Ομπράντοβιτς: «Επέστρεψα από το συναίσθημα και για την επιστροφή στην κορυφή»

Ύστερα από 29 χρόνια σταδιοδρομίας σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην αγαπημένη του Παρτίζαν, με την οποία κατέκτησε τον πρώτο (1992) από τους εννέα τίτλους κυπέλλου Πρωταθλητριών και Εuroleague.

Στα πάτρια εδάφη και στον πάγκο της αγαπημένης ομάδας του, Παρτίζαν, στην οποία εν μια…νυχτί, έβγαλε την φανέλα της και έγινε προπονητής, οδηγώντας την στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο Final-4 του 1992 (Κωνσταντινούπολη), με το τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην εκπνοή του τελικού, επέστρεψε επίσημα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο «Ζοτς» που έχει δουλέψει στην Mπανταλόνα, την Ρεάλ, την Μπενετόν Τρεβίζο, τον Παναθηναϊκό (13 χρόνια) και την Φενέρμπαχτσε, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι επέστρεψε στην ομάδα λόγω του συναισθήματος, και πως θέλει να την επαναφέρει εκεί που ανήκει .

«Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο για την ευκαιρία να επιστρέψω στην Παρτιζάν. Γύρισα λόγω του συναισθήματος. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να βοηθήσω την Παρτιζάν όσο περισσότερο μπορούσα, τώρα θα προσπαθήσω για να επαναφέρω την ομάδα εκεί που ανήκει. Η ιστορία του κλαμπ είναι εκπληκτική. Η απόφαση ήταν σχετικά εύκολη. Την προηγούμενη εβδομάδα όταν συναντήθηκα με τον Όστογια Μιγιάιλοβιτς πήρε περίπου 2-3 ώρες και ήδη είχα πάρει την απόφασή μου.

Πάντα έλεγα ότι η Παρτιζάν με έφτιαξε και με βοήθησε. Τα χρόνια που πέρασα ως παίκτης και προπονητής με έκαναν υπόχρεο στην Παρτιζάν. Τώρα η απόφασή μου ήταν ασύγκριτα πιο εύκολη. Όταν έχεις κίνητρο δεν έχεις όριο και μπορείς να κάνεις τα πάντα»» είπε αρχικά ο «Ζότς» και στην συνέχεια μίλησε για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της σερβικής ομάδας: «Οι φιλοδοξίες είναι οι υψηλότερες δυνατές. Γνωρίζω τι σημαίνει η επιστροφή στην Παρτιζάν. Θέλω να παίξω στην Euroleague, αλλά όχι μόνο για ένα χρόνο, αλλά να έχουμε σοβαρό ρόλο σε αυτή. Σταμάτησα για έναν χρόνο, οπότε δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στο παρκέ. Είμαι πιο ευτυχισμένος εκεί».

Για την δουλειά που θα κάνει στην Παρτιζάν: «Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν έχεις επιθυμία, μπορείς να κάνεις πολλά. Ο ανταγωνισμός στην ABA Liga είναι ισχυρός και δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα εκτός από το ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε την Παρτιζάν εκεί που ανήκει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.