Μουντομπάσκετ: Η Ελλάδα και θέλει και μπορεί

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει για την Εθνική ομάδα την φρεσκάδα πλέον που αποπνέει, τους "φρουρούς" της που πλέον είναι στο πλευρό της και τη συνέχεια που πλέον δείχνει... στρωμένη.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία, τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού να συνδράμουν την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στην πορεία της για το Μουντομπάσκετ, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα, το οποίο φυσικά κι έγινε ακόμα καλύτερο μετά τις δύο νίκες με αντίπαλο την Τουρκία.

Είναι και ψυχολογικό το θέμα, να βλέπουν οι αντίπαλοί σου, στα καλά καθούμενα, μέσα στα παράθυρα, να εμφανίζεται ο Παπαγιάννης, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου κι ο Πρίντεζης. Δεν είναι ευχάριστο να ετοιμαστείς να τους αντιμετωπίσεις, ενώ περίμενες την Ελλάδα με δεύτερες ή τρίτες επιλογές.

Και στο πρώτο ματς που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε προετοιμαστεί γιατί δεν υπήρχε χρόνος τα πράγματα ήταν κάπως δύσκολα στα Λιόσια, τρεις μέρες μετά όμως και με γεμάτες προπονήσεις, η Ελλάδα έστειλε πολύ αισιόδοξα μηνύματα στους απανταχού ένθερμους υποστηρικτές της. Στα κρίσιμα σημεία έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, οι πρωταγωνιστές της ήταν πραγματικοί πρωταγωνιστές κι όχι κατ’ όνομα και η νίκη στην Κωνσταντινούπολη ήρθε χωρίς καθόλου άγχος.

Δεν είναι πως είχαμε 41 χρόνια να κερδίσουμε εκτός τους Τούρκους, δεν είναι πως κερδίσαμε και μάλιστα χωρίς άγχος, είναι το κλίμα, ο αέρας που υπάρχει πλέον στο ομοσπονδιακό συγκρότημα που είναι φρέσκος, ανανεωμένος και δροσερός. Είναι το επιτελείο των παλιών παικτών που περιτριγυρίζουν αυτήν την ομάδα και την κάνουν ακόμα καλύτερη. Δεν είναι πλέον ο κάθε τυχάρπαστος φίλος του φίλου. Είναι παιδιά που έχουν ματώσει το εθνόσημο και μόνο η εμπειρία τους στα δύσκολα μπορεί να δώσει λύσεις. Με όλα αυτά μαζί και πολλά άλλα που έρχονται και θα αρέσουν επίσης, όπως αρέσει κι η ομάδα, ο δρόμος για το Μουντομπάσκετ είναι πλέον λείος, δεν έχει λακούβες και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να πάμε ευθεία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.