ΟΦΗ: Ο Νέιρα έγινε… Ναμπί

Η ομοιότητα του αγώνα με τον Λεβαδειακό με εκείνον του 2019 απέναντι στον Πλατανιά και το «Γεντί Κουλέ» που χόρεψε στους ρυθμούς του Νέιρα.

Ο Αργεντινός είναι πλέον για 5η χρονιά στο Ηράκλειο. Έχει αφομιώσει τον τρόπο ζωής στην Κρήτη, αντιλαμβάνεται το κλίμα στο Ηράκλειο τόσο μετά τα θετικά όσο και μετά από αρνητικά αποτελέσματα, κυρίως όμως έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται συναισθήματα. Τόσο στις  καλές όσο κυρίως στις δύσκολες στιγμές.

Τις τελευραίες ημέρες δεν ήταν κοινό μυστικό πως μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν για τους Κρητικούς τελικός. Ενδεχομένως σε κοντινό επίπεδο με εκείνο το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά που παιζόταν μια κατηγορία. Όταν ο Ναμπί είχε πετύχει το απίθανο γκολ-φάουλ στις καθυστερήσεις που κράτησε τον ΟΦΗ στην πρώτη και την ομάδα των Χανίων στη δεύτερη κατηγορία.

Όχι τώρα δεν παιζόταν μια κατηγορία, όμως δεδομένα η ομάδα της Κρήτης έριχνε σημαντική ζαριά με το αποτέλεσμα του αγώνα. Αντιμετώπιζε ομάδα με τον ίδιο στόχο, έψαχνε θετικό αποτέλεσμα με τον νέο προπονητή και ταυτόχρονα ήταν αναγκασμένη όπως ο ίδιος ο Νταμπράουσκας δήλωσε να χρησιμοποιήσει για ελάχιστα λεπτά κάποιους παίκτες που ήταν ανέτοιμοι να πάρουν περισσότερο χρόνο.

Μεταξύ αυτών και τον πολυτιμότερο των τελευταίων ετών στο Ηράκλειο Χουάν Νέιρα. Ο 33χρονος μεσος έχει 108 συμμετοχές με την ομάδα του νησιού μετρώντας 24 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει πως διαχειρίζεται καλύτερα από κάθε άλλον στο ρόστερ τις δυσκολίες. Εφέτος μοιάζει να απέκτησε συμπαραστάτη τον Βούρο που επίσης ήταν καθοριστικός στο σημαντικότερο –μέχρι τώρα – ματς της σεζόν.

Το βράδυ της Δευτέρας ο ΟΦΗ δέχθηκε αυτογκολ στο πρώτο λεπτό. Ήταν η τέλεια ευκαιρία του Λεβαδειακού να αποδράσει με το τρίποντο της χρονιάς από το Ηράκλειο και ταυτόχρονα έμοιαζε με το χειρότερο σενάριο για την ψυχολογική καταρχάς και βαθμολογική καταστροφή των γηπεδούχων.

Στη διάρκεια του αγώνα δε φαινόταν και μεγάλη πιθανότητα αλλαγής του σκηνικού. Οι κρητικοί κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα και έπαιξαν με μεγαλύτερη αμεσότητα στην επανάληψη, όμως και πάλι όταν έφταναν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν είχαν τρόπο να τελειώσουν τις φάσεις και να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες.

Ο Νέιρα ερχόταν από τραυματισμό και είχε να παίξει ενενηντάλεπτο από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν 11 λεπτά με τον παναθηναϊκό και 7 λεπτά με την ΑΕΚ. Απέναντι στον Λεβαδειακό βρήκε τρόπο στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε να σκοράρει και να δημιουργήσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.