Η άνθιση του online gaming

Το να παίζεις games μόνος στο σπίτι είναι μια παρέα, το να παίζεις online ειναι μόδα και σπάει την κοινωνική απομόνωση ελέω κορωνοϊού.

Το “Μένουμε Σπίτι” έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να ψάχνει νέες διεξόδους ψυχαγωγίας, έτσι παρατηρείται ότι εκτός από τους εκ φύσεως gamers, έχει δημιουργηθεί ένα νέο πολύ μεγάλο κοινό που εν μέσω κορονωϊού ξεκινησε την απασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδι και μάλιστα onine. Αυτή η εξέλιξη έχει χαρίσει τεράστια άνοδο στο κλάδο.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον με τα smart phones το online gaming έχει εύκολη πρόσβαση, ωστόσο πολλοί είναι κι εκείνοι που απασχολούνται μέσω υπολογιστών και κονσολών.

Για παράδειγμα η πλατφόρμα Steam κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ 20,7 εκατομμύρια χρήσητες να αξιοποιούν ταυτόχρονα τις υπηρεσιες της. Playstation network και X-Box Live έχουν επίσης πάρει “φωτιά” και μέρα με τη μέρα οι χρήστες τους αυξάνονται εκθετικά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη η Niantic με το Pokemon Go, που το 2016 έβγαλε εκατομμύρια κόσμου έξω από το σπίτι κυηγώντας εικονικά πλάσματα, πλέον δημιούργησε νέα εκδοχή του παιχνιδιού για να παίζεται πιο εύκολα από το σπίτι. 

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η King με το παγκοσμίως δημοφιλές Candy Crash Saga, χάρισε στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου άπειρες ζωές μέχρι τις 29 Μαρτίου, με τα νούμερα του παιχνιδιού να σπάνε το ενα ρεκόρ μετά το άλλο. 

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι πολές εταιρίες δικτύων και streaming παγκοσμίως είναι αναγκασμένες να μειώνουν λίγο την ποιότητα τους και την ταχύτητα κατεβάσματος δεδομένων καθώς παρατηρήθηεκ αύξηση χρήσης σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 75%!

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι εκτός από την ψυχαγωγία οι online gaming κοινότητες  διατηρούν στις μέρες καραντίνας ζωντανή την έννοια της συνάθροισης και της επικοινωνίας. Έρευνες σημειώνουν ότι το online gaming βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης στις μέρες του εγκλεισμού.

Ωστόσο θα πρέπει η όλη διadικασία να γίνεται με μέτρο καθώς δεν είναι μακριά το 2018 όταν ο ΠΟΥ είχε κτατάξει τον εθισμό στο onine gaming σε ασθένεια. Σήμερα λόγω της κατάστασης ο ΠΟΥ συμβουλέυει να παίζει ο κόσμος ηλεκτρονικά ώστε να καταπολεμήσει τον εγκλεισμό που ενδέχεται  να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία. Αλλά πάντα με μέτρο.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.