Κρούσματα ντόπινγκ στους Παναμερικανικούς

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του τζούντο Ραφαέλα Σίλβα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των επτά αθλητών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό για ντόπινγκ από τους Παναμερικανικούς Αγώνες.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του τζούντο Ραφαέλα Σίλβα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των επτά αθλητών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό για ντόπινγκ από τους Παναμερικανικούς Αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (26/7-11/8) στη Λίμα του Περού.

Η Βραζιλιάνα αθλήτρια διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας Φενοτερόλ, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται για την θεραπεία του άσθματος, και της αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 57κ από τους Παναμερικανικούς Αγώνες, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Η Ολυμπιονίκης του 2016 δήλωσε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να έχει προκύψει από τη συχνή επαφή της με το μωρό μιας φίλης της, που πήρε το φάρμακο για την καταπολέμηση του άσθματος.

Η Βραζιλία έχασε το χάλκινο μετάλλιο και στην ποδηλασία των ανδρών, αφού ένας ακόμη Βραζιλιάνος με το όνομα Σίλβα, ο Κάσιο Φονσέκα ντα Σίλβα, είχε κάνει χρήση της αναβολικής ουσίας LGD-4033.

Θετικό δείγμα στους αγώνες είχαμε και στο μπόουλινγκ, όπου το Πουέρτο Ρίκο έχασε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών, αφού ο Τζιν Φρανσίσκο Περές βρέθηκε θετικός στην διουρητική ουσία Chlorthalidone, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται από τους αθλητές για να χάνουν γρήγορα βάρος ή ως… μάσκα για τη χρήση άλλων απαγορευμένων oυσιών.

Ακόμη, θετικοί βρέθηκαν αθλητές του μπέιζμπολ από την Δομινικανή Δημοκρατία, του χάντμπολ από το Περού και του μπάσκετ από την Κολομβία. 

Ωστόσο, οι ομάδες τους δε μηδενίστηκαν στα αποτελέσματα που είχαν στο τουρνουά, επειδή στα αθλήματά τους υπάρχει κανονισμός βάσει του οποίου περισσότεροι από δύο αθλητές θα πρέπει να βρεθούν θετικοί για να τιμωρηθεί και η ομάδα τους.

Η διοργανώτρια αρχή (Panam Sports) ανακοίνωσε ότι τα θετικά δείγματα ντόπινγκ προέκυψαν από την ανάλυση των 1.843 δειγμάτων ούρων και 252 αίματος, που συλλέχθηκαν εντός και εκτός αγώνων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.