Η Γκουντούρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Μετά το παγκόσμιο κύπελλο «Ακρόπολις», η ελληνική ξιφασκία εξασφάλισε οριστικά και αμετάκλητα την Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι στη σπάθη των γυναικών με εκπρόσωπο τη Δώρα Γκουντούρα.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος έφτασε τους 174 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη και έχει στα χέρια της την ατομική πρόκριση ανεξάρτητα από την έκβαση του τελευταίου αγώνα, του παγκοσμίου κυπέλλου στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου μεταξύ 15 και 17 Μαρτίου. Θα είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της αθλήτριας του Θανάση Δελενίκα μετά το Τόκιο το 2021 (21η θέση) και η 16η διοργάνωση με ελληνική συμμετοχή στην ξιφασκία. Επίσης, η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο όπλο της σπάθης γυναικών για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση μετά το 2012 (Βασιλική Βουγιούκα), το 2016 (Βασιλική Βουγιούκα) και το 2021 (Δώρα Γκουντούρα). 

Η Δέσποινα Γεωργιάδου δυστυχώς δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο Παρίσι παρότι βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και παρότι είναι η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023. Με το βέλτιστο σενάριο για την ίδια στο Βέλγιο, η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη μπορεί να φτάσει μέχρι τους 172β, δύο λιγότερους από την Γκουντούρα, Με το δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στο ομαδικό, υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ατομικό εισιτήριο για την Ελλάδα σύμφωνα με το ισχύον Ολυμπιακό σύστημα πρόκρισης που χαρακτηρίζεται από πολλούς άδικο για τις Ευρωπαίες αθλήτριες. Η Γεωργιάδου είναι μία κορυφαία αθλήτρια στο παγκόσμιο στερέωμα της σπάθης και έχει γράψει ιστορία στην ελληνική ξιφασκία. Με την πορεία της έχει τιμήσει πολλάκις την Ελλάδα και αποτελεί πρότυπο για πολλά νέα παιδιά. Μπορεί σε αυτά να μη χωρά αμφισβήτηση, η πικρή αλήθεια ως προς τους Ολυμπιακούς είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο Παρίσι.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι γλυκόπικρο συναίσθημα. Από τη μία θέλω να χαρώ πάρα πολύ γιατί είναι κάτι μοναδικό να είσαι για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο γιατί είναι άδικο για τη Δέσποινα. Είμαστε δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα στο κορυφαίο επίπεδο, από μία χώρα που δεν μας έδωσε τη στήριξη που έχουν οι αθλήτριες από άλλες χώρες. Ήξερα εξαρχής ότι θα ήταν άδικο και για τις δύο να μείνει η μία εκτός Ολυμπιακών. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει το σύστημα πρόκρισης. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει στηριχθεί το ομαδικό για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο, γιατί ανήκουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

«Θέλω να πω ένα τεράστιο συγχαρητήρια στη Δέσποινα για την προσπάθειά της και για τις θυσίες που έκανε. Έπρεπε να είναι στους Ολυμπιακούς. Θέλω επίσης να πω ένα τεράστιο μπράβο και σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια στο ομαδικό, αφού και οι άλλες τρεις αθλήτριες άφησαν πίσω πράγματα από τις ζωές τους για αυτό το στόχο. Ένα μεγάλο μπράβο στο Θανάση για τη δουλειά που κάναμε μαζί αλλά και για τη δουλειά που έκανε στο ομαδικό τα τελευταία δύο χρόνια, με τη στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν για για να συσταθεί και να στηριχτεί αυτή η ομάδα αλλά και όλους όσους ήταν εκεί για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε προβλήματα, και όχι για να τα βάζουν».

«Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μεγάλη ανακούφιση. Είναι πολύ αγχωτικό εδώ και ένα χρόνο να κυνηγάς κάθε αγώνα-στόχο. Ο κόσμος νομίζει ότι το άγχος είναι περισσότερο όσο πλησιάζουν οι Αγώνες, αλλά δεν είναι έτσι. Το μεγάλο άγχος είναι για την εξασφάλιση της πρόκρισης. Πριν κλείσει αυτός ο κύκλος, έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στους αγώνες που έρχονται. Θέλω να φτάσω στο Παρίσι υγιής και ανταγωνιστική για να διεκδικήσω κάτι καλό. Θα συνεχίσω την ίδια σκληρή δουλειά που έκανα και πριν, τώρα απλά δε θα έχω το βάρος του αποτελέσματος. Θέλω να δω να πιο καθαρά κάποια λάθη για να παίξω όσο πιο ποιοτική ξιφασκία μπορώ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.