Απάντηση με…μισή πρόκριση (video)

Η Άρσεναλ έκανε ...βόλτα στην Πόλη και έκλεισε εισιτήριο για τους ομίλους με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε.

Η Άρσεναλ έκανε …βόλτα στην Πόλη και έκλεισε εισιτήριο για τους ομίλους με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε.

Μπορεί χωρίς μεταγραφές οι «κανονιέρηδες» να μην δείχνουν ακριβώς έτοιμοι να διεκδικήσουν τον τίτλο στην Αγγλία, αλλά το υπάρχον ρόστερ απ’ ότι φαίνεται φτάνει και περισσεύει ώστε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να φανεί για άλλη μία χρονιά συνεπής στο ραντεβού με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Τι και αν οι θορυβώδεις Τούρκοι οπαδοί κατασκήνωσαν έξω από το ξενοδοχείο των Λονδρέζων το βράδυ πριν από το ματς; Τι και αν λίγο μετά το μισάωρο οι φιλοξενούμενοι έμειναν ουσιαστικά με έναν αναγνωρισμένο κεντρικό αμυντικό -τον Μερτεζάκερ-, με τον Κοσιελνί να βγαίνει νοκ-άουτ λόγω κλωτσιάς από τον Γουεμπό κοντά στο μάτι;

Η Άρσεναλ δεν καταλάβαινε τίποτα στο «Σουκρού Σαράτσογλου», με φανερή τη διάθεση να δώσει απαντήσεις μετά το 1-3 από την Άστον Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Πήρε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα απέναντι στους απρόσμενα ακίνδυνους Τούρκους, με μόνο την τελική πάσα να της λείπει ώστε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο όμως οι φιλοξενούμενοι τα είχαν όλα. Μόλς έξι λεπτά μετά την έναρξή του, ο Ράμσεϊ με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Γουόλκοτ που είχε κάνει ωραία κίνηση χωρίς τη μπάλα από δεξιά, αυτός γύρισε παράλληλα και ο επερχόμενος Γκιμπς άνοιξε το σκορ.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και το μόνο που έλειπε ήταν να «κλειδώσει» και η πρόκριση. Στο 64′ έγινε ένα σημαντικό βήμα από τον Ράμσεϊ, ο οποίος βρέθηκε με χώρο έξω από την περιοχή και νίκησε τον Ντεμιρέλ, που δεν είχε και την καλύτερη αντίδραση.

Στο 77ο λεπτό, ο Ζιρού διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή του Γουόλκοτ από τον Κάντλετς και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έκλεισε για άλλη μία χρονιά θέση για τους ομίλους.

Φενέρμπαχτσε: Ντεμιρέλ, Ιρτεγκούν (46′ Γκιονούλ), Γιόμπο, Άλβες, Κάντλετς, Τοπάλ, Μεϊρέλες (82′ Ποτούκ), Εμρέ, Σο, Γουεμπό (62′ Εμενίκε), Κάουτ.
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί (33′ Τζένκινσον), Γκιμπς, Ροζίτσκι, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ (87′ Μονρεάλ), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ζιρού (82′ Ποντόλσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.