Ατλέτικο Μ. : Δε Πολ… ο ηγέτης που ήθελε ο Σιμεόνε

Επαγγελματίας, δουλευταράς, προσωπικότητα, ηγέτης… όχι δεν μιλάμε για τον Ντιέγκο Σιμεόνε αλλά για το νέο του απόκτημα, τον Αργεντινό επιθετικό μέσο Ροδρίγο Δε Πολ.

Ένας από τους παίκτες που εντυπωσίασαν την προηγούμενη διετία στην Ιταλία με την Ουντινέζε και ήταν απολαυστικός και στο Κόπα Αμέρικα, ο Ροδρίγο Δε Πολ είναι ο νέος ηγέτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Υπήρξαν πολλά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για συζήτηση… ο Σιμεόνε άκουσε Μπεντανκούρ, Τσαλχάνογλου, Κεϊτά αλλά από την αρχή έδειξε μόνο ένα όνομα. Τον Ροδρίγο Δε Πολ.

Ο συμπατριώτης του είναι αυτό που ζητάει πάντα ο Τσόλο. Είναι “άντρας” που καταλαβαίνει τι σημαίνει να παίζεις για μια ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν είναι πείραμα.

Στο τελευταίο παιχνίδι της Ουντινέζε στο Τζουζέπε Μεάτσα με την Ίντερ, αντικαταστάθηκε στο 68ο λεπτό και όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο για την φιέστα των νερατζούρι σηκώθηκαν και τον αποθέωσαν. Ελπίζοντας να τον δουν με την φανέλα της ομάδας την επόμενη χροιά.

Η Ίντερ άργησε… άργησε υπερβολικά… και τον έχασε. Η Ατλέτικο τον έκλεισε με 35 εκατομμύρια Ευρώ, μόλις.

Πρώτον μιλάμε για παίκτη με προσωπικότητα. Έναν παίκτη ο οποίος στην Ράσινγκ και την Ουντινέζε ήθελε, πήρε και τίμησε το νούμερο 10.

“Δεν χρειάζεται να φωνάζεις για να ακουστείς και να είσαι ηγέτης. Έγινα ηγέτης, σταδιακά, γιατί έγινα θυσία για τους συμπαίκτες μου, γιατί έγινα παράδειγμα, γιατί μου αρέσει η πίεση, η ευθύνη. Ζω για το ποδόσφαιρο, για να προπονούμαι” δηλώνει ο Αργεντινός.

Παίκτης που καλύπτει μεγάλο κομμάτι της δεξιάς πτέρυγας όπως δείχνει και το Heatmap του από την σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Serie A και παρόμοιο είναι και αυτό του Copa America.

Του αρέσει η ένταση, η προπόνηση και δεν θέλει να χάνει ούτε εκεί όπως έλεγαν οι συμπαίκτες του στην Ουντινέζε.

Τα νούμερα του στην Serie A εντυπωσιακά. Τρίτος σε ασίστ με 9 και πρώτος σε xAssist με 13,04 μακράν του δεύτερου που ήταν ο Τσαλχάνογλου (10,48).

Τρίτος σε δοκάρια με 5 και σκόρερ 9 τερμάτων. Δεύτερος σε σουτ εκτός περιοχής, πέμπτος σε γεμίσματα, δεύτερος σε ντρίμπλες, δεύτερος σε κερδισμένα φάουλ, πρώτος σε κάθετες πάσες, όγδοος σε πάσες στο τελευταίο τρίτο, πέμπτος σε πάσες που προωθούν την μπάλα και πρώτος σε τρεξίματα με την μπάλα στα πόδια.

Δεν μπορείς να βρεις κάτι που δεν κάνει καλά.

Παθιασμένος με την προετοιμασία για τον αγώνα και το διάβασμα του αντιπάλου. Θα πάρει την θέση στην ενδεκάδα του Μάρκος Γιορέντε ο οποίος λογικά θα οπισθοχωρήσει για να παίξει μπακ όπως και στην Εθνική Ισπανίας. Οι άλλοι μπακ είναι ο τραυματίας Αρίας, ο Βερσάλικο που σπάνια είναι υγιής και ο Τρίπιε που πιθανότατα θα αποχωρήσει.

Ο Ροδρίγο Δε Πολ είναι ακριβώς ότι θα ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε σαν ποδοσφαιριστής αν έπαιζε δεξί χαφ. Ένας εργάτης που παίζει άμυνα και επίθεση με την ίδια ένταση. Ένας ηγέτης που πράττει και δεν φωνάζει. Ένα εργαλείο που μπορεί να κρατήσει την Ατλέτικο στην κορυφή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.