Με το… ζορι χάρη σε Σπανούλη – Πρίντεζη

Παραλίγο και θα γινόταν η έκπληξη... Με την ψυχη στο στόμα κατάφερε ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Ηλυσιακό, με 77-73, στο ΣΕΦ.

Παραλίγο και θα γινόταν η έκπληξη… Με την ψυχη στο στόμα κατάφερε ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Ηλυσιακό, με 77-73, στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες έκαναν μια από τις «χειρότερες» εμφανίσεις τους στον τομέα της επίθεσης και αν δεν ήταν ο Βασίλης Σπανούλης (15π.) και ο Γιώργος Πρίντεζης (20π.), ουδείς ξέρει πόσο θα… άκουγαν από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Κατάφεραν να ισοφαρίσουν τον ψυχωμένο Ηλυσιακός μόλις στο 37ο λεπτό με τον αρχηγό τους -να αναγκάζεται να επιστρέψει στα παρκέ σε μια αναμέτρηση που την περίμεναν πιο εύκολη- και να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, παρέα με τον Πρίντεζη και τις καίριες παρεμβάσεις του σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα του Φλεβαράκη από την άλλη, έπαιξε εκπληκτικά σήμερα, με τους Ενγκουάιερ, Γαλιώτο, Χατζή και Τόμπσον να ξεχωριζουν.
 
Το μυαλό… αλλού
Ο κόσμος στις εξέδρες ήταν λιγοστός, το γήπεδο κρύο και το ίδιο και οι δύο αντίπαλοι, αλλά περισσότερο οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι εξ αρχής έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Φλεβαράκη να τους πάρουν τον αέρα (10-8). Με τον Γαλιώτο να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και να οδηγεί την ομάδα του σε ένα 9-0 το σκορ έγινε 12-19. Η άμυνα του Ολυμπιακού… έμπαζε και επέτρεπε τα ελεύθερα σουτ (14-24). Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 26-17.

Η μπάλα περνούσε και εντός ρακέτας και ο Τόμπσον σκόραρε και από εκεί (20-30), όπως και ο Ενγκουάιερ. Οι γηπεδούχοι τα είχαν χάσει, είχαν «κολλήσει» και έπρεπε να φτάσει ο Ηλυσιακός στο +16 (25-41) για να πετύχουν πόντο, μετά το 17-0 σερί που δέχθηκαν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε γίνει έξαλλος βλέποντας τους παίκτες του νευρικούς, αποπροσανατολισμένους και να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και δη από τα 6.75. έριξε το βάρος στην άμυνα και με τη βελτίωση της μείωσαν σε 29-44 και πήγαν στα αποδυτήρια για να τα… ακούσουν.
 
Τον «ξεσήκωσε» ο αρχηγός
Η κατάσταση δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (35-48), παρά μόνο όταν ο «Ντούντα» έριξε στο παρκέ το… βαρύ πυροβολικό των Πειραιωτών, τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας, το… μοίρασε σωστά και ανέλαβε και αρκετές πρωτοβουλίες στην επίθεση. Με δύο τρίποντα του και με τη συμβολή και του Πρίντεζη μείωσε στους έξι πόντους (46-52) και με ένα καλάθι του Χάινς έφτασε στο 53-58.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει ακόμη να φέρει στα μέτρα του τον αντίπαλο του (53-60, 30΄), αν και είχε βελτιώσει αρκετά την εικόνα του. το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 22-14, αλλά οι Κυπελλούχοι Ελλάδος εξακολούθησαν να μη βρίσκουν στόχο εύκολα (56-62, 33΄), γι’ αυτό και παρότι η «παρέα» του Χατζή είχε υποστεί μια μικρή…. καθίζηση, δεν κατάφερναν να φέρουν το ματς στα ίσα.

Τα πολλά φάουλ και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (σ.σ. όπως και τα λιγοστά επιθετικά), δεν τους βοηθούσαν να φτάσουν στο στόχο τους. Σκόραραν μόνο είτε με τον Πρίντεζη, είτε με τον Σπανούλη και με επιμέρους σκορ 8-2 -χάρη στους δύο παίκτες- ισοφάρισαν σε 64-64 (37΄). Ο Χατζής προσπάθησε να τους… κόψει τα πόδια ψυχολογικά (64-66), όπως και ο Γαλιώτος (65-67, 38΄), ο οποίος εξακολουθούσε να βοηθά πολύ τον Ηλυσιακό. Με τον δυναμισμό και το καθαρό μυαλό αρχικά του Παπανικολάου και στη συνέχεια του αρχηγού του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά τις αρχές της αναμέτρησης. Ένα λεπτό πριν τη λήξη το σκορ ήταν στο 72-68.

Ο αρχηγός της… απέναντι πλευράς, ο Νίκος Χατζής, εξακολούθησε να πετυχαίνει σημαντικά καλάθια (72-70). Ο Σλούκας έκανε το 74-70, ο Τόμπσον «απάντησε» με τρίποντο (74-73), αλλά έκανε φάουλ στον Σπανούλη μετά και εκείνος ψύχραιμος ευστόχησε στις δύο βολές (76-73, 15΄΄). «Παρών» φώναξε και ο Πρίντεζης, που έκλεψε τη μπάλα, έδωσε νέα επίθεση στην ομάδα του και ο Κώστας Παπανικολάου ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές-μετά από φάουλ του συνονόματου του, Νίκου- και έγραψε το τελικό 77-73.
 
Τα δεκάλεπτα:
17-26, 29-44, 53-60, 77-73

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 15(3), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 3(1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης, Σλούκας 10.
 
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Παπανικολόπουλος 2, Ενγκουέρ 16(17ριμπ.), Χατζής 14, Αποστολίδης, Τόμπσον 17(2), Κασελάκης 7(1), Γαλιώτος 13, Τσιάκος 4.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.