Τα highlights της 30ης αγωνιστικής στην Primera Division (vids)

Το στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα την Παρασκευή έδωσε μια σημαντική ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να την πιάσει στην κορυφή κι ελέω του πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μια ευκαιρία που η ομάδα του Ζ. Ζιντάν δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη περνώντας από το «Ανοέτα» με 2-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα την Παρασκευή έδωσε μια σημαντική ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να την πιάσει στην κορυφή κι ελέω του πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μια ευκαιρία που η ομάδα του Ζ. Ζιντάν δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη περνώντας από το «Ανοέτα» με 2-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης: 1-2

Ο Βινίσιους ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τα πάντα για τους Μαδριλένους στο πρώτο ημίχρονο αλλά το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να σκοράρει. Αυτό όμως το έκανε ο Σέρχιο Ράμος στο 50’ μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο – ποιός άλλος – Βινίσιους. Εννιά λεπτά μετά όμως ο αρχηγός της Ρεάλ Μ. αποχώρησε τραυματίας. Στο 68’ ο Γιανουζάι νίκησε με σουτ εκτός περιοχής τον Κουρτουά αλλά το 1-1 δεν έγινε ποτέ αφού το γκολ ακυρώθηκε με τον Μερίνο να υποδεικνύεται οφ σάιντ επηρεάζοντας τη φάση. Αντ’ αυτού, δύο λεπτα μετά ο Μπενζεμά υποδέχτηκε την μπάλα εντός περιοχής και με υποδειγματικό σουτ έκανε το 0-2, σε φάση στην οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Γάλλου επιθετικού, Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Μερίνο στο 83’.

Βαλένθια-Οσασούνα: 2-0

Την πρώτη της νίκη μετά τη διακοπή πανηγύρισε η Βαλένθια. Παρά το ακυρωθέν γκολ του Ροδρίγκο στο 6’ ο Γκέντες στο 12’ σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ περνώντας όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του. Ο ίδιος στο 35’ πέρασε σε θέση δημιουργού δίνοντας την ασίστ στον Ροδρίγκο για το τελικό 2-0.

Θέλτα Βίγκο-Ντεπορτίβο Αλαβές: 6-0

Τα … “σύννεφα” που είχαν αρχίσει να ζυγώνουν έχοντας χάσει σημαντικό βαθμολογικό έδαφος έδιωξε η ομάδα του Βίγκα και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αγώνας ενός ημιχρόνου αφού τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν σ’ αυτό. Την αρχή έκανε ο Μουρίγιο στο 14’, τον μιμήθηκε ο Άσπας στο 20’ με πέναλτι κι όλα έγιναν πιο εύκολα για τη Θέλτα όταν επτά λεπτά μετά αποβλήθηκε ο Αγκιρεγκαμπιρία. Το 4-0 του πρώτου μέρους ολοκλήρωσε ο Ραφίνια με δύο γκολ σε ένα λεπτό, στο 40’ και στο 41’ αντίστοιχα. Το 5-0 έγινε – και πάλι – με πέναλτι που αυτήν τη φορά εκτέλεσε ο Νολίτο ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86’ ο Μίνο.

Ατλέτικο Μ.-Βαγιαδολίδ: 1-0, βήμα Champions League

Γνωρίζοντας το νέο στραβοπάτημα της Χετάφε νωρίτερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία με νίκη επί της Βαγιαδολίδ να εδραιωθεί στην  πρώτη τετράδα και να νιώθει πιο άνετα στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. 

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε με όλα του τα  όπλα είδε την  ομάδα του να δυσκολεύεται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρότι είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ νωρίτερα στην αναμέτρηση. Η λύτρωση όμως ήρθε στο 81ο  λεπτό, όταν από ασίστ του Ντιέγκο Κόστα, ο Βιτόλο με κεφαλιά πέτυχε το γκολ.

Ένα γκολ που χάρισε σπουδαία νίκη στους ροχιμπλάνκος οι οποίοι αποσπάστηκαν τέσσερις βαθμούς από τη Χετάφε που νωρίτερα άφηνε άλλους δύο βαθμούς στο ματς με τη Εϊμπάρ. Παράλληλα η Ατλέτι έπιασε στην τέταρτη θέση τη Σεβίλλη και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον και την προσπάθεια κατάκτησης ενός εισιτηρίου για το Champions League.
 

