Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-4: Η… ρουλέτα έβγαλε clasico

Με πρωταγωνιστή τον Τερ Στέγκεν στη διαδικασία των πέναλτι, η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της Μπέτις με 4-2 (2-2 παράταση) και έκλεισε θέση στον τελικό του ισπανικού Super Cup, εκεί όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί κατάφεραν να βρουν αρκετά νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πέδρι (23’), όμως το VAR υπέδειξε τον Ισπανό σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

 Η Μπάρτσα συντηρούσε το προβάδισμα για 75 λεπτά και είχε τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» το παιχνίδι, όμως δεν το έκανε και το πλήρωσε. Στο 77’ η Μπέτις βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Φεκίρ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Η αντίδραση της ομάδας του Τσάβι ήταν άμεση, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεβαντόφσκι σκόραρε ξανά, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, ύστερα από χρήση VAR και πάλι ως οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη ευκαιρία για να αποφύγουν την παράταση, όμως ο Φάτι σε τετ α τετ με τον Μπράβο στο φινάλε έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.  

Ότι δεν κατάφερε ο Φάτι στην κανονική διάρκεια το πέτυχε στο ξεκίνημα της παράτασης. Ο Ισπανός επιθετικής βρήκε δίχτυα στο 93ο λεπτό και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα, όμως η Μπέτις είχε μία ακόμη φορά απάντηση. Στο 101ο λεπτό ο Μορόν ισοφάρισε σε 2-2, στο 119’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκουαρδάδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και εν τέλει οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, βγήκε μπροστά ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Super Cup, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπέτις (Πελεγκρίνι): Μπράβο, Ρουιμπάλ (79′ Σάμπαλι), Πεζέλα, Φελίπε, Μιράντα, Ροντρίγκες (86′ Γκουαδράδο), Κανάλες (46′ Καρβάλιο), Ενρίκε, Φεκίρ, Ρόδρι (81′ Χουάνμι), Ιγκλέσιας (67′ Γουίλιαν Χοσέ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (78′ Κρίστενσεν), Αραούχο, Κουντέ, Άλμπα (79′ Αλόνσο), Γκάβι (96′ Κεσί), Ντε Γιονγκ (63′ Μπουσκέτς), Πέδρι, Ραφίνια, Λεβαντόβσκι, Ντεμπελέ (63′ Φεράν Τόρες).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.