Σάκκαρη – Πλίσκοβα 2-1: Στα προημιτελικά του Indian Wells! (hls)

H Μαρία Σάκκαρη πάλεψε μέχρι το τέλος και νίκησε με 2-1 (6-4, 5-7, 6-3) σετ την Καρολίνα Πλίσκοβα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρα πέρασε στους «8» του Indian Wells, εκεί θα αναμετρηθεί με την νικήτρια από το ζευγάρι Τζέσικα Πεγκούλα - Πέτρα Κβίτοβα.

Αλύγιστη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ταλαιπωρήθηκε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 2-1 σετ την Καρολίνα Πλίσκοβα ύστερα από 2,5 ώρες αγώνα και θα αντιμετωπίσει στη φάση των «8» μία εκ των Πέτρα Κβίτοβα (Νο15) και Τζέσικα Πεγκούλα (Νο3).

Το πρώτο σετ άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Σάκκαρη. Η 27χρονη έκανε δυο break στο σερβίς της Πλίσκοβα και προηγήθηκε με 3-0, η Τσέχα κατάφερε και πήρε πίσω το ένα από αυτά, μειώνοντας σε 3-2. Στη συνέχεια και οι δύο υπερασπίστηκαν το σερβίς τους με αποτέλεσμα η Ελληνίδα τενίστρια να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4. Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια της η Σάκκαρη είχε χάσει το πρώτο σετ, αλλά στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση.

Η Πλίσκοβα ήταν ανώτερη στο δεύτερο σετ, έσπασε από νωρίς το σερβίς της Σάκκαρη και έτσι προηγήθηκε με 3-1. Το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης απάντησε με break, μείωσε σε 3-2 και κράτησε το δικό της σερβίς για την ισοφάριση (3-3). Μία ανάσα από το να σπάσει για δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της έφτασε η Ελληνίδα στο 9ο game, όταν προηγήθηκε με 40-0, αλλά η Πλίσκοβα κατάφερε να επιστρέψει και να κρατήσει την πρωτοπορία στο σετ με 5-4!

Η 27χρονη ισοφάρισε σε 5-5, αλλά η Τσέχα με δύο συνεχόμενα game έφτασε στην ισοφάριση (7-5) και όλα κρίθηκαν στο 3ο σετ. Εκεί, όπου η Πλίσκοβα άρχισε ιδανικά, κάνοντας break στο σερβίς της Σάκκαρη, προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Ελληνίδα έβγαλε αντίδραση και παίζοντας παθιασμένα και με καθαρό μυαλό απάντησε με 5 κερδισμένα game (5-2) βάζοντας γερά τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Η Πλίσκοβα έκανε break και μείωσε σε 5-3, αλλά η Σάκκαρη πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά με νέο μπρέικ, το οποίος της χάρισε και τη νίκη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.