ΑΕΚ: Τι παίκτης είναι ο Γιόνσον;

Ο Γενς Γιόνσον αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, η οποία θέλει να εντάξει στο δυναμικό της ένα δυναμικό "εξάρι".

Η εκκαθάριση του φετινού ρόστερ της ΑΕΚ μεταξύ άλλων περιελάμβανε και την αποχώρηση των περισσότερων χαφ της, καθώς Σιμόες και Σάκχοφ έμειναν ελεύθεροι, ο Λε Ταλέκ μπήκε στον πάγκο, ενώ και ο Κριχόβιακ επέστρεψε προς το παρών τουλάχιστον στην Κράσνονταρ. Συνεπώς μοναδικά διαθέσιμα χαφ αυτή την στιγμή είναι ο Σιμάνσκι και ο Γαλανόπουλος που επιστρέφει μετά από μεγάλο διάστημα αποχής.

Η απόκτηση δύο ή και περισσότερων χαφ ήταν επιβεβλημένη ανάγκη για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και αν οι επαφές και τα δημοσιεύματα είχαν επικεντρωθεί κυρίως στον Ορμπελίν Πινέδα, η πρώτη μεταγραφή της Ένωσης φαίνεται πως θα έχει άρωμα… La Liga. Ο Γενς Γιόνσον βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί τους όρους της μεταγραφής του στην ΑΕΚ, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι Δανοί και αν δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική εξέλιξη τότε θα φορέσει και τη φανέλα της.

Ποιος είναι ο Γιόνσον;

Ο Γενς Γιόνσον σίγουρα δεν είναι ένα εμπορικό όνομα, αυτό είναι γεγονός, με τον Δανό να ξοδεύει την τελευταία τριετία στην Κάδιθ, με την οποία είχε γεμάτες σεζόν. Όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά του, αλλά και η θέση στην οποία έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του, πρόκειται για έναν ακούραστοεργάτη” στη μεσαία γραμμή. Ο Γιόνσον είναι ένας καθαρός αμυντικός μέσος, ένα κλασικόεξάρι” δηλαδή και στη συγκεκριμένη θέση έχει παίξει την πλειοψηφία των αγώνων του.

Φέτος, ο Γιόνσον έπαιξε σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου, έχοντας μία ασίστ, καταγράφοντας συνολικά 1.469 αγωνιστικά λεπτά. Ήταν βασικό σε λιγότερα από τα μισά ματς της Κάδιθ.

Από τα 300 παιχνίδια της καριέρας του, ο 29χρονος Δανός στα 180 έχει αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ (DM), έχοντας πετύχει 4 γκολ και 5 ασίστ.

Έχει αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός σε 55 παιχνίδια (1 γκολ) και ως κεντρικός χαφ σε 27 ματς (2 γκολ, 2 ασίστ). Κατέγραψε επίσης δύο ματς ως δεξιός μπακ και ένα ως επιτελικός μέσος, προφανώς κατ’ ανάγκη.

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν παίκτη “τύπου Σιμόες” ή Σιμάνσκι αν προτιμάτε. Ο δυναμισμός, τα τρεξίματα και οι ανακτήσεις μπάλας είναι στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του, αλλά ως εκεί. Η ΑΕΚ βάζει ή θα βάλει στη μηχανή της ένα καθαρόαιμο “εξάρι” με εμπειρίες από το ισπανικό πρωτάθλημα που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές στην προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.