Τζιούμπα: Η απάντηση στον Γιαρμολένκο!

Ο αρχηγός της Εθνικής Ρωσίας Αρτιόμ Τζιούμπα πήρε θέση όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, μία μέρα μετά τις σχετικές δηλώσεις του Άντρι Γιαρμολένκο.

Ο Ουκρανός άσος της Γουέστ Χαμ, είχε προκαλέσει τους Ρώσους διεθνείς να πουν δημοσίως τη γνώμη τους για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με αιχμές για τη σιωπή του επιθετικού της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, «φωτογραφίζοντάς» τον με τη δήλωση «ξέρω ότι σε κάποιους από εσάς αρέσει να δείχνετε τα αρ#$@ σας στην κάμερα, αλλά τώρα είναι ώρα να τα δείξετε στην πραγματική ζωή», λόγω σχετικής τιμωρίας που του είχε επιβληθεί παλαιότερα για άσεμνο πανηγυρισμό σε ματς της Εθνικής Ρωσίας.

Ο Τζιούμπα, μία μέρα μετά απάντησε μέσω Instagram στον Γιαρμολένκο με το εξής μήνυμα:

«Μέχρι πρόσφατα, δεν ήθελα να μιλήσω για το θέμα των γεγονότων στην Ουκρανία. Δεν ήθελα, όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στην πολιτική, δεν μπήκα ποτέ σε αυτή και δεν είχα σκοπό (σε αντίθεση με έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών επιστημόνων και ιολόγων που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Ίντερνετ). Αλλά όπως όλοι, έχω τη δική μου άποψη. Επειδή με αφορά αυτό το θέμα από όλες τις πλευρές, θα εκφράσω την άποψή μου.

Είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο. Ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Είμαι όμως και ενάντια στην ανθρώπινη επιθετικότητα και μίσος, που καθημερινά αποκτά υπερβατικές διαστάσεις.

Είμαι κατά των διακρίσεων λόγω εθνικότητας. Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος. Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι αθλητές πρέπει να υποφέρουν τώρα.

Είμαι κατά των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Γιατί όλοι φωνάζουν πάντα ότι τα σπορ πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής, αλλά με την πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για τη Ρωσία, αυτή η αρχή ξεχνιέται εντελώς;

Ξανά, ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Σε πιεστικές καταστάσεις, οι άνθρωποι δείχνουν την ουσία τους και μερικές φορές είναι αρνητική. Πόσος θυμός, βρωμιά και χολή έχει ξεχυθεί τώρα σε όλους τους Ρώσους, ανεξάρτητα από τη θέση και το επάγγελμά τους. Εσείς οι χιλιάδες άνθρωποι που γράφουν βρισιές και απειλές, σοβαρευτείτε!

Είναι διπλά περίεργο να τα ακούς όλα αυτά από ανθρώπους στους οποίους η Ρωσία έχει δώσει πάρα πολλά στη ζωή τους. Όλα αυτά δημιουργούν μόνο περισσότερη αρνητικότητα.

Ο πόλεμος θα τελειώσει, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις θα παραμείνουν. Και θα είναι αδύνατο να γυρίσουμε πίσω. Να το θυμάστε.

Υ.Γ.: Και σε κάποιους συναδέλφους που κάθονται σε αρχοντικά στην Αγγλία και λένε άσχημα πράγματα: αυτό δεν μπορεί να μας προσβάλλει, καταλαβαίνουμε τα πάντα! Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους!», τόνισε ο Ρώσος επιθετικός, συνοδεύοντας την ανάρτηση με τα hashtags «είμαι πατριώτης της χώρας μου» και «ο αθλητισμός έξω από την πολιτική».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.