Aργεντινή – Βραζιλία 1-0: Λίο ντε Τζανέιρο! (hls)

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 μέσα στο «Μαρακανά» τη Βραζιλία με γκολ του Ντι Μαρία, πήρε το Κόπα Αμέρικα και ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με την Εθνική!

Ήταν αυτό που έλειπε από μία μυθική ποδοσφαιρική καριέρα. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι, ο Λιονέλ Μέσι ήταν υποχρεωμένος να ακούει ότι δεν είχε καταφέρει ποτέ να κατακτήσει έναν τίτλο με την Εθνική Αργεντινής.

Όχι πια. Ο 34χρονος πλέον θρύλος του ποδοσφαίρου κατάφερε να οδηγήσει τελικά την «αλμπισελέστε» σε ένα τρόπαιο και μάλιστα μέσα στο «άντρο» της «αιώνιας αντιπάλου» Βραζιλίας στον τελικό του Κόπα Αμέρικα!

Η Αργεντινή είναι πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, κάνοντας το «Maracanazo» με σκορ 1-0 και τον Μέσι να σηκώνει την κούπα μέσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη 10η μεγάλη διοργάνωσή του με την Εθνική ομάδα μπροστά σε 7000 θεατές!

Μπορεί ο Μέσι να μην ήταν ο καλύτερος στον τελικό, αλλά ολοκλήρωσε τη διοργάνωση ως MVP, πρώτος σκόρερ και κυρίως…πρωταθλητής!

Ήταν το 22ο λεπτό όταν ο κορυφαίος Ροντρίγκο Ντε Πάουλ έβγαλε μία τρομερή πάσα στον Άνχελ Ντι Μαρία, που κατάφερε να ξεφύγει από τον Ερνάν Λόντι και να «σκάψει» υπέροχα τον Έντερσον για το μοναδικό γκολ του αγώνα, στον οποίον κυριάρχησαν όπως ήταν λογικό η ένταση και το σκληρό παιχνίδι.

Στο 28’ ο Ντι Μαρία απείλησε ξανά αλλά ο Μαρκίνιος τον έκοψε την τελευταία στιγμή, ενώ ο ίδιος ο Μέσι στο 32’ δεν κατάφερε να σκοράρει από μακριά.

Η Βραζιλία είχε ελάχιστες απόπειρες για γκολ στο α’ μέρος, με την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να περιορίζει τους Έβερτον, Πακετά και Νεϊμάρ.

Στο β΄ η «σελεσάο» ξεκίνησε με μεγαλύτερη ενέργεια και πέτυχε ένα γκολ με τον Ρισάρλισον που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής Εμιλιάνο Μαρτίνες να λέει «όχι». Αργότερα κοντά στο γκολ έφτασε και ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, με τον φιλοξενούμενο «πορτιέρε» να έχει ξανά σωστή αντίδραση.

Η «αλμπισελέστε» κατάφερε να ισορροπήσει το ματς στο δεύτερο μισό του β’ μέρους και να απειλήσει στο τέλος με αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ. Ο Μέσι …γλίστρισε σε τετ-α-τετ με τον Έντερσον χάνοντας τρομερή ευκαιρία για το «κερασάκι στην τούρτα», ενώ το 2-0 δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ο Ντε Πάουλ.

Η Βραζιλία όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και η λήξη βρήκε τον Μέσι συγκινημένο να πανηγυρίζει τον 15ο τίτλο της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα και τον πρώτο από το 1993.

Ο Μέσι, που δεν ξέρουμε ακόμα σε ποια ομάδα θα παίζει τη νέα σεζόν, ξόρκισε επιτέλους την κατάρα που τον κυνηγούσε με την Εθνική

Και σε περίπου 1.5 χρόνο θα έχει την τελευταία ευκαιρία στο Κατάρ να καθίσει στον θρόνο που άφησε κενό ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σκαλόνι): Mαρτίνες – Μοντιέλ, Ρομέρο (74’ Πεσέλα), Οταμένδι, Ακούνια – Ντι Μαρία (79’ Παλάσιος), Ντε Πάουλ, Παρέδες (54’ Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (63’ Λο Σέλσο) – Μέσι, Μαρτίνες (79’ Γκονζάλες).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Έντερσον  – Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τ. Σίλβα, Λόντι (76’ Έμερσον)- Καζεμίρο, Φρεντ (46’ Φιρμίνο) – Έβερτον (63’ Βινίσιους), Πακετά (76’ Μπαρμπόσα), Νεϊμάρ – Ρισάρλισον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.