Εποχή… Σφιόντεκ!

Το 'κανε κι αυτό! Το κορίτσι-θαύμα από την Πολωνία, η Ίγκα Σφιόντεκ επικράτησε 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέρ στον τελικό του US Open, κατέκτησε τον τρίτο Grand Slam τίτλο σε ηλικία μόλις 21 ετών και γράφει τη δική της ιστορία στο παγκόσμιο τένις.

Η Ίγκα Σφιόντεκ στην μόλις 4η συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam, κατέκτησε τον τίτλο, μετά από ματσάρα στο Arthur Ashe και πιστοποίησε γιατί είναι η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο.

Η ταλαντούχα Πολωνή χρειάστηκε 111 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Ζαμπέρ με 6-2, 7-6(5) και να κατακτήσει τον τρίτο Grand Slam στην καριέρα της.

Η Πολωνή μπήκε με… φόρα στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο game “έσπασε” το σερβίς της Ζαμπέρ, προηγήθηκε με 3-0 και απέκτησε από νωρίς προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Η Τυνήσια απάντησε με break στο πέμπτο game, δείχνοντας σημάδια αντίδρασης, όμως δεν είχε διάρκεια. Αντιθέτως, είδε την Σφιόντεκ να της “σπάει” δύο ακόμη φορές το σερβίς, με την Πολωνή τενίστρια, No1 στον κόσμο, να φτάνει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με το εμφατικό 6-2.

Με την ίδια… ορμή μπήκε και στο δεύτερο σετ η Σφιόντεκ και κατάφερε ξανά να κάνει “break” από πολύ νωρίς και να προηγηθεί με 3-0. Αυτή τη φορα, ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως στο πρώτο σετ. Η Ζαμπέρ έβγαλε πραγματική αντίδραση, “έσβησετρία break points στο τέταρτο game και έδειξε στην αντίπαλο της πως δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα της απόδοση της, η Τυνήσια έγινε πιο επιθετική στο παιχνίδι της, έβαλε πίεση στην Σφιόντεκ και παρά τα αρκετά αβίαστα λάθη που έκανε, κατάφερε να ισοφαρίσει το σετ σε 4-4. Οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους στα εναπομείναντα games και το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί, μπορεί η Ζαμπέρ να ξεκίνησε με mini break, όμως γρήγορα η Πολωνή το πήρε πίσω και προηγήθηκε με 4-2. Ακολούθησαν διαδοχικά break από τις δύο τενίστριες, με την Σφιόντεκ, ωστόσο, να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 7-5 και κατ’ επέκταση του τίτλου.

Κατά την απονομή του τίτλου, η Ονς Ζαμπέρ, δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη. Η Ίγκα δεν το έκανε πιο εύκολο για εμένα. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και είμαι σίγουρη πως θα πάρουμε αυτό τον τίτλο. Θέλω να πιέσω τον εαυτό μου να κάνω ακόμη περισσότερα. Το να κατακτήσω έναν Major τίτλο είναι ένας στόχος μου, όπως και το να συνεχίσω να εμπνέω. Ευχαριστώ την ομάδα μου που είναι εδώ και με στηρίζει. Ελπίζω να συνεχίσω να εμπνέω ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους”.

Από την πλευρά της, η Ίγκα Σφιόντεκ, ανέφερε: “Πριν από αυτό το τουρνουά ήταν μια περίεργη περίοδος. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένη. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα. Το κοινό εδώ είναι φοβερό. Υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα στη Νέα Υόρκη. Ήταν απίστευτο τουρνουά και απίστευτη σεζόν. Ξέρω ότι με την Ονς θα έχουμε ένα υπέροχο ταξίδι. Θα συναντηθούμε ξανά. Συγχαρητήρια στην ομάδα σου για την αφοσίωση που δείχνουν σε εσένα. Πρέπει να γυρίσω στην πατρίδα μου για να νιώσω τι σημαίνει για την Πολωνία αυτός ο τίτλος. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να ενώσουμε την ανθρωπότητα μέσα από τον αθλητισμό. Η ομάδα μου με έχει κάνει να μάθω ποια πραγματικά είμαι. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να είμαι τόσο καλά προετοιμασμένη”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.