Πιτίνο: «Τρείς φορές πιο physical παιχνίδι της FIBA από το ΝΒΑ» (vid)

Ο τεχνικός του Αϊόνα ευχαρίστησε το Περιστέρι για την πρόσκληση του φιλικού παιχνιδιού και την φιλοξενία, ενώ ακολουθούν οι αγώνες με Λαύριο, Ιωνικό και Παναθηναϊκό.

Σύγκριση του μπάσκετ που παίζουν οι ευρωπαϊκές ομάδες και οι ομάδες του ΝΒΑ, εδικά για τις διαφορές δυναμικής στην άμυνα, έκανε ο Ρικ Πιτίνο, μετά το φιλικό παιχνίδι του πανεπιστημίου Αϊόνα με το Περιστέρι. Ο Αμερικάνος τεχνικός υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «το μπάσκετ της FIBA είναι τρεις φορές πιο physical από το ΝΒΑ και πέντε φορές πιο physical από το κολεγιακό».

Οι δηλώσεις του Πιτίνο στο twitter του Αϊόνα:

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς να παίξουμε απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα η οποία θα είναι ανταγωνιστική στο επόμενο Basketball Champions League»είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός προπονητής μετά το τέλος του φιλικού αγώνα, ο οποίος στη συνέχεια με σχετικό post φρόντισε να ευχαριστήσει το Περιστέρι.

Και συνέχισε: Μάλιστα τρεις από τους παίκτες ήταν και στην Εθνική ομάδα οι οποίοι είναι εξαιρετικοί παίκτες, ενώ ο προπονητής τους ήταν ο βοηθός μου. Χάσαμε με 10 πόντους διαφορά αλλά μάθαμε πολλά. Το μπάσκετ της FIBA είναι τρεις φορές πιο physical από το ΝΒΑ και πέντε φορές πιο physical από το κολεγιακό. Θα μας βοηθήσει το ματς να προχωρήσουμε μπροστά».

Το Iona του Ρικ Πιτίνο θα δώσει και δεύτερο ματς με το Περιστέρι στις 26 του μήνα, ενώ θα αντιμετωπίσει επίσης το Λαύριο (22/8) τον Ιωνικό Νικαίας και τον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.