H Amazon ετοιμάζει τεράστια επένδυση στην κινηματογραφική βιομηχανία


Το γεγονός πως η πανδημία έφερε σε δυσχερή κατάσταση την ήδη πολυπαθή βιομηχανία του κινηματογράφου, είναι γνωστό τοις πάσι. Τα αλλεπάλληλα lockdowns χάριν της προστασίας της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με την αύξηση της δημοφιλίας πλατφορμών streaming όπως το Netflix και, φυσικά, την ανεξέλεγκτη πειρατεία, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο πάμπολλων κινηματογράφων ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής MGM έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο, ο κολοσσός της τεχνολογίας Amazon αναζωπυρώνει τις ελπίδες για επιστροφή στις παλιές καλές μέρες του κινηματογράφου, με μία δέσμευση για ετήσια επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ταινίες που θα προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το ιστορικό των επενδύσεων της Amazon στη βιομηχανία του κινηματογράφου

Δεν είναι μυστικό πως η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο αναζητά συνεχώς νέες επενδύσεις, πολλές εκ των οποίων ανήκουν στη βιομηχανία της διασκέδασης. Η Amazon, μάλιστα, έχει ήδη επενδύσει σημαντικά στην πλατφόρμα Amazon Prime Video, μέσω της οποίας έχουν προβληθεί σειρές από όλο τον κόσμο. Αποκλειστικά μέσω του Amazon Prime Video, μάλιστα, έχει πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία ορισμένων από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές των τελευταίων ετών, όπως οι σειρές Fleabag, Vikings και The Lord of the Rings: The Rings of Power. Αντίστοιχα, η Amazon είχε αναλάβει την παραγωγή της ταινίας The Big Sick, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2017, καθώς και το πρόσφατο sequel της ταινίας Knives Out.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Η επιστροφή στους κινηματογράφους μετά την πανδημία και οι ευοίωνες προβλέψεις για το 2023 κάνουν την κινηματογραφική βιομηχανία πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις. Η ενδεχόμενη είσοδος της Amazon στη βιομηχανία του κινηματογράφου δεν εκπλήσσει κανέναν, καθώς η ίδια εταιρεία είχε μπει σε συζητήσεις για την πραγματοποίηση μίας ανάλογης επένδυσης πριν από περίπου μία δεκαετία. Ο ιδρυτής της εταιρείας Jeff Bezos, μάλιστα, που πρόσφατα αποχώρησε από τη θέση του CEO, θεωρεί την επένδυση σε ψηφιακά μέσα ως ένα τεράστιο βήμα για την επέκταση των πωλήσεων της εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της, συμπεριλαμβανομένου και του γιγαντιαίων διαστάσεων ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Η άμεση αντίδραση του χρηματιστηρίου

Όταν ένας κολοσσός της τεχνολογίας προτίθεται να επενδύσει ένα τέτοιο πόσο, η αντίδραση του χρηματιστηρίου είναι αναμενόμενη. Και ενώ τα δημοσιεύματα περί επένδυσης ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην ετήσια παραγωγή και προβολή 12 με 15 ταινιών σε κινηματογραφικές αίθουσες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από εκπροσώπους της Amazon, οι μετοχές κινηματογράφων όπως οι AMC Theaters, Cinemark, Imax και Cineplex “εκτοξεύθηκαν” κατά 5, 12, 7 και 4,5% αντιστοίχως, χαρίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον του κινηματογράφου.

Πηγές: www.hollywoodreporter.com, www.cnbc.com, economictimes.indiatimes.com


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.