Ligue 1: Τα στιγμιότυπα της 17ης αγωνιστικής (hls)

Η 17η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των δέκα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Μαρσέιγ-Μπρεστ 1-2

Η Μαρσέιγ μπορεί να προηγήθηκε με γκολ του Γκέρσον στο 29ο λεπτό (ασίστ ο Παγέτ), αλλά η Μπρεστ ήταν καλύτερη στην επανάληψη και κατάφερε να «πυροδοτήσει» μία από τις βόμβες της αγωνιστικής. Το «διπλό» στο «Βελοντρόμ» μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν, καθώς μιλάμε για μία έδρα που λίγες ομάδες έχουν καταφέρει να «αλώσουν». Η Μπρεστ τα κατάφερε με σκόρερ τους Φαβρ (53′ πέναλτι) και Όνορατ (70′).

Λιλ-Τρουά 2-1

Ο Καναδός πρώτος σκόρερ, Ντέιβιντ έφτασε τα έντεκα γκολ και βοήθησε τη Λιλ να πετύχει δεύτερη διαδοχική νίκη λίγο πριν τη μάχη στο Champions League με την Βόλφσμπουργκ. Η Λιλ χρειάστηκε την είσοδο του Τζόναθαν Ντέιβιντ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Τρουά που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, δεν κατάφερε να φύγει από την Βρετάνη με θετικό αποτέλεσμα. Μόλις στο 6ο λεπτό η Τρουά άνοιξε το σκορ με δουλεμένο γκολ του Ντενγκόμ από το κόρνερ του Ταρντιέ (0-1, 6ο λεπτό). Η Λιλ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα πριν το ημίχρονο χάνοντας ευκαιρίες με την κορυφαία του Ρεινίλντο στο 45ο λεπτό. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ντέιβιντ βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκαλόν και στην δεύτερη επαφή του με την μπάλα ισοφάρισε (1-1, 48 λεπτό). Φτωχό σε φάσεις το δεύτερο ημίχρονο, φοβερή ευκαιρία έχασε η Τρουά με το πλασέ του Κουάμε στο 60ο λεπτό και στο 85ο λεπτό το αυτογκόλ του Ζιραντόν μετά το γύρισμα του Ντέιβιντ κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Λανς-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Με γκολ του Βαϊνάλντουμ στο 93΄η Παρί αναδείχθηκε ισόπαλη της Λανς στο Μπολάρτ και με την τρίτη ισοπαλία στη σεζόν έφτασε τους 42 βαθμούς, 13 περισσότερους από τη 2η Μαρσέιγ. Η εξαιρετική Λανς άνοιξε το σκορ με τον Φοφανά στο 62΄για να ισοφαρίσει ο Βαϊνάλντουμ στο 93΄ με κεφαλιά από ωραία σέντρα του Εμπαπέ. Μία από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής αναμφίβολα.

Σεντ Ετιέν-Ρεν 0-5

Στο «Ζοφρουά Γκισάρ» υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και η Ρεν πέρασε σαν ‘σίφουνας” επικρατώντας 5-0 στην πιο βαριά εφετινή ήττα της ουραγού Σεντ Ετιέν. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό ήταν ο Μαρτέν Τεριέ που πέτυχε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο, από ισάριθμες ασίστ του εκπληκτικού Λόβρο Μάγερ, πρώτη φορά από τότε που κρατώνται στατιστικά στο γαλλικό πρωτάθλημα, συμβαίνει ένας ποδοσφαιριστής να δίνει τρεις ασίστ στον ίδιο αγώνα σε έναν συμπαίκτη του. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο η 2η πλέον της βαθμολογίας Ρεν είχε “καθαρίσει” το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε 4-0 με το χατ τρικ του Τεριέ και το αυτογκόλ του Μασόν. Το ίδιο απογοητευτική η εικόνα των “στεφανουά” και στην επανάληψη, διάστημα που η Ρεν ήταν συνεχώς στο προσκήνιο και κατάφερε τελικά να πετύχει και πέμπτο γκολ με τον 17χρονο Ογκοτσούκου στο 83΄, δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Ρεμς-Ανζέρ 1-2

Μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο, Ρεμς και Ανζέρ αποφάσισαν να αφήσουν τα δυνατά μαρκαρίσματα στην άκρη και να παίξουν ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα να δούμε τρία γκολ, αν και τα δύο σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα. Ο Μπουφάλ στο 49ο λεπτό έβαλε μπροστά από τα 11 μέτρα την Ανζέρ και ο Εκιτίκε απάντησε με τον ίδιο τρόπο δέκα λεπτά αργότερα (59′). Στο 75ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Μπουφάλ να δίνει την ασίστ στον Φουλγκίνι και εκείνος να «υπογράφει», όπως εξελίχθηκε, το τρίποντο.

