Βαλένθια – Εφές 81-71: Της πήρε τον… αέρα (hls)

Η Βαλένθια νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Αναντολού Εφές, αυτή τη φορά με πολύ πιο εμφατικό τρόπο (81-71), παρά τα τεράστια αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η “διαβολομβομάδα” για την ομάδα του Άλεξ Μούμπρου, αφού παρά τις συνολικά 7 απουσίες, εκ των οποίων οι περισσότερες τρανταχτές, κατάφερε να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη, τη δεύτερη φετινή απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές.

Κάκιστο από πλευράς ποιότητας ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε άστοχα σουτ και αβίαστα λάθη. Η Βαλένθια κόντρα στα πολλά και σημαντικά προβλήματα, κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι, κατεβάζοντας τον ρυθμό και σταματώντας όλα τα επιθετικά όπλα της Εφές. Την ίδια στιγμή βρήκε επιθετικές λύσεις από Ντούμπλιεβιτς, Πουέρτο και Λόπεζ-Αροστέγι, οδηγώντας την… κούρσα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους (14-13). Η ομάδα του Αταμάν είχε κατά διαστήματα κάποιες καλές στιγμές με Λάρκιν και Κλάιμπερν, όμως ήταν πολύ προβλέψιμη επιθετικά και στο χειρότερο παραγωγικά πρώτο ημίχρονο της σεζόν, πήγε στα αποδυτήρια «κυνηγώντας» στο σκορ (31-30).

Στην επανάληψη η Εφές ήταν εκείνη που παρουσιάστηκε πιο ορεξάτη, αφού ο Βασίλιε Μίτσιτς ανέβασε την απόδοση του. Ο Σέρβος ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε με μαεστρία την επίθεση της ομάδας του και όλο το παιχνίδι των Τούρκων έδειχνε – πλέον – πιο ορθολογικό. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (44-45) και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο στο +4 (52-56). Η Βαλένθια, ωστόσο, δεν τα παράτησε ποτέ! Ο Γουέμπ ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ, η άμυνα έβγαζε «φωτιές» και οι γηπεδούχοι με επιμέρους 23-6, αποσπάστηκαν με διψήφια διαφορά (75-62). Η Εφές προσπάθησε να επιστρέψει, όμως δεν είχε ούτε τα ψυχικά αποθέματα, ούτε τις λύσεις για να γυρίσει την κατάσταση και ως εκ τούτου γνώρισε την ήττα με το τελικό 81-71.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 31-30, 52-56, 81-71


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.