Λίβερπουλ-Μαν. Γιουνάιτεντ: Άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις…

Οι γηπεδούχοι αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα εξωραΐσει τη σεζόν τους και οι φιλοξενούμενοι τη νίκη που θα τους κρατήσει στο κάδρο του πρωταθλητισμού.

Τις δύο πόλεις ενώνει ο αυτοκινητόδρομος Α580, με επίσημο όνομα Λίβερπουλ-Ιστ Λάνκασιρ Ρόουντ, αλλά οι ντόπιοι τον ξέρουν Ιστ Λανκς Ρόουντ. 34 μίλια. Αυτή είναι η απόσταση των δύο πόλεων. 34 βαθμοί. Αυτή ήταν η διαφορά της Λίβερπουλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Τώρα το σύνολο του Τεν Χάαχ έχει 10 βαθμούς περισσότερους από εκείνο του Κλοπ. Η πρόοδος είναι ραγδαία. Και η κάθοδος επίσης.

Από τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε την τσίχλα του από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ και την μασάει στα επίσημα του «Ολντ Τράφορντ», έχουν ολοκληρωθεί 9 σεζόν. Στις 5 η Λίβερπουλ είχε καλύτερη θέση από τους «Κόκκινους Διαβόλους». Όσο ο Σκωτσέζος βρισκόταν στον πάγκο (21 σεζόν στην Premier League) μόνο μία φορά (!) η Γιουνάιτεντ είδε την πλάτη της Λίβερπουλ στη βαθμολογία.

Υπάρχουν αυτοί που ανεβαίνουν κι αυτοί που κατεβαίνουν. Αυτοί που ανεβαίνουν έχουν ήδη 15 νίκες στο πρωτάθλημα. Πέρσι, σε όλη τη σεζόν, είχαν 16. Πάει να πει πως με νίκη στο «Άνφιλντ» πιάνουν την περσινή επίδοσή τους σε 25 αγωνιστικές (η Γιουνάιτεντ χρωστάει το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπρέντφορντ, ελέω τελικού League Cup).

Manchester United vs Liverpool FC
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η ομάδα του Ολλανδού, που ένιωσε ανακούφιση αφού το βαρίδι «Κριστιάνο Ρονάλντο» άλλαξε αποδυτήρια και ήπειρο, έχει βρει τα δίχτυα και στα 28 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις (61 γκολ). Μάλιστα στα 20 από τα 22 τελευταία έχει 2+ γκολ. Ο μεταμουντιαλικός Ράσφορντ πηγαίνει με χαλασμένα φρένα. Σε 20 συμμετοχές έχει 17 γκολ, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αυτοί που κατεβαίνουν έχουν 15 βαθμούς λιγότερους έχοντας πετύχει και 21 γκολ λιγότερα εν συγκρίσει με το ίδιο στάδιο της προηγούμενης σεζόν. Ήδη έχουν δεχθεί 2 γκολ περισσότερα από όσα είχαν δεχθεί σε όλη (!) την περσινή Premier League. Τουλάχιστον έχουν καταφέρει να κρατήσουν το 0 στα 5 από τα 6 τελευταία ματς. Η λειψανδρία –κυρίως στους μέσους/αμυντικούς- έχει αναγκάσει τον Κλοπ να παρατάξει 11 διαφορετικούς συνδυασμούς στην αμυντική τετράδα και 14 στο κέντρο του γηπέδου. Χάος.

Manchester United vs Liverpool FC
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Γερμανός γνωρίζει πως η ομάδα του είναι ευάλωτη στο transition. Έχει δεχθεί 21 επιθετικές προσπάθειες (και 5 γκολ) στο ανοικτό γήπεδο, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Και σήμερα (Κυριακή 5/3, 18:30, Novasports Premier League) κοντράρεται με τη εξπέρ του είδους: η Γιουνάιτεντ έχει 7 γκολ σε fast break. Ένα τέτοιο είχε έρθει στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου από τον Ράσφορντ.

Ήταν 22 Αυγούστου όταν οι ταπεινωμένοι «Κόκκινοι Διάβολοι» (είχε προηγηθεί η συντριβή στο Λονδίνο από την Μπρέντφορντ με 4-0) φιλοξένησαν τη Λίβερπουλ, νικώντας με 2-1. Οι νικητές είχαν κατοχή 29%, 158 πάσες στο αντίπαλο μισό του γηπέδου, 66% ευστοχία στις μεταβιβάσεις με τη Λίβερπουλ να έχει 47 επαφές με την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Ντε Χέα. Ε και; O Τεν Χάαχ πέτυχε την πρώτη νίκη του στη Premier League και στο κοινό του «Ολντ Τράφορντ» παρουσιάστηκε ο Καζεμίρο. Bingo!

Τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ νίκησε στο «Άνφιλντ», στον πάγκο καθόταν ένας άλλος Ολλανδός, ονόματι Λουίς Φαν Χάαλ. Ήταν Γενάρης του 2016. Στα 6 τελευταία ματς πρωταθλήματος η Λίβερπουλ έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες. Μάλιστα αυτή της προηγούμενης σεζόν (4-0) ήταν και η πιο «βαριά» για τους φιλοξενούμενους από το 1990. Εσχάτως το «Άνφιλντ» μάλλον μαγεύει τη Γιουνάιτεντ. Δεν εξηγείται αλλιώς. Στις 7 τελευταίες επισκέψεις της έχει πετύχει μόλις ένα (!) γκολ, εκείνο του Λίνγκαρντ τον Δεκέμβριο του 2018. Έχει περάσει καιρός, έτσι δεν είναι κύριε Ράσφορντ;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.