ΠΑΟΚ: Ξαναβρίσκει τον εαυτό του

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη χθεσινή, πολύ σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ, τις λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και την επόμενη μέρα

Με γκολ του Στέφαν Σβαμπ στο 6’ ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απέδειξε πως η νίκη-εμφάνιση την περασμένη Κυριακή μόνον τυχαία δεν ήταν, «έπιασε» την ομάδα του Άκη Μάντζιου στη 2η θέση της βαθμολογίας κι έχει κάθε δικαίωμα ν’ ατενίζει με αισιοδοξία το δεύτερο μισό των  Play Offs της Superleague Interwetten.

Η μετάβαση του «Δικεφάλου» από την 4η στην 5η αγωνιστική μέσα σε διάστημα τριών ημερών βρήκε τον Πάμπλο Γκαρσία και τους ποδοσφαιριστές του με συνειδητή διάθεση να μην αλλάξουν τίποτα σε σχέση με την περασμένη Κυριακή. Οι συνθήκες τα έφεραν έτσι που ο Ίνγκι Ίνγκασον δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί, καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από την περασμένη εβδομάδα στο γόνατό του επιδεινώθηκε κι αναγκαστικά έμεινε εκτός, με τον Φερνάντο Βαρέλα να παίρνει τη θέση του.

Οι «Ασπρόμαυροι» μπήκαν στον αγώνα με διάθεση να κάνουν το παιχνίδι τους. Να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, να κυκλοφορήσουν με υπομονή την μπάλα περιμένοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή για να «χτυπήσει». Πολύ γρήγορα το κατάφερε και μάλιστα σε συνθήκες γρήγορης μετάβασης από τη μια περιοχή στην άλλη, σε φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Σβαμπ με μακρινή μπαλιά για τον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός τον τροφοδότησε με κάθετη εντός περιοχής κι εκείνος πανέξυπνα νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο, Σάκιτς και τον Κουέστα για το 0-1 στο 6’.

Εξέλιξη που άμεσα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σαφείς ισορροπίες υπέρ του «Δικεφάλου» κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο οι γηπεδούχοι, αν και χρειάστηκαν λίγο χρόνο, έβγαλαν αντίδραση, πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν τον αντίπαλό τους από τα πρώτα μέτρα έξω από την περιοχή τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Πασχαλάκη. Μια κεφαλιά από κόρνερ του Μπερτόγλιο κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρε του ΠΑΟΚ. Στο 20’ μια απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκανέα βρήκε τον διεθνή τερματοφύλακα σ’ ετοιμότητα, όπως επίσης και το σουτ – εκτός περιοχής – του Μαντσίνι στο 28’ που εξουδετέρωσε με διπλή επέμβαση προ του Μάνου.

Στο 35’ ο Γκάνεα, σχεδόν αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε εν κινήσει το βολ πλανέ από σέντρα που βγήκε από τη δεξιά πλευρά, με την μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά. Κι όμως η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του κ. Γκαρσία, που στο 43’ ο Σφιντέρσκι με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Ελ Καντουρί, που δοκίμασε να «κρεμάσει» τον Κουέστα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο «Δικέφαλος» είχε σημαντικό πρόβλημα στην αριστερή του πτέρυγα. Ο Μπάμπα ήταν σε κακή μέρα, ειδικά σε ότι είχε να κάνει με τ’ ανασταλτικά του καθήκοντα, οι συνεργασίες με τον Κρέσπο και τ’ αμυντικά χαφ δεν … υπήρξαν, χάθηκαν προσωπικά μαρκαρίσματα στα στημένα, δημιουργώντας ένα διαρκή «πονοκέφαλο» στην τεχνική ηγεσία που πάσχιζε να βρει λύση-εις για να διορθώσει.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν άλλαξε κάτι εν όψει του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης με συνέπεια το ματς να συνεχιστεί από εκεί όπου διακόπηκε για την ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι να πιέζουν, ο ΠΑΟΚ ν’ αμύνεται και να καραδοκεί για τη στιγμή που θα μπορούσε να «πληγώσει» τον αντίπαλο. Η πρώτη διαφοροποίηση προέκυψε στο 57’ αναγκαστικά καθώς ο Κρέσπο ένιωσε ενοχλήσεις στον οποίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού κι αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Μιχαηλίδη.

Στο 62’ ήταν και πάλι ο Σβαμπ που απείλησε σοβαρά την αντίπαλη εστία, όταν από σέντρα του Ελ Καντουρί, στόπαρε την μπάλα με το στήθος, έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία! Στο 66’ και πάλι ο Μπάμπα έχασε τον αντίπαλό του με αποτέλεσμα ο Σάσα να υποδεχτεί την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Κι ένα λεπτό μετά – και πάλι – ο διεθνής Βελγομαροκινός βγήκε από αριστερά, έβγαλε το συρτό γύρισμα προς την περιοχή δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε ο επερχόμενος Σφιντέρσκι, τη βρήκε όμως ο Ζίβκοβιτς υποχρεώνοντας τον Κουέστα σε εντυπωσιακή απόκρουση, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους για την ομάδα του κ. Γκαρσία.

Στο 78’ μια κεφαλιά του Σβαμπ – υπό την …. πίεση του Ουάρντα – από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, έφυγε άουτ. Στο 85’ ο «Δικέφαλος» έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο έπειτα από τη δεύτερη κίτρινη του Ουάρντα, χωρίς όμως αυτό καθ’ αυτό σα γεγονός ν’ αλλάξει πολλά στην εικόνα της ομάδας. Ο Αιγύπτιος μαζί με τον Τσιγγάρα είχαν περάσει στο ματς στο 71’ και στο 72’ αντίστοιχα, αντικαθιστώντας τους Ελ Καντουρί και Σφιντέρσκι αντίστοιχα. Σπουδαίο παιχνίδι κι από τους δύο με τον πρώτο να ζητάει να παραμείνει στο ματς λέγοντας στον προπονητή του πως είχε – ακόμη – δυνάμεις. Στο 91’ ένα λάθος του Σβαμπ παραλίγο να κοστίσει, με τον Σάσα να κλέβει, να βγάζει εξαιρετική λόμπα για τον Μπερτόγλιο που με πλασέ φλέρταρε με την ισοφάριση αλλά τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι».

Τόσο η απόδοση του διεθνή πορτιέρε, όσο κι η αξιοσημείωτη αγωνιστική άνοδος των Ντόουγκλας-Ελ Καντουρί, παράλληλα με την απροβλημάτιστη παρουσία του Ουάρντα αποτελούν προσωπικά επιτεύγματα του 43χρονου Ουρουγουανού τεχνικού στον τρόπο διαχείρισης που είχε απέναντι στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές κι είναι κάτι που πρέπει να του πιστωθεί. Ο ΠΑΟΚ βρήκε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη μετά από τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό σημείωσε τη δεύτερη νίκη του σε διαδοχικά ντέρμπι φέρνοντας τα δεδομένα στα μέτρα του. Επί της ουσίας επιβεβαίωσε όλους όσοι υποστήριζαν πως τόσο καιρό αδικούσε τον εαυτό του με τ’ αποτελέσματα που είχε και πλέον, δείχνοντας πως ξαναβρίσκει το παλιό,καλό του εαυτό κι έχοντας ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και την καλή ψυχολογία δικαιούται ν’ ατενίζει με αισιοδοξία το υπόλοιπο αυτού του μίνι πρωταθλήματος που σα στόχο έχει την κατάκτηση της 2ης θέσης. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.