Μονπελιέ-Κλερμόν 1-0

Επεισοδιακό παιχνίδι στο Μονπελιέ με την τοπική ομάδα να καταφέρνει να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Ο 18χρόνςο φορ Αλιέ Βαχί στο 28ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, έπειτα από ασίστ του Φλορέντ Μολέ. Η Κλερμόν προσπάθησε να ισοφαρίσει στο υπόλοιπο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε και έτσι η ομάδα του Νταλ’ Όγλιο έφτασε τους 25 βαθμούς. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο μέσος των φιλοξενούμενων, Αμπντούλ Σαμέντ, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στον συμπαίκτη του, Βιτάλ Ν’ Σίμπα.

Μονακό-Μετς 4-0

Η Μονακό είχε την ουσία και κατάφερε να κερδίσει εύκολα τη Μετς που παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Μόλις στο 2ο λεπτό μετά το λάθος του Ουκίτζα κατάφερε να πάρει προβάδισμα με το γκολ του Ντιόπ (1-0). Η Μετς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μπρον στο 24ο λεπτό, στην μοναδική καλή στιγμή της ομάδας του Αντονετί σε ολόκληρο το παιχνίδι! Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, ο Κέβιν Βόλαντ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Κουγιατέ με τον Γερμανό να διαμορφώνει το σκορ του ημιχρόνου (2-0, 43ο λεπτό). Στην επανάληψη η Μετς περίμενε τη Μονακό που κατάφερε να πετύχει ακόμα δύο γκολ. Ο Μαρτίνς μετά την ασίστ του Ντιόπ ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-0, 57ο λεπτό) και στο 87ο λεπτό ο Μπεν Γεντέρ ερχόμενος από τον πάγκο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-0). Η Μονακό πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη μετά το διπλό με την Ανζέ (1-3) και σκαρφάλωσε στους 26 βαθμούς. Όπως και πέρσι η ομάδα του Νίκο Κόβατς νίκησε με 4-0 τη Μετς κάνοντας το 3 στα 3 στα τελευταία ραντεβού.

Λοριάν-Ναντ 0-1

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε στο 83ο λεπτό ο Βιλάν Κιπριέν, έπειτα από όμορφη μεταβίβαση του Οσμάν Μπουκαρί. Το παιχνίδι είχε φάσεις εκατέρωθεν, αλλά όχι γκολ μέχρι εκείνο το σημείο. Το αποτέλεσμα ίσως να αδικεί λίγο τους γηπεδούχους αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο με τη Ναντ να βρίσκει την ουσία και να παίρνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Νις-Στρασμπούρ 0-3

Η Στρασμπούρ συνέχισε την εντυπωσιακή της αήττητη πορεία περνώντας από την έδρα της Νις με το εμφατικό 0-3, που είναι και η ευρύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 2 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 5 τελευταία παιχνίδια και μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, χάνοντας ευκαιρίες με Σισοκό και Ντιαλό. Στο 21′ ήρθε το 0-1 με τον Αζόρκ να νικά με “μυτάκι” τον Μπενίτεζ. Στο 39′ ο διαιτητής Πινιάρ πήρε πίσω με τη βοήθεια του VAR το πέναλτι που είχε δώσει αρχικά στην Στρασμπούρ για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν σε κόντρα επίθεση ο Ντελόρ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στο Σελς, με τον Βέλγο γκολκίπερ να τον νικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Στεφάν διαχερίστηκε το προβάδισμα της, χωρίς να κινδυνεύσει από την “αναιμική” Νις. Όταν τη βρήκε ανοιχτή στην αντεπίθεση την τιμώρησε με 2 ακόμη γκολ. Στο 82′ ο Ντιαλό με τακουνάκι μετά το σουτ του Μπελγκάρ έγραψε το 0-2 και 2 λεπτά αργότερα με ωραίο πλασέ ο Τομασόν σφράγισε το θρίαμβο των φιλοξενούμενων.

Μπορντό-Λυών 2-2

H Μπορντό αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λιόν 2-2 στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στη Γαλλία. H Λιόν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ντεναγιέρ στο 30΄ για να ισοφαρίσει ο Ουντέν στο 36΄από σέντρα του Ελις. Ο Τιάγκο Μέντες στο 41′ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 2-1 για την Ολιμπίκ που είχε την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δοκάρι με τον Γκούστο από λάθος του Μάνγκας. Το 2-2 σημείωσε ο Έλις στο 58′. Η Μπορντό έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Νιάνγκ.

Η Βαθμολογία:

Tο πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (18η):

10/12 Ναντ-Λανς

11/12 Μπρεστ-Μονπελιέ

11/12 Ρεμς-Σεντ Ετιέν

12/12 Λιλ-Λυών

12/12 Ανζέρ-Κλερμόν

12/12 Μετς-Λοριάν

12/12 Ρεν-Νις

12/12 Τρουά-Μπορντό

12/12 Στρασβούργο-Μαρσέιγ

12/12 Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό

Θυμίζουμε ότι τα παιχνίδια της Ligue 1 μεταδίδονται ζωντανά και αποκλειστικά από το Novasports.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.