Premier League: Οι «πέντε» που ξεχώρισαν (pic+vids)

Εκπληκτική ήταν η εκκίνηση στο αγγλικό πρωτάθλημα το οποίο επέστρεψε στα κανάλια Novasports.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε και η εφετινή σεζόν της Premier League, στην οποία είχαμε… γκέλες (Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), επιβλητικές νίκες (Τότεναμ) και «διπλά» των υπόλοιπων ομάδων που θέλουν είτε το πρωτάθλημα, είτε την έξοδο στο Champions League (Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Άρσεναλ). Αυτά τα παιχνίδια ήταν στα οποία είχαμε τον κοινό παρανομαστή των πολλών ευκαιριών των (μεσο)επιθετικών τους. Από αυτούς τους συλλόγους και τους παίκτες τους προήλθαν τα περισσότερα προβλεπόμενα γκολ (xG).

Με αυτό θα ασχοληθούμε και εμείς…

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρέθηκε ο Ντάρβιν Νούνιες της Λίβερπουλ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος στο 2-2 με τη Φούλαμ και μέσα σε λιγότερο από 45 λεπτά έφτασε τον δείκτη του στο 1.7, πετυχαίνοντας όμως μόλις 1!

Φυσικά ο ίδιος δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εκτός έδρα ισοπαλία της πρεμιέρας και αυτό που κράτησαν άπαντες από το διάστημα παρουσίας του ήταν το πόσο απειλητικός υπήρξε και το πως έμοιαζε να είναι χρόνια στην ομάδα. Ο Ουρουγουανός είχε και την ασίστ στο γκολ του Σαλάχ και με το… καλημέρα του στα αγγλικά γήπεδα έδειξε ότι θα είναι «βαρόμετρο» για τους Κόκκινους.

Οι καλύτερες στιγμές του Νούνιες με τη Φούλαμ:

Ο… killer Μίτροβιτς

Από το ίδιο ματς προέρχεται και το Νο.4 της λίστας, ο Αλεκσάντρ Μίτροβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός έδειξε την κλάση του στην επιστροφή του στην Premier League και παράλληλα υπενθύμισε σε όλο το Νησί ότι πρόκειται για έναν εκπληκτικό φορ, που προέρχεται από σεζόν καριέρας στην Championship. Τα 43 του τέρματα στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας δεν είναι λίγα και απέδειξε και κόντρα στη Λίβερπουλ πως μπορεί να σταθεί στο ανώτερο επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει.

Άλλωστε η εικόνα μιλάει από μόνη της:

Ο Χόλαντ της Premier League

Πολλοί βιάστηκαν να σχολιάσουν την παρουσία του Έρλινγκ Χόλαντ στον τελικό του Community Shield, εκεί όπου ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ουσιαστικά σε άδειο τέρμα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και άπαντες στον οργανισμό της Μάντσεστερ Σίτι, αμέσως βγήκαν μπροστά και σχολίασαν ότι όντας επιθετικός, είναι φυσιολογικό ο Νορβηγός να υπάρχουν και τέτοια τελειώματα τα οποία δε μετουσιώνονται σε γκολ. Και (προφανώς) ο Ισπανός είχε δίκιο και αυτό αποδείχτηκε στο ντεμπούτο του Χόλαντ στην Premier League.

Ο νέος φορ των Πολιτών σκόραρε δύο τέρματα στη νίκη της ομάδας του στην έδρα της Γουέστ Χαμ και έδειξε σε όλο τον κόσμο (των social media κυρίως) ότι δεν χρειάζεται να βιάζονται για να βγάλουν συμπεράσματα. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σέρχιο Αγκουέρο που σημείωσε δύο γκολ στην παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Όχι και άσχημο το να μπαίνεις στην ίδια πρόταση με τον Αργεντινό θρύλο του συλλόγου! Για την ώρα όμως ας απολαύσουμε όσα έκανε στο νετμπούτο του!

Ο πρωταγωνιστής Γκρος στο ιστορικό «διπλό» της Μπράιτον

Συνεχίζουμε με τον Πασκάλ Γκρος, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη νίκη της Μπράιτον στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γκράχαμ Πότερ έχει δημιουργήσει μια ελκυστική ομάδα και αυτό αποδείχτηκε ξανά στην πρεμιέρα της εφετινής σεζόν. Ο 47χρονος προπονητής είδε τον 31χρονο παίκτη του να εκμεταλλεύεται όλες τις στιγμές του και να σημειώνει δύο γκολ, βρισκόμενος έτσι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής, μαζί με τους Χόλαντ και Μίτροβιτς.

Ο δείκτης των προβλεπόμενων τερμάτων του ήταν 1.25 και τον ξεπέρασε, αν και μετρώντας έξι εκ των 19 συνολικών του στο πρωτάθλημα απέναντι στους Κόκκιους Διάβολους, ίσως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση…

Απολαύστε το σόου του Γκρος στο «Όλντ Τράφορντ»:

Αντί του Ζεσούς… Μαρτινέλι

Άπαντες περίμεναν την πρεμιέρα της Άρσεναλ στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, μιας και με αυτό το ματς εκκινούσε η Premier League της σεζόν 2022/23. Παράλληλα οι Κανονιέρηδες είχαν δείξει εκπληκτικό πρόσωπο στα φιλικά και με την προσθηκή του Γκαμπριέλ Ζεσούς έδειχναν έτοιμοι να μπουν δυναμικά στο πρώτο τους παιχνίδι. Τελικά αυτό έγινε κατα το ήμισυ…

Η Άρσενναλ πέρασε από το Λονδίνο με 2-0, όμως πρωταγωνιστής δεν ήταν ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ένας άλλος Βραζιλιάνος. Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι.

Ο 21χρονος άσσος ήταν εκ των κορυφαίων στο «διπλό» της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα και εκείνος που επί της ουσίας… επισκίασε το κακό επίσημο ντεμπούτο του Ζεσούς. Άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με το πρώτο τέρμα της σεζό στο αγγλικό πρωτάθλημα και έφτασε τα 0.88 xG, όντας ουσιαστικά ακριβώς στον δείκτη του και το γκολ που έβαλε.

Ιδαική πρεμιέρα για τον ίδιο και τον σύλλογο του, ο οποίος στοχεύει στη πρώτη τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές της πρεμιέρας της Άρσεναλ στο παρακάτω βίντεο:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.