Μπάσκετ στην Αγγλία: “Μην πετάτε τις μπάλες στο γήπεδο”!

O Νίκος Τζουάννης βρέθηκε για λίγες ώρες στο Νιουκάστλ, παρακολούθησε το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Μεγάλη Βρετανία και μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την… εναλλακτική εμπειρία που έζησε σε αυτόν τον "ξεχωριστό" αγώνα μπάσκετ.

Ακόμα και στην πιο… μπασκετική πόλη της Αγγλίας, το άθλημα είναι για τους ντόπιους ότι το… κρίκετ για τους Έλληνες. Λίγοι το γνωρίζουν, ακόμα λιγότεροι το ακολουθούν, ελάχιστοι ασχολούνται “φανατικά” με το δεύτερο δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη. Εδώ οδηγούν αντίθετα οι Άγγλοι, εκεί θα… κολλούσαν;

Κι όμως, το παιχνίδι της Μεγάλης Βρετανίας με την Ελλάδα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ήταν sold out! Μην φανταστείτε μια τεράστια αρένα, 3.000 νοματαίους χωράει όλους κι όλους το ιδιόκτητο κλειστό “παλατάκι” των Νιουκάστλ Ιγκλς (πιο επιτυχημένη ομάδα στο μεγάλο νησί), ωστόσο δεν έπεφτε… καρφίτσα στο ματς της “Γαλανόλευκης” με τα παιδιά από την Μεγάλη Βρετανία.

Οι Άγγλοι, μάλλον συνηθισμένοι από τα ποδοσφαιρικά πρότυπα, πήγαν στο γήπεδο την τελευταία στιγμή. Εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η μοναδική είσοδος για το γήπεδο και το τσεκάρισμα για τα εισιτήρια καθυστέρησε την είσοδο τους και δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά, ενώ το μοναδικό κυλικείο του γηπέδου έκανε… χρυσές δουλειές με τις μπύρες που πούλησε εκείνη τη βραδιά!

Το πρώτο… σοκ ήρθε από τον – φιλότιμο είναι η αλήθεια – εκφωνητή του γηπέδου. Οι Άγγλοι έκαναν ότι μπορούσαν για να “κρατήσουν” κοντά στο άθλημα όλους όσοι πήγαν στο ματς και ο υπεύθυνος της βρετανικής ομοσπονδίας που είχε αναλάβει χρέη… κονφερασιέ, εξηγούσε από τα μεγάφωνα τα… διαδικαστικά, αλλά και τους κανονισμούς.

“Αν η μπάλα έρθει κατά λάθος πάνω σας, παρακαλώ να μην την επιστρέψετε στο γήπεδο”, ακούστηκε να λέει ο Άγγλος στην προσπάθεια του να ξεκαθαρίσει στους συμπατριώτες του ότι το άθλημα δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο!

“Μην περπατάτε περιμετρικά του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν επιτρέπεται”, έλεγε με επιμονή ο εκφωνητής, αλλά οι Άγγλοι έψαχναν το κυλικείο και μάλλον τον αγνοούσαν επιδεικτικά.

Με τους πεισματάρηδες Βρετανούς να βάζουν δύσκολα στην Ελλάδα, οι θεατές πήραν τα… πάνω τους και άρχισαν να τραγουδούν σε… ήρεμο τόνο. Μόνο που κι εκεί υπήρχε δυσκολία κατανόησης. “England – England” έλεγαν οι φουκαράδες, αγνοώντας πλήρως πως επρόκειτο για παιχνίδι της Μεγάλης Βρετανίας.

Πάντως στο φινάλε όλοι αντιλήφθηκαν ότι κέρδισε η Εθνική τους ομάδα και το χάρηκαν δεόντως, ενώ αρκετά πιτσιρίκια έμειναν στο γήπεδο και περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν αυτόγραφα από τους Βρετανούς διεθνείς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.