Φρου φρου κι αρώματα #not

Oι Γάλλοι πασπαλισμένοι με ταλέντο, διόλου μποέμ, βολεμένοι στο επιτυχημένο κάδρο οπορτουνισμού του προπονητή τους κι οι Μαροκινοί εξίσου πραγματιστές, ορμητικοί και μανιώδεις, ένα αραβικό Αλκαζάρ που ταπεινώνει τον φιλόδοξο πορθητή.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι απλά επειδή γίναμε η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει στους «4» ενός Μουντιάλ. Θέλουμε να πάμε πιο ψηλά». Βαλίντ Ρεγκραγκί, ενώ ετοιμάζεται για το 9ο παιχνίδι του στον πάγκο του Μαρόκου. Που θα είναι ένας ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτός ο Δαυίδ έχει ενισχυμένη σφεντόνα. Παρανοϊκό; «Ήρθαμε εδώ για να αλλάξουμε την νοοτροπία στην ήπειρό μας. Θέλουμε η Αφρική να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου. Μπορεί να πιστεύετε πως αυτό είναι τρελό, αλλά και λίγη τρέλα κάνει καλό» συνεχίζει ο 47χρονος, γεννημένος σε παριζιάνικο προάστιο.

Οι Γάλλοι βρίσκονται στην εξής παράλογα άβολη θέση: η παρουσία στον ημιτελικό συνιστά επιτυχία (πρώτοι κάτοχοι που φτάνουν εδώ από τη Βραζιλία το 1998) ο αποκλεισμός από το Μαρόκο θα είναι αποτυχία. Τέταρτος ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου για την εθνική Γαλλίας από το 1998 και μετά. Από εκείνη τη διοργάνωση-ορόσημο οι Τρικολόρ έχουν 3 σερί προκρίσεις. Κερδίζουν από συνήθεια, από κουλτούρα, σαν τους Γερμανούς ένα πράγμα μέχρι το 2014.

Τα τελευταία χρόνια όταν οι υπόλοιποι φτάνουν στα μεγάλα παιχνίδια διστάζουν, φοβούνται, υποχωρούν. Αυτοί εδώ έχουν ξαναμπεί στο Escape Room. Γνωρίζουν τις εκπλήξεις και τις κακοτοπιές. Έχουν χαρτογραφήσει το ναρκοπέδιο. Πού και πού σκάει καμιά νάρκη (Ελβετία στο Euro 2021). Η στέρεα βάση και το πλούσιο ταλέντο τούς βοηθούν στην τάχιστη αναδόμηση.

Στο ποδοσφαιρικό Stratego στα γήπεδα του Κατάρ, ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι Ανιχνευτής και Σαμποτέρ στη συσκευασία του ενός. Είναι ο καταλύτης όπως τον ορίζει η Χημεία. Αυξάνει την ταχύτητα μια χημικής αντίδρασης, η οποία θα έρθει από τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ (τυχερός που λείπει ο Ενκουκού) Ζιρού. Παράλληλα ο καλύτερος πασέρ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, ως Πραιτωριανός προστατεύει τη μεσαία γραμμή των Ραμπιό-Τσουαμενί. Άμαλαχ και Άμραμπατ θα έχουν το καθήκον να περιορίσουν την επίδρασή του στο γαλλικό παιχνίδι. Η εξουδετέρωση του «Μικρού Πρίγκιπα» μπορεί να φέρει τον θρίαμβο.

Το bromance Χακίμι-Εμπαπέ είναι το μπαχάρι στο αραβικό κουσκούς. Στα 24 τους (ο Γάλλος τα κλείνει την προσεχή Τρίτη), διπλανοί στις πτήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν, παίζουν video games, κάνουν κοινές διακοπές, μοιράζονται ακόμη και πανηγυρισμούς στα γκολ. Σκέτοι συμμαθητές. Μετά τους Τοργκάν Αζάρ, Ντάνι Όλμο, Ζοάο Φέλιξ ο γεννημένος στη Μαδρίτη Μαροκινός καλείται να βάλει στη συλλογή ένα ακόμη μεγαλύτερο σκαλπ. Ουδείς έχει περισσότερα από τα δικά του 19 τάκλιν και μόνο 2 αμυντικοί έχουν υπερβεί τις 11 ντρίμπλες του. Από την πληγωμένη βασική αμυντική τετράδα Αφρικανών είναι ο μοναδικός σίγουρος κι απολύτως έτοιμος για την αποψινή μάχη.

Ο Σάουθγκεϊτ έδειξε τον δρόμο για πως ο Εμπαπέ μένει ήσυχος σε προημιτελικό. Για την ακρίβεια τον κράτησαν ήσυχο οι Άγγλοι. Με τον μονίμως σε εγρήγορση Γουόκερ, αλληλοκάλυψη, βοήθειες από όλα τα χαφ εκεί που χρειάστηκε. Οι Μαροκινοί που έχουν δεχθεί μόνο ένα αυτογκόλ σε 5 ματς, μπορεί να κάνουν και πάλι το τέλειο αμυντικά παιχνίδι. Ενδεχομένως να μη φανεί αρκετό. Τα «Τρία Λιοντάρια» είδαν την οβίδα του Τσουαμενί να τους βγάζει από το δρόμο τους. Και μετά τον εξαφανισμένο για μισή ώρα (45’-75’) Ζιρού να προσφέρει την πρόκριση, με τη συνδρομή του Κέιν.

Κοινώς αυτή η Λερναία Ύδρα, αν και έχει χάσει αρκετά κεφάλια από τις απουσίες, συνεχίζει και βγάζει. «Όλοι αγαπούν τον Ρόκι Μπαλμπόα, για το πάθος του, για την καρδιά του. Όσα βλέπετε δεν είναι τυχαία, προέρχονται από σκληρή δουλειά» δήλωνε ο Ρεγκραγκί υπερήφανος για τους παίκτες του μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας. Επομένως απόψε δεν είναι ώρα για φρου φρου κι αρώματα. Είναι ώρα για άπερκατ και ντιρέκτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.