Μελισσανίδης: “Θα κάνουμε μεταγραφές, δεν με νοιάζουν τα μπάτζετ”

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τις αποτυχίας, μίλησε για ενίσχυση της ΑΕΚ, τους Βράνιες-Αραούχο, αλλά και τον κόσμο της Ένωσης.

“Βάλαμε πολλά χρήματα και κάναμε τη χειρότερη χρόνια. Ήμασταν συνεχώς σε χωματόδρομο. Βάλαμε 35 εκατομμύρια χωρίς έσοδα. Μας έλειπαν εισιτήρια και διάρκειας κοντά στα 6 εκατομμύρια. Να ξέρετε ότι η ΑΕΚ, είναι ένας αυτοδύναμος οργανισμός. Δε χρωστάει πουθενά. Το γήπεδο, το προπονητικό, τα γραφεία κτλ έχουν ένα κόστος 105 εκατομμύρια. Απ’ αυτά, επειδή λέγονται πολλά, από την περιφέρεια παίρνουμε 20 εκατομμύρια. Δε θα αλλάξει η φιλοσοφία μου. Η ΑΕΚ θέλω να είναι αυτόνομη. Είμαστε το μοναδικό κλαμπ στον κόσμο που δεν χρωστάει μια δραχμή. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Χωρίς να χρωστάμε δραχμή. Δεν υπάρχει ομάδα που να έφτιαξε γήπεδο χωρίς να πάρει δάνειο. Ούτε το λέω αυτό γιατί βάλαμε λεφτά για τις υποδομές” είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ για να προσθέσει:

“Τη χρονιά που πέρασε βάλαμε πολλά χρήματα αλλά δεν μας βγήκαν. Δεν μας βγήκαν οι  μεταγραφές, δεν πήγε καλά από την αρχή, έπεσε η ψυχολογία. Έφυγε ο Μάσιμο Καρέρα και δεν πήγε καλά η συνέχεια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου. Θέλω την ΑΕΚ αυτοδύναμη και ούτε τρελές ή χαζομάρες θα κάνω. Η ΑΕΚ  έχει αρκετά έσοδα. Αυτά τα έσοδα μπορούμε να τα διαχειριστούμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να χαιρόμαστε. Αυτό που βλέπω δεν είναι ΑΕΚ. Θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για να ενισχυθεί γενικότερα”.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στα Σπάτα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για τις προτεραιότητες όσον αφορά τις μεταγραφές και την ενίσχυση: “Βασικά θα πάρουμε τερματοφύλακα. Θα κάνουμε μεταγραφές αμυντικών. Ο,τι χρειάζεται. Έναν τερματοφύλακα, πλάγια μπακ, έναν στόπερ, ένα κεντρικό καλό χαφ, έναν έξω αριστερά. Πήραμε μπακ και βγήκαν πεπόνια. Διώξαμε τον Γκάλο και φέραμε τον Πορτογάλο τον Κοντορεβιθούλη (Παουλίνιο) που έφυγε…”.

Διαβάστε τι είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τον Ρασβάν Λουτσέσκου.

“Τίποτα οριστικό με Ολιβέιρα, είμαι θαυμαστής του Αραούχο αλλά δύσκολο να τον πάρουμε”

Για το μέλλον του Νέλσον Ολιβέιρα: “Δεν είναι οριστικό αλλά το πιο πιθανό. Κοιτάμε και φορ. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του. Η ΑΕΚ θέλει σέντερ φορ ή θα κρατήσει τον Ολιβέιρα ή θα πάρει άλλον”.

Για το αν θα φύγουν οι Χνιντ – Ινσούα και γενικότερα ποιες είναι οι σκέψεις στο κομμάτι των αποχωρήσεων: “Οπωσδήποτε κάποιοι θα φύγουν. Και θα ενισχύσουμε την ομάδα. Μπορεί να το κάνουμε και δεν ξέρω αν θα βγουν”.

Για την περίπτωση παραμονής του Τσιγκρίνσκι και αν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο: “Όχι ακόμα. Μακάρι να ήταν πιο νέος και να τον κρατούσαμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα δω τι θα πει και ο προπονητής”.

Για τους Βράνιες – Αραούχο: “Θα δούμε τις εισηγήσεις. Δεν έχω κάτι καινούργιο. Ο Βράνιες δεν είναι κακό παιδί. Έχει την τρέλα του. Καλός παίκτης, αλλά με… καμένα λάδια. Δε νομίζω. Για Αραούχο μακάρι να τον πάρουμε. Είμαι θαυμαστής του. Αλλά δεν είναι εύκολο…”.

Δείτε επίσης όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το θέμα του προπονητή και τον Μανόλο Χιμένεθ.

“Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική, το χω πει από την πρώτη στιγμή”

Για το θέμα του μπάτζετ: “Ότι χρειάζεται να γίνει θα γίνει. Δεν με ενδιαφέρουν, δεν με νοιάζουν τα μπάτζετ”.

