Τα στιγμιότυπα της 17ης αγωνιστικής της Primera (videos)

Για άλλη μια φορά μέσα στη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί "στραβοπάτημα" της Μπαρτσελόνα και το ισόπαλο 1-1 με τη Βαλένθια στο "Μεστάγια" διατηρεί τη... συγκατοίκηση των "Μερένχες" με τους "Μπλαουγκράνα" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ήττα σοκ για τη Σεβίλλη, στα... ψηλά πατώματα παραμένει η Χετάφε.

Για άλλη μια φορά μέσα στη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί “στραβοπάτημα” της Μπαρτσελόνα και το ισόπαλο 1-1 με τη Βαλένθια στο “Μεστάγια” διατηρεί τη… συγκατοίκηση των “Μερένχες” με τους “Μπλαουγκράνα” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ήττα σοκ για τη Σεβίλλη, στα… ψηλά πατώματα παραμένει η Χετάφε.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Για άλλη μια φορά μέσα στη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί “στραβοπάτημα” της Μπαρτσελόνα και το ισόπαλο 1-1 με τη Βαλένθια στο “Μεστάγια” διατηρεί τη… συγκατοίκηση των “Μερένχες” με τους “Μπλαουγκράνα” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο… σωτήρας της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Μεστάγια” και το γκολ του στο φινάλε του αγώνα αρκετό για να φύγει η “Βασίλισσα” με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Βαλένθια.

Οι “νυχτερίδες” έβαλαν δύσκολα στη Ρεάλ και προηγήθηκαν στο 78′ με τον Κάρλος Σολέρ, ενώ οι Μαδριλένοι… έσωσαν την παρτίδα στο 90′ με το τέρμα που σκόραρε ο Καρίμ Μπενζεμά. 

Χετάφε – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-0

Σε τροχιά Champions League διατηρήθηκε η Χετάφε μετά τη νίκη της επί της Ρεάλ Βαγιαδολίδ με 2-0 στο Coliseum Alfonso Perez. Οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ με τον Μαρκ Κουκουρέγια στο 36ο λεπτό και διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 στο 82ο λεπτό.

Θέλτα Βίγκο – Μαγιόρκα 2-2

Στην επικίνδυνη ζώνη διατηρήθηκε η Θέλτα, καθώς η ομάδα του Βίγο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Μαγιόρκα στο Municipal de Balaidos. Η Θέλτα έκανε το 1-0 με τον Ραφίνια στο 20ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με πέναλτι του Σεβίγια στο 33΄, ενώ η Θέλτα πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 50′ με εκτέλεσε πέναλτι του Άσπας. Στο 78ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ραΐγιο της Μαγιόρκα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Άντε Μπούντιμιρ στο 83ο λεπτό.

Εσπανιόλ – Ρεάλ Μπέτις 2-2

Στον… πάτο της Primera παράμεινε η Εσπανιόλ μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Μπέτις στη Βαρκελώνη. Οι Σεβιγιάνοι άνοιξαν το σκορ στο 4′ με τον Ιγκλέσιας, η Εσπανιόλ έκανε το 1-1 στο 19′ με τον Νταρντέρ και ο Εσπινόσα στο 41ο λεπτό έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Ο Μαρκ Μπάρτρα στο 67′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 1-2

Η Βιγιαρεάλ έκανε την έκπληξη της 17ης αγωνιστικής της Primera, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 της Σεβίλλης! Το “κίτρινο υποβρύχιο” κατάφερε να κατακτήσει τρεις πολύτιμους βαθμούς στο Estadio Ramon Sanchez Pizjuan και να πάρει μια βαθιά “ανάσα” στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία, ενώ η Σεβίλλη έχασε σημαντικό έδαφος στην “κούρσα” τίτλου. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Αλμπιόλ (13′) και Εκαμπί (74′), ενώ η Σεβίλλη είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ελ Χανταντί (62′).

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 

Ντεπορτίβο Αλαβές – Λεγανές 1-1

Σ’ ένα σκληρό ματς με αρκετά μαρκαρίσματα στο όριο η Λεγανιές κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπράιτβαϊτ στο 43’ αλλά στο 81’ ο Χοσέλου «έσωσε» τον βαθμό της ισοπαλίας για τους γηπεδούχους. 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Γρανάδα – Λεβάντε 1-2

Την ευκαιρία ν’ αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και να έχει βλέψεις για κάτι πλέον ουσιαστικό από μια παρουσία στη μέση της βαθμολογίας έχασε η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 1-2 (60’ Μασί – 55΄ Ροσίνα, 89’ Μπαρντί) από τη Λεβάντε, με την τελευταία να παίρνει σημαντική βαθμολογική «ανάσα».

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2

To «Ανοέτα» ποτέ δεν ήταν φιλόξενο για τους Καταλανούς, ασχέτως αν τις δύο προηγούμενες σεζόν είχαν καταφέρει να αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Λίγες ημέρες πριν από το «El Classico» η Μπαρτσελόνα «κόλλησε» στο 2-2 (12’ πεν. Ογιαρθάμπαλ, 62’ Άιζακ – 38’ Γκριεζμάν, 49’ Σουάρες) κι αν αύριο η «Βασίλισσα» επικρατήσει της Βαλένθια στην εκτός έδρας αναμέτρηση, τότε η ομάδα του Λιονέλ Μέσι θα περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εϊμπάρ 0-0

Οι Βάσκοι δεν υποτίμησαν μεν την Εϊμπάρ, έδρεψαν τους καρπούς της εξαιρετικής τους άμυνας διασφαλίζοντας το μηδέν στα μετόπισθεν, «προδόθηκαν» όμως από την επιθετική τους δυστοκία. Σπουδαίος βαθμός για την Εϊμπάρ που μετρά έξι ήττες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα 2-0

Σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αφήνοντας πίσω της το σύνηθες 0-0 κι «αγκαλιάζοντας» πλέον το 2-0 ως σκορ, με το οποίο πριν από λίγες ημέρες επικράτησε και της Λοκομοτίβ Μόσχας για το Europa League. Ο Μοράτα έκανε το 1-0 στο 67’ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νιγκέζ στο 75’.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.