Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκησε χωρίς να… ιδρώσει (hls)

Σημαντική νίκη - δεύτερη συνεχόμενη - με σκορ 1-0 πέτυχε ο Βόλος με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στον εξαναβολής αγώνα για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια του να αποφύγει τις περιπέτειες πέτυχε ο Βόλος στην έδρα του. Η ομάδα της Μαγνησίας, επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα σε εξ αναβολής αγώνα για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το μοναδικό γκολ του αγώνα, πέτυχε ο Ολλανδός Φαν Φέερτ στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς οι δύο προπονητές πρόσεξαν κυρίως τα μετόπισθεν προκειμένου να… αποφύγουν τα χειρότερα. Τελικά η ομάδα του Μάρκο Γκρότε δεν κατάφερε να πάρει ούτε το… ελάχιστο, με συνέπεια να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου , μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, όχι μόνο ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις, αλλά ταυτόχρονα άρχισε να βλέπει με αξιώσεις την είσοδο της στην πρώτη εξάδα.

Με 4-2-3-1 o Βόλος

Ο Κότνικ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Αλχο κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Φεράρι το αριστερό, με τους Ρομέρο και Γκιουλέν σε ρόλο στόπερ. Οι Τσοκάνης Μπαριέντος αγωνίστηκαν μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, έχοντας, τους Μπαρτόλο, Ρεγκατέν στα άκρα και τον Φερνάντες πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Με 4-3-3 ο Απόλλων

Ο Γερμανός Μάρκο Γκρότε, επέλεξε τον Βέρχουλστ στο τέρμα και τους Ντεντάκη, Γιακιμόβσκι στα άκρα της άμυνας. Οι Ρόγκνε και Μπρούνο Αλβες, κάλυψαν το κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων, ενώ οι Παπαγεωργίου, Φάμπρι και Σλίβκα ήταν η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε ως προωθημένος, έχοντας δίπλα του, τους Παμλίδη και Μαρτίνες.


Οι φάσεις
Λίγες καλές στιγμές είχε ο αγώνα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον έλεγχο νωρίς και να χάνουν την πρώτη αξιόλογη φάση στο 14ο λεπτό με τον Φαν Βέερτ να πιάνει κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά τον Βέρχουλστ – που είναι σε εξαιρετική κατάσταση – απομάκρυνε τον κίνδυνο (κόρνερ).
Στο 23΄ ο Ολλανδός «χτύπησε» εύστοχα καθώς πέτυχε το 11ο τέρμα του στο πρωτάθλημα αφού εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο την σέντρα του Φεράρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Στο 42΄ βγαίνει σέντρα και πάλι από τα πόδια του Φεράρι, ο Ρεγκατέν αυτή την φορά γίνεται αποδέκτης στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54΄, καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για την «ελαφρά ταξιαρχία» με τον Σλίβκα που κατάφερε να περάσει και τον τερματοφύλακα, αλλά λίγο πριν σουτάρει στην άδεια εστία τον πρόλαβε ο Πουρίτα, διώχνοντας κόρνερ.
Στο 65΄ ο Ιωαννίδης δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι του, ωστόσο η μπάλα έφυγε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κότνικ, χωρίς ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Παρ΄ όλα αυτά λίγο έλλειψε η υπερβολική αυτοπεποίθηση του τελευταίου να στοιχίσει στην ομάδα του, καθώς στο 74΄ μετά από συνεχόμενες ντρίπλες μπροστά από τον Σλίβκα, ο παίκτης του Απόλλωνα έκλεψε την μπάλα αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του και την μπλόκαρε.

Η είσοδος των Γιαννιώτα και Φατιόν στην επανάληψη βοήθησε τον Απόλλωνα να ανέβει επιθετικά, αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά τα αντίπαλα καρέ.

Οι Μπαριέντος και Φαν Φέερτ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών


Βόλος: Κότνικ, Ρομέρο, Γκουλέν, Αλχο (39΄ Πουρίτα), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (71΄Ροσέλο), Ρεγκαντέν (46΄ Ορος), Φερνάντες (90΄ Σιελής), Φαν Φέερτ

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι (46’ Τουτουαρίμα), Ρόγκνε (62΄ Φατιόν), Μπρούνο Αλβες, Φάμπρι, Σλίβκα, Μαρτίνες (84΄ Σαχλί), Παμλίδης (62΄ Γιαννιώτας), Παπαγεωργίου (76΄ Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Στάικος (Λάρισας)
4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΑVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδική


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.