Άλεξ Γκριμάλντο: Η…καψούρα του Αλόνσο

Ο Αλεχάντρο Γκριμάλντο θα ενταχθεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αυτό το καλοκαίρι. Αλλά ποιος είναι ο αριστερός Ισπανός που σύντομα θα σκίσει την Bundesliga;

Γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1995 στη Βαλένθια, εντάχθηκε στην ακαδημία νέων του συλλόγου της πόλης του στα 11 του, αλλά πέρασε μόλις δύο χρόνια εκεί πριν ο καταλανικός γίγαντας Μπαρτσελόνα καλέσει για τις υπηρεσίες του το 2011. Sύντομα έγινε γρήγορος στην ομάδα Β της Μπάρτσα και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας όταν εμφανίστηκε εναντίον της Καρταχένα στις 4 Σεπτεμβρίου 2011, σε ηλικία 15 ετών και 349 ημερών – ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε μέχρι τον Μάιο του 2023.

Παρά το γεγονός ότι έκανε 92 εμφανίσεις για την εφεδρική ομάδα του συλλόγου, ο Γκριμάλντο δεν συνέχισε να εκπροσωπεί τη διάσημη ανώτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και τελικά μετακόμισε στην πορτογαλική Μπενφίκα το 2016. Έκτοτε έχει κάνει περισσότερες από 300 εμφανίσεις για τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων 40 συμμετοχές στο UEFA Champions League και άλλες 13 στους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης. Ο Γκριμάλντο έχει σκοράρει 26 φορές για την πορτογαλική ομάδα , ενώ έδωσε 65 ασίστ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λισαβόνα, ο Γκριμάλντο έγινε τρεις φορές πρωταθλητής πρωταθλήματος και κέρδισε τόσο το Κύπελλο Πορτογαλίας όσο και το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, καθώς και άλλα τρία Σούπερ Καπ.

Ένας μπακ που ισορροπεί αβίαστα τα αμυντικά καθήκοντα με την επιθετική φιλοδοξία. Μπορεί να υπερηφανεύεται για το αριστερό του πόδι και συχνά θέλει να φτάσει ψηλά για να βγάζει ακριβείς σέντρες, αλλά είναι εξίσου ικανός στο να παρακάμπτει μέσα για να προσθέσει περισσότερους στη μεσαία γραμμή. Η ικανότητα του Γκριμάλντο σε σέντρα και πάσες αποτελεί ισχυρή απειλή από στημένες φάσεις, ειδικά από ελεύθερα χτυπήματα στην άκρη της μεγάλης περιοχής.

“Ο Αλεχάντρο Γκριμάλντο είναι ένας ευέλικτος, πολύ επιδέξιος αριστερός μπακ με μεγάλη τεχνική εμπειρία. Είναι ικανός να σκοράρει και έχει μεγάλη εμπειρία και ποιότητα.” , είπε ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Σιμόν Ρόλφες “Με ελκύει η ιδέα να δείξω τις δυνάμεις μου στην Bundesliga. Για μένα, είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και είναι σίγουρα μοναδικό όσον αφορά το στήσιμο και την ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Είμαι πολύ περήφανος που ένας σύλλογος της Bundesliga όπως η Bayer 04 ήρθε για μένα. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε φανταστικά μαζί». – είχε πει ο Γκριμάλντο μετά την υπογραφή του


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.