Χετάφε-Εϊμπάρ: 1-1

Η Χετάφε μετά την ισοπαλία με την ουραγό Εσπανιόλ ήθελε νίκη επί της Εϊμπάρ για να νιώσει πιο άνετα στις ευρωπαϊκές θέσεις, αλλά έμεινε στην ισοπαλία (1-1) και πλέον οι διώκτες της, την πιέζουν πολύ. Το σκορ άνοιξε με το πρώτο γκολ του Εμπόκο στη σεζόν, πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους για τους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Τσαρλς να πετυχαίνει το έκτο του φετινό γκολ και να στέλνει ισόπαλες τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Αθλέτικο Μπιλμπάο-Ρεάλ Μπέτις: 1-0

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε στο “Σαν Μαμές” της Ρεάλ Μπέτις με 1-0. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο 7ο λεπτό με γκολ που σημείωσε με ωραίο αριστερό σουτ ο Μαρτίνεζ μετά από ασίστ του Κόρντομπα. 

Εσπανιόλ-Λεβάντε: 1-3

Η Λεβάντε πέρασε από το “RCDE Stadion” επικρατώντας της Εσπανιόλ με 3-1 για την 30η αγωνιστική της La Liga και την «βύθισε» ακόμη περισσότερο στον δρόμο προς τον υποβιβασμό. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τις όποιες ελπίδες τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Λεβάντε μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με τον Μπόρχα Μαποράλ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 28′ με γκολ του Νταβίντ λόπεζ. Στο 67ο λεπτό η Λεβάντε έκανε το 1-2 με γκολ του Μπαρντί και στο 87ο λεπτό με αυτογκόλ του Αντριά Πεντρόζα έγινε το 1-3 με το οποίο σφράγισε την επικράτηση της.

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα: 0-0

Σε αναμέτρηση με λίγες καλές στιγμές εκατέρωθεν, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας «φρέναρε» τους πρωταθλητές και τους υποχρέωσε στην 5η ισοπαλία τους στην τρέχουσα La Liga, με τις ομάδες να μένουν στο 0-0. Σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εκτός έδρας αποστολή στην έδρα της Σοσιεδάδ κι εφόσον επικρατήσει πιάνει στους 65 βαθμούς τους «μπλαουγράνα» υπερτερώντας όμως στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Γρανάδα-Βιγιαρεάλ: 0-1

Με γκολ του  Μορένο στο 11ο λεπτό η Βιγιαρεάλ έφυγε νικήτρια από τη Γρανάδα. Το “κίτρινο υποβρύχιο” πήρε αυτό που ήθελε στην Ανδαλουσία και πλέον καλοβλέπει την ευρωπαϊκή προοπτική.

Μαγιόρκα-Λεγκανές: 1-1

Μαγιόρκα και Λεγανές έμειναν στο 1-1 και μαζί κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η τοπική ομάδα προηγήθηκε νωρίς με τον Σάλβα Σεβίγια στο ντέρμπι της επιβίωσης όμως ένα ωραίο γκολ του Όσκαρ Ροντρίγκες στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η βαθμολογία έπειτα από 30 αγωνιστικές

1. Ρεάλ Μαδρίτης 30 65β.

2. Μπαρτσελόνα 30 65β.

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 40 52β.

4. Σεβίλλη 30 52β.

5. Χετάφε 30 48β.

6. Βιγιαρεάλ 30 47β.

7. Ρεάλ Σοσιεδάδ 30 47β.

8. Βαλένθια 30 46β.

9. Αθλέτικ Μπιλμπάο 30 42β.

10. Γρανάδα 30 42β.

11. Λεβάντε 30 38β.

12. Οσασούνα 30 35β.

13. Αλαβές 30 35β.

14 Μπέτις 30 34β.

15. Βαγιαδολίδ 30 33β.

16. Θέλτα 30 30β.

17. Εϊμπάρ 30 29β.

18. Μαγιόρκα 30 26β.

19. Λεγανιές 30 24β.

20. Εσπανιόλ 30 24β.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.