Bundesliga: Τα στιγμιότυπα της 6ης αγωνιστικής (hls)

Η έκτη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των εννέα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Γκρόιτερ Φιρτ-Μπάγερν Μονάχου 1-3

Η Μπάγερν αν και έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο λόγω αποβολής του Παβάρ, δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί 3-1 στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι και τον Μίλερ να σκοράρει στο 10 λεπτό και να πιάνει τον Ρουμενίγκε στην τρίτη θέση όλων των εποχών για την Μπάγερν στα 218 γκολ. Η κατοχή ξεπερνούσε το 70%, αλλά οι φάσεις δεν ήταν πολλές μέχρι το άψογο πλασέ του Κίμιχ για το 0-2 στο 30′. Ο Λεβαντόφσκι με γκολ θα ισοφάριζε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ των 16 συνεχόμενων αγώνων με γκολ, αλλά το τακουνάκι του σταμάτησε στο δοκάρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στις αρχές του δευτέρου οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Παβάρ να αποβάλλεται για φάουλ στον Γκριν. Οι γηπεδούχοι πήραν πρωτοβουλία, ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά ευκαιρίες όχι μόνο δεν έκαναν, αλλά στάθηκαν και άτυχοι. Στο 68′ ο Γκρίσμπεκ πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι μετά το φάουλ του Κίμιχ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Γκρόιτερ που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Ίτεν στο 87′. Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Νάγκελσμαν σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σκοράρει τουλάχιστον 3 γκολ σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 3-1

Η Χόφενχαϊμ επικράτησε με 3-1 στην «Πρι Ζίρο Αρίνα» της Βόλφσμπουργκ για την 6η αγωνιστική της Bundesliga και την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Λύκοι» είχαν δεχτεί μόλις δύο γκολ στα πέντε πρώτα ματς, αλλά δέχτηκαν τρία σε ένα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν το 25’ με πολύ ωραίο σουτ του Μπακού. Στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου όμως, η Χόφενχαϊμ ισοφάρισε όταν μετά από κόρνερ του Ράουμ ο Κράμαριτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη, η κούραση από το ματς του Cjhampions League με την λιλ, επηρέασε τους φιλοξενούμενους που δεν δημιούργησαν φάση. Στο 73’ μετά από γύρισμα του Καντεράμπεκ με πλασέ ο Μπαουμγκάρντερ έκανε το 2-1. Και οκτώ λεπτά μετά, στο 83’ ο Ράουμ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ο Καντεράμπεκ πήρε το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Ουνιόν Βερολίνου-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0

Ένα γκολ του Κέβιν Μπέρενς στο 88ο λεπτό, έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Ουνιόν Βερολίνου απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στη Μπουντεσλίγκα. Αυτή ήταν η 2η εφετινή νίκη για την ομάδα του Ουρς Φίσερ, που έφτασε τους 9 βαθμούς και δεν απομακρύνθηκε από το γκρουπ των προπορευόμενων ομάδων. Ο Κέβιν Μπέρενς που στα 30 του χρόνια πραγματοποιεί την πρώτη του σεζόν στη Μπουνρτεσλίγκα, πέτυχε και το πρώτο του γκολ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 66΄και πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο τέρμα με αριστερό σουτ από πλάγια θέση. Η Αρμίνια παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και με 4 βαθμούς βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία.

Λεβερκούζεν-Μάιντζ 1-0

Με γκολ του Βιρτζ στο 62′ η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκαμψε την αντίσταση της Μάιντζ και με τέσσερις νίκες σε έξι ματς έχει 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Σιοάνε είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, αλλά μόνο στο δεύτερο μέρος αύξησε την έντασή της στο ματς και με το γκολ του Φριτζ από ωραία συνεργασία έφτασε στη νίκη απέναντι σε ομάδα που έπαιξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα άμυνα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 1-1

Η Άιντραχτ συνεχίζει να αναζητά την πρώτη της νίκη στη Μπουντεσλίγκα, ωστόσο επέκτεινε το αήττητο σερί της στα πέντε ματς, ξανά με το 1-1, αγαπημένο της σκορ. Επέκτεινε το αήττητο της στα τέσσερα μας και η Κολωνία. Σε ένα πρώτο ημίχρονο με κυρίαρχο στοιχείο τη δύναμη που οδήγησε σε πολλές διακοπές λόγω των τραυματισμών και δύο αναγκαστικές αλλαγές μία εκατέρωθεν, η Κολωνία επιβεβαίωσε την ευχέρεια της στο σκοράρισμα παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με τον Σκιρί στο 14ο λεπτό. Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου είχε περισσότερες διακοπές παρά ποδόσφαιρο, με τα μαρκαρίσματα να εκτραχύνονται όσο περνούσε η ώρα. Με το χρονόμετρο να σημαδεύει το 6ο από τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων η Άιντραχτ βρήκε την ισοφάριση. Ο Κόστιτς, που ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης ετοίμασε στην αντεπίθεση το παρθενικό γκολ του Ραφαέλ Μπορέ με τη φανέλα της ομάδας της Φρανκφούρτης. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο από άποψη ρυθμού, με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές χωρίς όμως την κλασική που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Ήταν η πρώτη ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά το 2009, η οποία παράλληλα επέκτεινε το εντός έδρας αήττητο της Άιντραχτ στα είκοσι δύο ματς.

