Τουρκία-Ελλάδα 63-81 : Ένα βήμα από το Τόκιο η Εθνική (vids)

Η Εθνική με αντεπίθεση, ύστερα από την άσχημη αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, νίκησε με...άνεση τους Τούρκους και έχει πλέον την διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κόντρα στην Τσεχία, στον τελικό του προολυμπιακού- Υπογραφή Πιτίνο στην ψυχολογική και αγωνιστική ανατροπή του ημιτελικού.

Στον τελικό του προολυμπιακου τουρνουα προκρίθηκε η Εθνική ομάδα, νικώντας την Τουρκία 81-63 στον ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τσεχία, τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/7), σε μια επανάληψη του αγώνα του Παγκοσμιου της Κίνας πριν απο δυο χρόνια και θα έχει την ευκαιρία για ρεβανς, αν την νικησει και κερδίσει την τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν είχε…βγεί από τα αποδυτήρια της. Είχε υπερβολικό άγχος στην επίθεση, ήταν άστοχη, σκοράροντας μόλις 8 πόντους και στην άμυνα της, δέχτηκε 22 από τους Τούρκους που βρήκαν…αφύλαχτους διαδρόμους στην ελληνική ρακέτα. Σλούκας (2π.) και Καλάθης (3π.) περιορίστηκαν από την τουρκική άμυνα στην δημιουργία παιχνιδιού, υπέπεσαν σε λάθη βιασύνης, ενώ ο Μήτογλου ήταν επίσης εγκλωβισμένος από την άμυνα του Ιλιασόβα. Ο Πιτίνο άρχισε αναγκαστικά τις αλλαγές και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, έδωσαν λύσεις, προεξέχοντος του Γιαννούλη Λαρεντζάκη (11π.) και δευτερευόντως του Καββαδά. Η Εθνική μείωσε μέχρι τους 8 πόντους (25-19) από τους 14 που «κυνηγούσε» στο σκορ, οι Τούρκοι έδωσαν «απαντήσεις» με τον Σενγκούν (9 π.) και τον Κορκμάζ (8π.) και προηγήθηκαν ξανά με διψήφια διαφορά (32-21) γιατί διόρθωναν τις άστοχες επιθέσεις τους από την καλύτερη άμυνα που έπαιζαν συγκριτικά με τους αντιπάλους τους, αλλά η τελική διαφορά του πρώτου ημιχρόνου (34-27) ήταν ικανοποιητική και άφησε προσδοκίες για την βελτίωση των βασικών και πρωτοκλασάτων παικτών της στην επανάληψη. Ορθώς, είπε ο Πιτίνο στη ανάπαυλα ότι οι Έλληνες διεθνείς ήταν διστακτικοί στην εκτέλεση των σουτ, σε αντίθεση με ό,τι είχαν κάνει απέναντι στον Καναδά.

Η Εθνική βελτιώθηκε ραγδαία στην τρίτη περίοδο, σε άμυνα και επιθεση. Γιατί αφενός δέχτηκε 5 πόντους σε 7 λεπτά της 3ης περιόδου και στην επίθεση σκόραρε κατά ριπας και με παραγωγή 24 πόντων, από το μείον 7 προηγήθηκε μέχρι και 10 πόντους 39-49. Και η καλή ελληνική απόδοση συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, όταν «χτύπησε» μέσα στην τουρκική ρακέτα με τον Παπαγιάννη. Τα τουρκικά σχέδια «χάθηκαν» στην τέταρτη περίοδο. Η Εθνική έφτασε σε εύκολη επικράτηση και έναν θρίαμβο επί των γειτόνων που νίκησαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από την Βικτώρια.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 34-27, 47-51, 63-81

Η στατιστική: http://www.fiba.basketball/oqt/canada/2020/game/0307/Turkey-Greece#tab=boxscore


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.