Μάικλ Ολίσε: Ένας από τους πιο συναρπαστικούς νεαρούς παίκτες (pic)

Πέρυσι το καλοκαίρι η Τσέλσι βρέθηκε μία ανάσα από την απόκτηση του Μάικλ Ολίσε από την Κρίσταλ Πάλας.

Στην υπόθεση όμως επήλθε ολική ανατροπή και ο 22χρονος μεσοεπιθετικός επέλεξε τελικά να υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του, με σχεδόν διπλασιασμό της ρήτρας αποδέσμευσης του (από τα 40 στα 70 εκ. ευρώ). Ο διεθνής με τη Γαλλία κάτω των 21 ετών, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς νεαρούς παίκτες στην Premier League, αλλά επέλεξε να συνεχίσει την ανάπτυξή του στο «Selhurst Park». Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε γλιστρήσει από τα δίχτυα της Τσέλσι.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο Ολίσε, ήταν μέλος του συστήματος Νέων της Τσέλσι για επτά χρόνια, αλλά αποχώρησε από τον σύλλογο το 2016, σε ηλικία 14 ετών. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Μάντσεστερ Σίτι, επέλεξε να ενταχθεί στις Ακαδημίες της Ρέντινγκ το 2017 και αποδείχθηκε ότι ήταν μια εξαιρετική επιλογή, στην πορεία του προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μέχρι το 2019, είχε κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στη Championship και έλαβε κλήση για την U18 της Γαλλίας, αφού η μητέρα του είναι Γαλλοαλγερινή. Δύο χρόνια αργότερα η Κρίσταλ Πάλας ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσής του ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Οι 26 συμμετοχές στην Premier League, στην πρώτη του σεζόν με την Κρίσταλ Πάλας – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου του γκολ στο πρωτάθλημα, στα 19 του χρόνια – οδήγησαν σε άλλες 37 συμμετοχές, σε μια εντυπωσιακή δεύτερη σεζόν. Σε ηλικία 21 ετών και 118 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έδωσε τρεις ασίστ σε ανοικτό παιχνίδι, σε έναν μόνο αγώνα, στο εντυπωσιακό 5-1 της ομάδας του επί της Λιντς. O νεαρός ακραίος επιθετικός κέρδισε το βραβείο «Players’ Player of the Season» για την επίδραση που είχε στην ομάδα του και εξασφάλισε την ψήφο του κοινού, για το «Goal of the Season» της Κρίσταλ Πάλας, για το γκολ-φάουλ στις καθυστερήσεις του αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο

Kαι ενώ φαινόταν ότι θα ήταν από τους πρωταγωνιστές της εφετινής Premier League, έχασε μεγάλο μέρος της περιόδου, με πρόβλημα στους προσαγωγούς, πρόλαβε όμως σε μόλις 19 ματς να προσφέρει 10 γκολ και 6 ασίστ. Μάλιστα στην εκπληκτική φόρμα της Κρίσταλ Πάλας στο τέλος της σεζόν – 19 βαθμοί από τους 21 διαθέσιμους, με 26(!) γκολ σε αυτά τα 7 παιχνίδια – αναδείχτηκε σε ηγετική μορφή, με 4 γκολ και 3 ασίστ σε αυτό το διάστημα.
Για έναν παίκτη που βρίσκεται ακόμα σχετικά νωρίς στην ανάπτυξή του, ο Ολίσε εντυπωσίασε σε πολλούς διαφορετικούς επιθετικούς ρόλους που έπαιξε, αλλά κυρίως σε θέση δεξιού εξτρέμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας συναρπαστικός παίκτης και φαίνεται ότι έχει επίσης ένα συναρπαστικό μέλλον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.