Λειψία-Χέρτα Βερολίνου 6-0

Κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή της στο τρέχον πρωτάθλημα, η Λειψία παρέσυρε τη Χέρτα στη Σαξονία, επιστρέφοντας στις νίκες. Η Λειψία έκανε τη χειρότερη εκκίνησή της στη βραχύβια ιστορία της στην Bundesliga, αλλά η 6η αγωνιστική ήταν η ευκαιρία για επανεκκίνηση, όπως φαίνεται κι από το απολαυστικό 6-0 επί της Χέρτα. Πρωταγωνιστής ο Ενκουκού (είχε πετύχει χατ-τρικ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι στην πρεμιέρα του Champions League), με τον Γάλλο να πετυχαίνει δύο γκολ (15′ και 70′), ενώ έδωσε και την ασίστ για το 2-0 από τον Πόουλσεν στο 23′. Ο δραστήριος Μουκέλ σημείωσε στο 45+3′ το 3-0, ο Φόρσμπεργκ στο 60′ έκανε το 4-0 από τα 11 μέτρα με πέναλτι, ενώ ο Αϊνταρά στο 77′ διαμόρφωσε το τελικό 6-0, την ευρύτερη εντός έδρας νίκη της Λειψίας στην Bundesliga από τον Νοέμβριο του 2019. Μοναδικό θετικό σημείο για τους Βερολινέζους η επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Πιόντεκ.

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-0

Η Γκλάντμπαχ ήταν εκείνη που πήρε τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι της Βεστφαλίας, χάρη στο γκολ του Ντένις Ζακαριά από το 37ολεπτό της αναμέτρησης. Δεύτερη νίκη στην φετινή Bundesliga για την Γκλάντμπαχ, η οποία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια στο τέλος της βραδιάς πανηγυρίζει. Η Μπορούσια Ντόρμουντ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο χορτάρι με το γκολ του Ματς Χούμελς στο 8ολεπτό να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Η συνέχεια άνηκε όμως στους γηπεδούχους του Χούτερ, οι οποίοι στην πρώτη τους τελική στην εστία βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 37ο λεπτό ο Ντένις Ζακαριά πάτησε περιοχή, επωφελήθηκε από τις κόντρες και σημάδεψε σωστά για το 1-0 των «πουλαριών». Τρία λεπτά αργότερα το πράγμα χειροτέρεψε κι άλλο για τους φιλοξενούμενους του κόουτς Ρόζε. Ο Μαχμούντ Νταχούντ έκανε ένα απλό φάουλ, αλλά διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο διαιτητής Αϊτέκιν χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Μόνο που αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη για τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος άφησε την Ντόρτμουντ με δέκα για το υπόλοιπο. Στην επανάληψη η Γκλάντμπαχ διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, πλην μίας φάσης στο 90′. Κατά αυτό τον τρόπο οι νικητές έφτασαν τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα και το ερχόμενο Σάββατο (02/10, 16:30, Novasports) θα πάνε στην έδρα της Βόλφσμπουργκ για το πρώτο τους «διπλό». Από την άλλη, η Ντόρτμουντ έμεινε ήδη στο -4 από την Μπάγερν και την κορυφή (12 έναντι 16 βαθμών). Πριν από το εντός έδρας ματς με την Άουγκσμπουργκ (02/10, 16:30, Novasports) προέχει το Champions League και το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας (28/09, 22:00).

Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 0-0

Μπόχουμ και Στουτγάρδη έμειναν σε ισοπαλία χωρίς γκολ σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Την μοναδική ευκαιρία της Στουτγάρδης στο πρώτο ημίχρονο και πρώτη στο παιχνίδι είχε ο Μαυροπάνος με κεφαλιά στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Μπόχουμε ήταν καλύτερη και απείλησε περισσότερο με τους Χόλτμαν και Λούβεν να μην βρίσκουν στόχο. Αντίστοιχη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αντβί-Ατζέι δοκίμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 48′, ενώ ο Μίλερ επαινέβη και στην προσπάθεια του Λούβεν στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαυροπάνος σκόραρε, όμως ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ καταλογίζοντας χέρι όταν εξέτασε τη φάση στο VAR.

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 3-0

Καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από την αήττητη μετά από έξι αγωνιστικές Φράιμπουργκ που σκαρφάλωσε στον πίνακα πιάνοντας την Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ δεν άφησε την Άουγκσμπουργκ να πάρει ανάσα στο πρώτο μέρος βάζοντας τρία γκολ μέσα σε 33 λεπτά. Ο Κίμπλερ άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ με την φανέλα της Φράιμπουρκ (1-0, 6ο λεπτό), ο Χέλερ μετά από ασίστ του Έγκεσταϊν διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων (2-0, 25ο λεπτό) και ο Γκρίφο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι που κέρδισε ο Γκίντερ από το χέρι του Φράμπεργκερ (3-0, 33ο λεπτό). Η Φράιμπουργκ παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, έφτασε τους 12 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει στο Βερολίνο την Χέρτα (2/10). Η Άουγκσμπουργκ που ακόμα ψάχνεται, μένει χαμηλά στην βαθμολογία και στους πέντε βαθμούς και την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Βεστφαλία για να παίξει με την Ντόρτμουντ (2/10).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.