Fiesta Nacional de… Diego Costa

Ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Ισπανίας ο Ντιέγκο Κόστα σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα των «φούριας ρόχας», στο επιβλητικό 4-0 επί του Λουξεμβούργου στο «Ζοσί Μπαρτέλ».

Ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Ισπανίας ο Ντιέγκο Κόστα σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα των «φούριας ρόχας», στο επιβλητικό 4-0 επί του Λουξεμβούργου στο «Ζοσί Μπαρτέλ».

Η 12η Οκτώβρη αποτελεί την Εθνική Εορτή των Ισπανών κι άλλων ισπανόφωνων κρατών: Τιμάται η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στη Νέα Γη της Αμερικής στις 12 Οκτωβρίου του 1492! Η Fiesta Nacional de Espana έμελλε να είναι και η ημέρα που ο Βραζιλιανοϊσπανός επιθετικός της Τσέλσι θ΄ άνοιγε λογαριασμό με την Ισπανία.

Ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε το 0-3 στο 69΄, μετά από ασίστ του Μπουσκέτς, στην επιβλητική νίκη των Ιβήρων με 4-0 στο Λουξεμβούργο. Νταβίντ Σίλβα (27΄), Αλκάθερ (42΄) και Μπερνάτ (88΄) σημείωσαν τα υπόλοιπα τρία τέρματα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφθασαν τους 6 βαθμούς στον τρίτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016.

Σε αντίθεση με τον Κόστα ο Αλκάθερ συνέχισε το εκρηκτικό του ρεκόρ με την Ισπανία, σημειώνοντας το τρίτο του τέρμα σε, μόλις, 143 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Αυτό σημαίνει πώς με τα εθνικά χρώματα ο «μπόμπερ» της Βαλένθια σημειώνει ένα τέρμα κάθε 48 λεπτά που φορά τη φανέλα με το εθνόσημο!

Οι συνθέσεις
Λουξεμβούργο (Λουκ Χολτζ): Ζουμπέρ, Ματσχ (86΄ Τουρπέλ), Σανό, Φίλιπς, Τζέρσον, Γιανίσχ, Μπένσι, Χόλτερ, Γιανς, Περέιρα (61΄ Τουρπέλ), Μότα (75΄ Παγιάλ).
Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Άλμπα, Μπάρτρα, Καρβαχάλ, Ινιέστα (70΄ Μπερνάτ), Σίλβα (70΄ Πέδρο), Μπουσκέτς, Κόκε, Κόστα (82΄ Ροδρίγο), Αλκάθερ.

Για τον ίδιο όμιλο στη μισοάδεια «Μπόρισοφ Αρένα» η Σλοβακία, με πρωταγωνιστή τον Μάρεκ Χάμσικ, επικράτησε με 3-1 της Λευκορωσίας κι εδραίωσε τη θέση της στην κορυφή του γκρουπ με 9 πόντους και τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Βασικός, για 62 λεπτά, αγωνίστηκε ο Μακ του ΠΑΟΚ, ενώ οι πρώην παίκτες των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ Βάις και Στοχ ήταν από τους καλύτερους του αγώνα αν και ο ένας έγινε αλλαγή από τον άλλον!

Η Σλοβακία «έχασε» ένα ημίχρονο, στο οποίο δεν σκόραρε αν και ήταν καλύτερη. Άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό δεξί σουτ του Χάμσικ, στο 65΄, εντός περιοχής των γηπεδούχων μετά από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Βάις. Οι Λευκορώσοι ισοφάρισαν με κοντινό σουτ του Καλάτσεφ, στο 78΄, όμως ο παίκτης της Νάπολι σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 83΄ μετά από σουτ του Στοχ στο δοκάρι! Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 92΄ με τον Σέστακ να εκμεταλλεύεται ωραία ασίστ του Νέμετς.

Οι συνθέσεις
Λευκορωσία (Γκεόργκι Κοντρατίγιεφ):
Ζεβνόφ, Φιλιπένκο (55΄ Πολιάκοφ), Μπορντάτσεφ, Σίτοφ (76΄ Στάσεβιτς), Βερκόβτσοφ, Μαρτίνοβιτς, Μπαλάνοβιτς, Κρίβετς, Ρέναν (46΄ Γκορντέιτσουκ), Καλάτσεφ, Ντραγκούν.
Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Σκρτελ, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ, Χάμσικ, Κούτσκα (86΄ Κις), Πεκόφσκι, Βάις (80΄ Στοχ), Μακ (62΄ Σέστακ), Νέμετς.

Η βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Σλοβακία 9 (6-2)
2. Ισπανία 6 (10-3)
3. Ουκρανία 6 (3-1)
4. Σκόπια  3 (4-8)
5. Λευκορωσία 1 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (3-8)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.