Ατλέτικο-Λεβερκούζεν 2-2: Ματσάρα, χαμένο πέναλτι σε “νεκρό” χρόνο και η… Πόρτο την πρόκριση

Η Ατλέτικο δεν πήρε το τρίποντο που ήθελε κάτι που σημαίνει ότι η Πόρτο με τη νίκη της στο Βέλγιο επί της Μπριζ πήρε την πρόκριση στους “16”

Πριν αρχίσει το παιχνίδι στο “Μετροπολιτάνο” μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπάγερ Λεβερκούζεν, είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι της Πόρτο στο Βέλγιο.

Η πορτογαλική ομάδα είχε νικήσει με 4-0 κάτι που σήμαινε ότι η Ατλέτικο ήξερε ότι έπρεπε να νικήσει για να κυνηγήσει την πρόκριση στη φάση των “16” του Champions League, την τελευταία αγωνιστική. 

Από την πλευρά της, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήξερε ότι δεν είχε προοπτική για να προχωρήσει στο Champions League αλλά είχε πιθανότητες να συνεχίσει στο Europa League αν κέρδιζε ή αν δεν έχανε από την Ατλέτικο. 

Το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που η Μπάγερ προηγήθηκε δύο φορές και η Ατλέτικο ισοφάρισε ισάριθμες, σε ένα παιχνίδι που είχε συγκλονιστικό φινάλε καθώς η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη, ο VAR τους γύρισε όλους πίσω, ο διαιτητής πήγε σε on filed review και έδωσε το πέναλτι για χέρι.

Απίστευτη φάση με το πέναλτι στο τέλος

Τα όσα έγιναν μετά, στην εκτέλεση του πέναλτι, ήταν συγκλονιστικά.

Ο Καράσκο το εκτέλεσε ο Χραντέσκι έδιωξε τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Σαούλ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι, έφτασε στον Ρεϊνίλντο που σούταρε και η μπάλα βρήκε τον… Καράσκο και δεν πέρασε τη γραμμή!

Αυτό σημαίνει ότι η Πόρτο -κι ενώ απομένει η τελευταία αγωνιστική- πήρε την πρόκριση μαζί με την Μπριζ για τη φάση των “16” και η Ατλέτικο με την Μπάγερ θα μάθουν την τελευταία αγωνιστική ποια θα συνεχίσει στο Europa League. 

Δύο φορές προηγήθηκε η Μπάγερ, δύο ισοφάρισε η Ατλέτικο

Στο 9’ η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε το προβάδισμα. Μετά από κλέψιμο στην άμυνα της Ατλέτικο, η μπάλα έφτασε στον Χλόζεκ, αυτός έδωσε στον Ντιαμπί που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 22’ η Ατλέτικο ισοφάρισε. Ο Κορέα έδωσε στον Γκριζμάν και αυτός στον Καράσκο που πλάσαρε μέσα από την περιοχή της Μπάγερ και έκανε το 1-1.

Στο 29’ η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε και πάλι το προβάδισμα. Η Ατλέτικο έκανε ένα ακόμη λάθος στην άμυνα, ο Αμίρι πήρε την μπάλα, έδωσε στον Χάντσον-Οντόι που σκόραρε για το 1-2

Το 1-2 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο 50’ ο Καράσκο παίρνει πρωτοβουλία, κάνει ωραία κίνηση στην περιοχή της Μπάγερ, δίνει στον Ντε Πολ και αυτός με σουτ κάνει το 2-2.  

Επόμενη αγωνιστική 

Λεβερκούζεν-Μπριζ

Πόρτο-Ατλέτικο

Η βαθμολογία

Μπριζ10
Πόρτο9
Ατλέτικο5
Λεβερκούζεν4


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.