Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα του Σαββατοκύριακου

Ο Χρήστος Καούρης αραδιάζει τις εντυπώσεις του μετά το χορταστικό φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στη Μονακό.

Ίδιος προπονητής, κορμός επτά παικτών, ποιοτικές προσθήκες. Η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε προέκυπτε εύκολα σε όποιον παρακολούθησε τους ερυθρόλευκους αυτό το διήμερο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα δούμε νέα πράγματα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και το επιτελείο του. Δεν έλειψαν φυσικά και οι ανορθογραφίες. Ας δούμε τις πρώτες εντυπώσεις το ακόμα πιο δυνατό τεστ της Κύπρου.

  • Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να βάλει περισσότερους πόντους από τα λεπτά συμμετοχής του αν βρει ρυθμό και ο Ολυμπιακός δούλεψε αρκετά στο δεύτερο δεκάλεπτο για να του τον δώσει. Το ζήτημα για τον ομογενή γκαρντ είναι να γίνει πιο σταθερός από ότι ήταν στα δύο του χρόνια στο Τελ Αβίβ.
  • Ο Τόμας Γουόκαπ είναι η χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που κάνει όλη την ομάδα καλύτερη. Έπαιξε χωρίς να νιώθει ότι πρέπει να δείξει όλο το ρεπερτόριο του και έτσι δεν παρασύρθηκε σε υπερβολές. Ταλαιπωρήθηκε από τον Λι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά ευτυχώς για αυτόν αυτή η ταχύτητα σπανίζει στην Ευρωλίγκα.
  • Ο Φαλ είναι χρήσιμος, όχι ο Ρούντι Γκομπέρ. Ο Γάλλος σέντερ θα δώσει λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, θα αλλοιώσει προσπάθειες και θα παίξει με το μυαλό των αντιπάλων, όμως όπως κάθε παίκτης 218 εκατοστών χρειάζεται ειδική διαχείριση. Ο τεχνικά άρτιος Μοτεγιούνας τελείωσε τις φάσεις απέναντί του χωρίς να φοβηθεί το μέγεθός του στην άμυνα. Ο Γάλλος είναι αρκετά καλός πασέρ για το ύψος του, θα πάρει όλα τα ριμπάουντ της περιοχής ευθύνης του, αλλά δεν μπορεί να φτάσει στα 3-4 μέτρα: εκεί είναι δουλειά των υπόλοιπων. Ο Μπαρτζώκας δεν δίστασε να παίξει αλλαγές με αυτόν στο παρκέ, αλλά το μέλλον θα δείξει αν αυτό θα επαναληφθεί σε επίσημα ματς.
  • Ο Σακίλ Μακίσικ έβγαλε το διήμερο χωρίς να βάλει ταχύτητα, λες και έπαιζε με «νεκρά», όπως εύστοχα είπε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ο Νικήτας Αυγουλής. Χθες βράδυ ξεκίνησε στο «2», τα έκανε μαντάρα με τις αποφάσεις του σε ό,τι μπάλα διαχειρίστηκε, δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Δεν αποκλείεται η άφιξη του Ντόρσεϊ να τον ταρακούνησε, όμως γενικά ο «Σακ» είναι θετικός τύπος και δύσκολα θα παρασυρθεί σε αδράνεια και παραίτηση.
  • Γνωρίζοντας πλέον πρόσωπα και πράγματα, ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ μπορεί κάλλιστα να είναι μια άκρως σημαντική εσωτερική μεταγραφή για τους ερυθρόλευκους, αφού δίνει την αθλητικότητα που κανείς άλλος από τους υπάρχοντες φόργουορντ δεν διαθέτει. Δεν θα είναι έκπληξη αν στα μισά φετινά παιχνίδια ο χρόνος συμμετοχής του ξεπερνά αυτόν του Γιώργου Πρίντεζη.
  • Ο Κώστας Σλούκας φάνηκε να ακροβατεί ξανά στη λεπτή γραμμή που πέρσι τον οδήγησε στην υπερβολή. Με περισσότερη βοήθεια φέτος στην περιφερειακή γραμμή, ο πιο ποιοτικός γκαρντ του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται πια να αισθάνεται πως πρέπει να τα κάνει όλα. Τα έξι λάθη χτύπησαν στο μάτι, όμως η χημεία με Γουόκαπ-Ντόρσεϊ δεν θα έρθει σε μια εβδομάδα.
  • Η φετινή σεζόν του Κώστα Παπανικολάου μπορεί κάλλιστα να καθορίσει τον δείκτη της αμυντικής αποτελεσματικότητας. Ο διεθνής φόργουορντ έχει το μέγεθος που η ομάδα έχει ανάγκη, θα βοηθήσει στα ριμπάουντ και την προσωπική άμυνα και είναι σε θέση να «δέσει» κάθε σχήμα από το «3» με τη μαχητικότητα και το αλτρουιστικό του παιχνίδι. Μαζί με τον Γουόκαπ ο 31χρονος πλέον Παπανικολάου είναι σε θέση να κάνει τον Ολυμπιακό πιο σκληρό σε σχέση με τον περσινό συχνά soft εαυτό του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.