικός της Τότεναμ Σον, θα τον βλέπει σίγουρα στον ύπνο του, στερώντας του τρεις ευκαιρίες για γκολ σε αυτό το διάστημα, «βγάζοντας» τρεις προσπάθειές του με το αριστερό του χέρι. Ο διεθνής πορτιέρε, είχε συμβάλλει και στην πρόκριση της ομάδας του στα νοκ – άουτ, με απίθανες αποκρούσεις στην ήττα 2-1 επί της Πορτογαλίας στον όμιλο. Τελικά οι «κατράτσος» προκρίθηκαν χάρη στην διαφορά τερμάτων.

«Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά αυτή την πρόκριση την οφείλουμε στον ”Μπούμπα”. Ήταν απίστευτος και του το είπα. Με έναν μεγάλο τερματοφύλακα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», είπε ο τεχνικός της ομάδας Χόρχε Λουίς Πίντο, κάνοντας μία εξαίρεση στην πολιτική του να μην εγκωμιάζει μεμονωμένα παίκτες.

Ο σέντερ μπακ και πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας Τζόνι Παλάσιος, έσπευσε επίσης να αποθεώσει τον συμπαίκτη του: «Ήταν ο καλύτερος, είναι σίγουρα top – class τερματοφύλακας. Μας έσωσε και ελπίζω να συνεχίσει έτσι, για το καλό όλης της χώρας».

Ο «Μπούμπα», με 1.83 μ. ύψος δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός για τερματοφύλακας, αλλά αναπληρώνει τους πόντους που του λείπουν με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Κάποτε παραλίγο να πληρώσει την έλλειψη ύψους, καθώς η Ρεάλ Εσπανιόλα τον είχε απορρίψει ως 17χρονο, όμως ο scout που τον ανακάλυψε επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε.

Ο ίδιος ο γκολκίπερ, που αποτέλεσε τον τρίτο τερματοφύλακα της Ανδρών στο Μουντιάλ 2014, τόνισε ότι τον ευχαριστεί να βοηθά τους συμπαίκτες του:

«Απολαμβάνουμε αυτή την εμπειρία. Είναι ωραίο να βλέπω τους συμπαίκτες μου ευτυχισμένους γιατί είμαστε μία οικογένεια. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου. Απλά είμαι ευχαριστημένος που είμαστε στα ημιτελικά».

Εκεί, τον περιμένει ο Νεϊμάρ… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.