Για την επόμενη ημέρα: “Τι θα ήθελες να ακούσεις; Είπα θα κάνουμε ότι χρειαστεί να κάνουμε”.

Για τον ΟΠΑΠ και τις υποδομές της ΑΕΚ: “Λόγω του ΟΠΑΠ δεν ήθελα να φαίνομαι εμφανώς και επίσημα. Τώρα που ξεκαθάρισε ο νόμος θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το κλαμπ. Δημιουργήθηκε η εταιρία και έρχεται η ΠΑΕ στη οικογένεια Μελισσανίδη. Τώρα είμαι 70. Ήμουν 40 όταν ήρθα. Κάποια στιγμή θα φύγω. Δεν θα είμαι αιωνίως. Γι’  αυτό κάνω προσπάθεια για υποδομές. Να τρέχει η ΑΕΚ μόνη της. Αυτό είναι μεγάλο έργο της διοίκησης. Δε χρωστάμε, το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική και θα παίζει η πρώτη ομάδα. Αυτά έλεγα από την αρχή. Το προπονητικό ανήκε σε ένα φίλο της ΑΕΚ αλλά όχι στην ΑΕΚ. Μπήκε η τράπεζα βγήκε σε πλειστηριασμό. Το πήραμε μαζί με τους δίπλα τους χώρους και ανήκει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είχε γραφεία. Στο νοίκι όλα. Αποτύχαμε στις Ακαδημίες τα τελευταία τρία χρόνια. Μου έταξαν λαγούς και πετραχήλια, ας μη το συζητήσουμε. Πάμε από την αρχή”.

“Δεν θα παίρνω ηρεμιστικά για να βλέπω την ΑΕΚ”

Για το αν έχει παράπονα από τον κόσμο: “Ο κόσμος είναι διαφορετικός από εσάς. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα, αλλά να παίρνει η ομάδα πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Λογικό είναι. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Το  σκατό εγώ το τρώω και φεύγω στο ημίχρονο γιατί με πιάνουν  ταχυπαλμίες.  Δεν θα πάω στον άλλον κόσμο επειδή δεν μπορώ να βλέπω την  ΑΕΚ. Έχω μεγαλώσει. Δεν θα παίρνω ηρεμιστικά χάπια για να βλέπω την ΑΕΚ”.

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: “Αυτό το κλαμπ κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστεί. Η απόσταση είναι για όσους δε ξέρουν μπάλα. Βρήκε ένα καλό προπονητή (ο Ολυμπιακός) τους έστρωσε, είναι σε καλό φεγγάρι”.

“Έχει φτιάξει η διαιτησία, δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα που το κατέκτησε”

Για τη διαιτησία και αν τον προβλημάτισε: “Δεν με προβλημάτισε. Θα γίνουν κάποια στραβά. Θα υπάρξουν και ανθρώπινα λάθη. Έχει φτιάξει η διαιτησία…”.

Διαβάστε όσα είπε για τον Γιάννη Παπαδημητρίου και το χρονοδιάγραμμα της “Αγιά Σοφιάς”.

Για το ποδόσφαιρο συνολικά και τη διαιτησία:  “Το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί δεν είναι το χάλι που ήταν. Στη διαιτησία γίνονται ανθρώπινα λάθη. Έχει φτιάξει. Γενικότερα το ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο. Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα που το πήρε. Όπως το πήρε και πέρυσι. Άξιζαν να το πάρουν. Για τα προηγούμενα δε λέω τίποτα. Όλοι ξέρουμε”.

Για την καταγγελία με την Επιτροπή Δεοντολογίας: “Ήταν μια στημένη ιστορία. Το προχώρησε το τρίγωνο των  βερμούδων. Με τον υφυπουργό, έναν παράγοντα που τρέχει δεξιά κι αριστερά και μας κατήγγειλε και την επιτροπή. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ΑΕΚ”.

Γιατί τον Γενάρη έγινε μία μεταγραφή: “Άστο τώρα αυτό; Ο,τι έγινε έγινε…”.

Για το πότε θα φύγει: “Που να το ξέρω; Εσύ ξέρεις πότε θα… φύγεις; Όταν θα φύγω θα έχω ένα κλαμπ που δεν θα χρωστάει δραχμή, θα έχει γήπεδο, προπονητικά και θα έχει ταμείο. Θα έρθει και η ώρα αυτή που θα φύγω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρεις κανέναν που να έχει μείνει; Οσοι πιστεύουν  ότι  αυτά τα κλαμπ έχουν ιδιοκτήτη είναι κορόιδα. Ιδιοκτήτης είναι ο κόσμος.  Όλοι  έρχονται και φεύγουν. Δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ο Βαρδινογιάννης έφυγε, ο Κόκκαλης έφυγε, ο Γιαννακόπουλος έφυγε. Αυτή η ομάδα όπως είναι, που την λέμε «αποτυχημένη» αν έπαιζε στη Φιλαδέλφεια θα διεκδικούσε πρωτάθλημα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.