Ρωσία: Ο Τζιούμπα έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής

Ο Αρτιόμ Τζιούμπα αρνήθηκε την κλήση του στην Εθνική Ρωσίας, αλλά διέψευσε ότι το έκανε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο επιθετικός της Ζενίτ και μέχρι πέρσι αρχηγός της Εθνικής, ήταν στις επιλογές του ομοσπονδιακού Βαλερί Κάρπιν για το προσεχές προπονητικό καμπ και τα φιλικά με την Κ21 της χώρας (υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημες διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό από τη ΦΙΦΑ), ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή, είπε «όχι» λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, στην οποία έχει συγγενείς.

«Συναντήθηκα με τον Αρτιόμ και με διαβεβαίωσε ότι θέλει να παίξει στην Εθνική, αλλά λόγω της δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία, όπου έχει πολλούς συγγενείς, απολογήθηκε και μου είπε ότι δεν θα ήθελε να κληθεί σε αυτή την αποστολή για οικογενειακούς λόγους», τόνισε συγκεκριμένα ο Κάρπιν.

Ο ίδιος ο 33χρονος προέβη στη συνέχεια σε δήλωση στην Sport Express υποστηρίζοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου:

«Δεν πήγα στην Εθνική όχι για πολιτικούς λόγους αλλά για οικογενειακούς. Δεν θέλω όμως να μπω σε λεπτομέρειες. Αυτή την περίοδο θέλω να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Νομίζω ότι έγινε παρεξήγηση, ο Βαλερί παρεξήγησε αυτά που του είπα ή οι δηλώσεις του παρεμηνεύτηκαν».

Ο Τζιούμπα δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας μετά το Euro 2020, έχοντας ήδη απορρίψει μία κλήση από τον Κάρπιν λόγω κακής φυσικής κατάστασης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.