Άγιαξ-Ντόρτμουντ 4-0: Πάρτυ του Άγιαξ στην πιο βαριά ήττα της Μπορούσια (vids)

Ο Άγιαξ έκανε πάρτυ κόντρα στη Ντόρτμουντ (4-0), την οποία υποχρέωσε στην πιο βαριά εκτός έδρας ήττα στην ιστορία με τον "Αίαντα" να κάνει το "3χ3".

Τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στο Champions League ισοφάρισε ο Άγιαξ, ο οποίος συνέτριψε 4-0 τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τους Ολλανδούς να σημειώνουν τέσσερα γκολ στη διοργάνωση για τρίτη φορά συνολικά και πρώτη μετά τις 2 Νοεμβρίου του 2011 και το 4-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τη Ντόρτμουντ το ματς ξεκίνησε άσχημα, καθώς στο 11ο λεπτό μετά από φάουλ του Τάντιτς, ο Ρόις βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα του Κόμπελ για το 1-0.

Η γερμανική ομάδα είχε πολλά προβλήματα και κακή αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα στο 25′ να το πληρώσει για δεύτερη φορά με τον ανενόχλητο Μπλιντ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να σημειώνει το 2-0.

Το ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει με το σκορ στο 3-0, όμως το φάουλ του Γκράβενμπερκ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κόμπελ, ο οποίος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα.

Η Ντόρτμουντ έδειξε να μπαίνει πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και στο 47′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χάαλαντ να σουτάρει και τον Πασβίερ να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι.

Ο Άγιαξ όμως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις αμυντικές αδυναμίες της Ντόρτμουντ και στο 57′ o Άντονι, ξεπέρασε τον Τσαν και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Κόμπελ για το 3-0.

Ακόμα μία αστεία κατάσταση στην αμυντική γραμμή της Ντόρτμουντ έφερε το τέταρτο γκολ του “Αίαντα”, με τους Χούμελς και Τσαν να μαρκάρουν με τα μάτια τον Αλέ και τον Γάλλο να σκοράρει με κεφαλιά για το 4-0!

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας συνέτριψε 4-1 στην Κωνσταντινούπολη τη Μπεσίκτας, πέτυχε την πρώτη της νίκη και απόκτησε ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι συνθέσεις:
Άγιαξ
: Πασβίερ – Μαζραουί, Τίμπερ, Λισάντρο, Μπλιντ – Άλβαρες, Γκράβενμπερκ – Άντονι, Μπεργκχάους, Τάντιτς – Αλέ.
Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Σουλτς – Μπέλιγχαμ, Βίτσελ, Μπραντ – Ρόις, Χάαλαντ, Μάλεν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.