FINA: Μόνο ως ουδέτεροι μπορούν να αγωνίζονται αθλητές και ομάδες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Ακολουθώντας τις σχετικές συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου αποφάσισε ότι κανένας αθλητής ή αξιωματούχος από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος στις διοργανώσεις με το όνομα της χώρας.

Ρώσοι ή Λευκορώσοι (είτε ως άτομα είτε ως ομάδες) θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο ως ουδέτεροι αθλητές ή ομάδες. Δεν πρέπει να επιδεικνύονται εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες ή να παίζονται ύμνοι σε διεθνείς διοργανώσεις υγρού στίβου.

Επίσης, η FINA απέσυρε το παράσημο που είχε απονείμει στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η FINA εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τον αντίκτυπο του πολέμου στην κοινότητα του υγρού στίβου και στον ευρύτερο πληθυσμό της Ουκρανίας. Η FINA θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τη σοβαρή κατάσταση και να λαμβάνει περαιτέρω αποφάσεις ανάλογα με την περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ματαιωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που επρόκειτο να γίνει στο Καζάν τον Αύγουστο, καθώς επίσης και οι αγώνες της σειράς World Series σε καλλιτεχνική κολύμβηση και καταδύσεις, που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο στη Ρωσία. Η FINA δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που έχει ανατεθεί επίσης στο Καζάν, για τον Δεκέμβριο του 2022.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών με τη Ρωσία για τα προκριματικά του World League, που επρόκειτο να γίνει την επόμενη Τρίτη (8/3) στην Αγία Πετρούπολη και έχει αναβληθεί, δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση από τη διεθνή ομοσπονδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.