Basket League: Μεγάλα «διπλά» για Προμηθέα και Λαύριο (hls)

Η 5η «στροφή» της Basket League ξεκίνησε με δύο «διπλά»! Ο Προμηθέας πήρε άνετα το τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα και το Λαύριο πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το «Αλεξάνδρειο», χαντακώνοντας ακόμα περισσότερο τον Άρη.

Απόλλων-Προμηθέας 59-71

Κουμάντο στην Πάτρα κάνει ο Προμηθέας! Ο Απόλλων επέστρεψε στην Basket League, έχει κάνει μία καλή εκκίνηση ειδικά εντός έδρας, αλλά πλέον υπάρχει ένα νέο… αφεντικό στην πόλη. Ο ακριβός Προμηθέας του Λουίς Κασιμίρο επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του, έχτισε μία διψήφια διαφορά στην δεύτερη περίοδο και το… τραίνο μπήκε στις ράγες. Το τρίποντο του Σβαρτζ στην λήξη του ημιχρόνου είναι αμφίβολα ένα από τα highlight της αγωνιστικής και ήρθε σε ένα κομβικό σημείο που έκοψε τα… πόδια του Απόλλωνα (πήγε στα αποδυτήρια στο -13).

Στο β’ μέρος ο Προμηθέας διαχειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση, και παρά την αντεπίθεση του Απόλλωνα (μείωσε μέχρι και στους πέντε πόντους, 50-55), έχτισε εκ νέου διψήφια διαφορά για να φτάσει στην γραμμή του τερματισμού σχετικά άνετα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κέντρικ Ρέι με 18 πόντους (4 ασίστ) ενώ για την ομάδα του Βετούλα ο Γιώργος Τσαλμπούρης ήταν όαση (21 πόντους), αλλά δεν έφτανε.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 27-40, 43-52, 59-71

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Άρης-Λαύριο 69-73

Ο Άρης μπορεί να ήταν καλύτερο του Λαυρίου στο πρώτο ημίχρονο και στην 4η περίοδο, όμως αυτό που μέτρησε στο τέλος ήταν το 11-19 επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη απέδειξε για ακόμα μία φορά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη, πανηγύρισε την 4η της νίκη στο πρωτάθλημα (4-1 ρεκόρ) και συνεχίζει την σεζόν με την αυτοπεποίθηση στα ύψη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Τάισον Κάρτερ με 17 πόντους παρά το 1/7 από το τρίποντο. Εξαιρετικός και ο Τζέρι Σμιθ με 15 πόντους. Από τους Έλληνες ο Νίκος Περσίδης (11 πόντους) και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (10 πόντους) ξεχώρισαν.

Για τον Άρη, ο Ξέριους Γουίλιαμς είχε 18 πόντους αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την 4η σερί ήττα στην Basket League (1-4 ρεκόρ, με μοναδική νίκη αυτή της πρεμιέρας).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-38, 52-57, 69-73

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.